|
(X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS Client scripting tehnologije, Dynamic HTML, Cascading Stylesheets, XML i standardi |
|
Alati teme | Način prikaza |
07. 06. 2008. | #1 |
In da house
Qualified
|
IE problem sa floated div i select
Naleteo sam na problemcic koji je verovatno lako resiv ali ne znam zasto se to desava...
IE 6 je u pitanju... Struktura je ovog tipa: PHP kôd:
Oba select-a imaju postavljen width... Jednostavno odsece donji border od poslednjeg select-a... Sad postavio sam bio za donji select margin-bottom: 1px i onda se border pojavi... Bilo bi lepo kada bi mi neko objasnio zasto se to desava Hvala unapred.. |
07. 06. 2008. | #2 |
profesionalac
Qualified
|
Ajd stavi komplet xhtml i CSS, da vidimo sve lepo.
07. 06. 2008. | #3 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 16.06.2005
Hvala: 37
131 "Hvala" u 82 poruka
|
To sam i ja njemu rekao..
07. 06. 2008. | #4 |
In da house
Qualified
|
Bilo bi mi komplikovano sada da izdvajam css i html posto su u delovima
Elem jedan display: block; na select resava stvar ... Jes da mi se ne svidja tako ali sta ces... Ili recimo padding-bottom: 1px; za taj floated div... Kontao sam da je mozda neka poznata stvar za IE pa reko mozda se vec neko susreo sa tim... Anyway, hvala na pomoci... |
07. 06. 2008. | #5 |
profesionalac
Qualified
|
Sigurno nije poznata stvar , IE je kao neistrazeni svemir sto se bugova tice
Ja sam skoro naleteo na jedno tri, cetiri problema za koje niko nema resenje, a bogme i ja sam se napatio sa nekim ruznim hack-ovima da resim stvar, tako da ako si namestio da radi, samo furaj dalje jer lepota koda i IE nikako ne idu zajedno
07. 06. 2008. | #6 |
In da house
Qualified
|
Ma da... Same here Samo me je ova stvarcica iznervirala..
U stvari kod IE me najvise i nerviraju ti <select> elementi i ostali koje kupi iz samog sistema tako da je stilizacija prakticno nemoguca osim nekog javascripta, floated divova, hakova itd... Simple border ne moze covek da namesti ... Zato ih uvek ostavljam plain.. |
07. 06. 2008. | #7 |
Designer guy
Wrote a book
|
IE6 nije uopste toliko nepredvidiv kada znas kako radi i u poslednjih recimo godinu dana mi se nije desilo da imam vecih problema s njim a radio sam prilicno zahebate stvari.
Recimo da je po mom misljenju njegov najveci "bug" je z-index pri apsolutnom/relativnom pozicioniranju to zna da ti oci izvadi koliko je tesko namestiti da radi sve kako treba (resetuje z-index stack pri svakoj novoj instanci position: relative; na koju naidje), pogotovo na kompleksnim interfejsima (kada imas dropdownse + apsolutno/reativno pozicionirane elemente koje bi ovi trebali da prekriju). Dok sam radio na Noovo.com upravo to je bila najveca prepreka u IE6. Inace sve ostalo su zaista sitnice i taj browser nije toliko los koliko ljudi pricaju o njemu, samo moras znati kako s njim. Moji IE CSSovi se u glavnom ovih dana svode na par linija gde se triggeruje hasLayout i to je to. Doduse kada se igras interakcije u HTMLu zna da bude cupavo, ali opet - sve je do poznavanja samog browsera. |
07. 06. 2008. | #8 |
In da house
Qualified
|
Hmmm da... U ovom slucaju imam izgleda problem sa nasledjivanjem posto sam sada napravio mali test tj. plain stranicu bez ostalih elemenata... Samo sa onim sto mi treba i sada IE ne sece donju ivicu onog select-a..
Tako to biva Hvala svima... |
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Select box - IE6 stilizovanje | Nemanja.Milosavljevic | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 8 | 18. 01. 2010. 16:54 |
ACL liste i select na bazi? | ivanhoe | PHP | 10 | 30. 04. 2008. 23:01 |
stilizovanje <select> tag-a | [nq] | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 11 | 24. 06. 2007. 21:55 |
Select language ... | Ivan | Opušteno | 32 | 22. 12. 2006. 14:40 |
Problem sa dupliranjem nekih rezultata u SELECT DISTINCT ... LEFT JOIN upitu | IcecreamMan | SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net | 3 | 01. 03. 2006. 14:53 |