22. 06. 2008. | #1 |
novi član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 29.04.2008
Hvala: 1
0 "Hvala" u 0 poruka
|
iPhone peticija
OVO SAM UPRAVO DOBIO NA MAIL.
Peticija: Hocemo 3G i u Srbiji. To: Telenor d.o.o., Vip mobile d.o.o., Mobilna telefonija Srbije - Telekom Srbija a.d Mole se operateri mobilne telefonije koji posluju na teritoriji Republike Srbije (MT:S, Telenor i VIP) da otpocnu pregovore sa Apple Inc. kako bi iPhone zvanicnim kanalima stigao i u Srbiju. Smatramo da Srbija ne treba da zaostaje za zemljama u regionu i da je nase trziste dovoljno jako da opravda Vase angazovanje po ovom pitanju. Sincerely, The Undersigned ---------------------------------------------- Peticija: Hoćemo iPhone 3G i u Srbiji Vazno, Peticija: Hoćemo iPhone 3G i u Srbiji text sam preuzeo s linka http://www.benchmark.co.yu/forum/sho...18#post1475118 ________________________________________ Oni koje zanima iPhone, Apple ili mobilne tehnologije uopšte, mogli su pre par dana da budu svedoci pomalo smešne situacije, gde je na WWDC 2008 konferenciji, koju organizuje Apple, najavljeno da će se novi 3G iPhone prodavati u 70 zemalja, međutim, iako su se na toj listi našle zemlje poput Centralno-afričke Republike, Madagaskara, Gvineje Bisao, Kneževine Lihtenštajn, Paragvaja...Srbije, naravno, nema. Da li se radi o intertnosti naših operatera ili Appleovom mišljenju da ovo ne bi bilo dobro tržište za njihovu robu, ostaje da vidimo. U međuvremenu svi oni koji žele da pomognu da se stvari pokrenu iz mesta, konkretno, da se motivišu neki od naša 3 operatera da stupe u kontakt sa Appleom i zatraže saradnju, mogu da potpišu on-line peticiju i svojim glasom pokažu da je Srbija interesantnije tržište od dobrog dela zemalja u kojima Apple planira da omogući prodaju iPhonea. Ovo nije peticija namenjena samo onima koji se vide kao budući vlasnici iPhonea. Ovo je peticija koju treba da potpiše svaki korisnik mobilnog telefona u ovoj zemlji kome je dosadilo da njegova zemlja ima najsporiji, a najskuplji internet u regionu, najskuplje impulse, a najmanji broj besplatnih minuta i sl. Želimo da idemo u korak sa svetom...ili barem u korak sa regionom. Peticija se nalazi na adresi: http://www.petitiononline.com/iph3grs/petition.html ili kraće http://is.gd/vGO I ovde mozete videti koliko je ljudi potpisalo do sada: http://www.petitiononline.com/signat...tition=iph3grs Hvala svima. -------------------------------------------------------------- Ovo ti je jasno sto kaze: -------------------------------------------------------------- Ovo nije peticija namenjena samo onima koji se vide kao budući vlasnici iPhonea. Ovo je peticija koju treba da potpiše svaki korisnik mobilnog telefona u ovoj zemlji kome je dosadilo da njegova zemlja ima najsporiji, a najskuplji internet u regionu, najskuplje impulse, a najmanji broj besplatnih minuta i sl. Želimo da idemo u korak sa svetom...ili barem u korak sa regionom. ------ Ovaj tekst sam preuzeo iz teme: Peticije Hocemo 3G i u Srbiji Pozelimo da ova peticija uspe. izvestaj: do sada je skupljeno 478 potpisa -> http://www.petitiononline.com/mod_pe...ed.cgi?iph3grs Vazno, treba se dostavi ime i prezime, mail, komentar. BIO BI NAJBOLJE DA TVOJI PRIJATELJI DA NAM SE PRIDRUZE, ZNAJ OVO, STO VISE POTPISA I I VISE SANSA DA DODJE IpHONE KOD NAS, POZDRAV Poslednja izmena od dinke : 22. 06. 2008. u 18:25. Razlog: uklonio crtice koje su zeznule layout |
22. 06. 2008. | #2 |
Banned
Knowledge base
Datum učlanjenja: 01.07.2005
Hvala: 206
140 "Hvala" u 89 poruka
|
A jel si se zapitao zasto nema Rusije?
