Sva početnička pitanja Sva početnička pitanja bi trebala da se postavljaju u ovom forumu, a ako se pretvori u kvalitetnu diskusiju interesantnu svima - prebacićemo je u odgovarajući forum. Molimo "znalce" da ne omalovažavaju početnike, ako žele da pomognu svi ćemo biti zahvalni, ako ne žele, neka preskoče ovaj forum. |
|
Alati teme | Način prikaza |
10. 07. 2008. | #1 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 22.09.2007
Hvala: 8
39 "Hvala" u 10 poruka
|
xml, xpath, php ?
Cao,
Ovo se pitanje nadovezuje na http://www.devprotalk.com/showthread.php?t=5454 , tako da ga nema smisla citati bez da se prvo pogleda navedeni post. 1. Je kako je najbolje napraviti xml dokumet koji bi to opisao, poceo sam sa: Kôd:
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?> <struktura> <kategorija id="10" cro_ime="Kat1" eng_ime="Cat1"> </kategorija> <kategorija id="20" cro_ime="Kat2"> <kategorija id="50" cro_ime="Kat2_p1"> <kategorija id="780" cro_ime="Kat2_p1_p2"> </kategorija> <kategorija id="70" cro_ime="Kat2_p1_p2"> </kategorija> </kategorija> <kategorija id="40" cro_ime="Kat2_p2"> </kategorija> </kategorija> <kategorija id="30" cro_ime="Kat3"> </kategorija> </struktura> Kôd:
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?> <struktura> <kategorija> <id>10</id> <cro_ime>Kat1</cro_ime> <eng_ime>Cat1</eng_ime> </kategorija> <kategorija> <id>20</id> <cro_ime>Kat2</cro_ime> <eng_ime>Cat2</eng_ime> <kategorija> <id>40</id> <cro_ime>Kat2_p1</cro_ime> <eng_ime>Cat2_p1</eng_ime> <kategorija> <id>780</id> <cro_ime>Kat2_p1_p2</cro_ime> <eng_ime>Cat2_p1_p2</eng_ime> </kategorija> <kategorija> <id>70</id> <cro_ime>Kat2_p1_p2</cro_ime> <eng_ime>Cat2_p1_p2</eng_ime> </kategorija> </kategorija> <kategorija> <id>40</id> <cro_ime>Kat2_p2</cro_ime> <eng_ime>Cat2_p2</eng_ime> </kategorija> </kategorija> <kategorija> <id>30</id> <cro_ime>Kat3</cro_ime> <eng_ime>Cat3</eng_ime> </kategorija> </struktura> upit koji bi mi vratio samo glavne kategorije(u ovom primjeru to bi bilo Kat1, Kat2 i Kat3), pocinjem se misliti da li je to uopče i moguće. Pa bih molio da mi netko kaze da li sam uopče dobro zamislio xml strukturu za to što mi treba i kako napisati taj xpath upit ako se uopče i može . HVALA... |
10. 07. 2008. | #2 |
VD IT Direktora
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 08.06.2005
Hvala: 503
1.307 "Hvala" u 282 poruka
|
/struktura/kategorija
|
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
XPath, Firefox i Prototype | kodi | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 3 | 20. 02. 2007. 13:08 |