|
22. 06. 2008. | #3 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
a jel neko shvatio do sada da ove peticije ne znače apsolutno ništa
23. 06. 2008. | #4 |
novi član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 29.04.2008
Hvala: 1
0 "Hvala" u 0 poruka
|
|
23. 06. 2008. | #5 |
majstor
Wrote a book
|
|
23. 06. 2008. | #6 |
xyz
Grand Master
Datum učlanjenja: 25.10.2006
Hvala: 87
346 "Hvala" u 163 poruka
|
http://www.petitiononline.com/novisad/petition.html
Nas nekoliko je pokrenulo ovu peticiju pre pola godine, o kojoj se svojevremeno dosta pricalo na TV, novinama i stranačkim krugovima, a prema nekim informacijama došlo je i do Brisela :-) Što se tiče iPhone peticije, sama ideja je kretenski fantastična (da tražiš od naših operatera da se udruže sa Applom, kako bi te u duetu još više šišali) |
23. 06. 2008. | #7 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 15.09.2006
Hvala: 11
3 "Hvala" u 3 poruka
|
Ono sto mene zanima je koliko ljudi od tih potpisnika je uopste svesno prave cene iPhonea 3G. Kad im se to predoci mislim da bas ne bi potpisivali ovu glupu peticiju.
|
23. 06. 2008. | #8 |
profesionalac
Qualified
|
Evo samo na primeru Amerike cena je 200$ za 8GB iPhone 3G, plus 2 godine si vezan za provajdera da mu mesecno placas 35$+ne znam tacno da li je 20$ za unlimited 3G prenos.
Ispravite me ako sam pogresio u iznosima ali ovako bi to bilo 200$+1320$ (sto se da za 2 godine, i taj telefon te izadje 1500$). Za ono sto pruza taj fon to je sramota, a da ne pricam da su cene u nekim evropskim drzavama i vece od ovih sto sam naveo.
23. 06. 2008. | #9 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
|
Nemojte se praviti grbavi i glupi. Reći da uređaj košta koliko uređaj + dvogodišnji plan je apsolutno glupo i nikakav argument u bilo kakvoj diskusiji.
Na primer, kada sam gledao BlackBerry za testiranje bio je oko 500e + 20-30e mesečno ugovor i push mail usluge. Da li to znači da BlackBarry košta 1220e? Ne baš, nego da mene posedovanje tog telefona i usluga koje ga prate mene koštaju toliko, ali sam uređaj je jeftiniji ako bih našao način da dođem do njega. Jako mi je zanimljivo gledati ekipu kako se čudom čudi što Apple radi što je oduvek radio, samo na tržištu na kome nisu navikli da vide takvo ponašanje. Na svim tržištima Apple je skup i ljudi plaćaj premium cenu za njihov hardvare. Ista priča sa iPhoneom, kao komanija ponašaju se isto kao i uvek. Ako ti se ne sviđa ćutiš i kupiš nešto drugo...
activeCollab - Project Management and Collaboration Tool iz domaće kuhinje | area51.rs - Blog Poslednja izmena od Ilija Studen : 23. 06. 2008. u 13:43. |
23. 06. 2008. | #10 |
Banned
Knowledge base
Datum učlanjenja: 01.07.2005
Hvala: 206
140 "Hvala" u 89 poruka
|
|
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
iPhone i ZYB | nixa | Opušteno | 3 | 19. 08. 2008. 18:32 |
iPhone 3g | Mr.Paja | Opušteno | 69 | 01. 08. 2008. 00:19 |
iphone bla | cvele | Opušteno | 12 | 28. 11. 2007. 10:11 |
[peticija] PayPal u Srbiji | Eniac | Linkovi | 30 | 01. 10. 2007. 12:29 |
Peticija za sto hitnije usvajanje zakona o transplantaciji | noodle | Opušteno | 4 | 20. 12. 2006. 00:13 |