11. 08. 2008. | #81 | |
I'm a PC too.
Wrote a book
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 82
130 "Hvala" u 89 poruka
|
Citat:
Ovaj, ne idem već duže vreme ni na ES:Adv, a kamo li da se onda ovde prepirem - ovoj temi samo ja nedostajem (A i zadnji put kad sam se nešto prepirao ovde.. well). A da sam se našao pogođen tim YabLAN-ovim pričama o tim nekim operatorima kao taj iz Rubija, onda bih mu jednostavno odgovorio da u T-SQL (MSSQL) i MySQLu (čini mi se) postoji funkcija IFNULL koju ljudi godinama koriste bez problema, pa bih isto to napisao i u PHP-u i u zdravlju i sreći je koristio, da mi je baš toliko potrebna neka prečica tog tipa. Kôd:
function IfNull( $var&, $value ) { if !is_set($var) $var = $value; } IfNull( $x, $y ); kad god hocu to.. Ako sam dobro razumeo sta je hteo, tj. šta radi taj operator koji je pomenuo. Tako nekako otprilike - ko koristi PHP sigurno može ovo da napiše tačnije od mene, ja to otprilike, davno je bilo kad sam čitao nešto za PHP.. Uopšte ne vidim da je big deal imati poseban operator.
Commercial-Free !!! Poslednja izmena od degojs : 11. 08. 2008. u 22:35. |
|
"Hvala" degojs za poruku: |
11. 08. 2008. | #82 |
majstor
Wrote a book
|
Jablane, mislim da previshe licno shvatas programski jezik. I ja sam jedan od 'tih' koji programiraju u PHPu. Zasto? Zato sto me placaju za to i zadovoljan sam tim sto radim. Dobro me placaju. Danas / sutra (cu)trazim drugaciji / bolji posao gdje ce mi reci 'oki, zajebi PHP ajd da programiras u JAVA, Ruby, RoR ili XX2 jeziku (karikiram) i dacemo ti vecu platu' - RADO. Radim stvari koje me zadovoljavaju, makar one i ne bile uvijek programiranje (recimo projektovanje, planiranje, monitoring, etc..).
Kao sto je bluz rekao - pogresno pristupas. Tvoja prica mi lichi kao pricha Mac korisnika na spram Windowsa - sto vishe pljujemo po ovim drugim = vishe ce nas biti... blah |
11. 08. 2008. | #83 |
Banned
Knowledge base
Datum učlanjenja: 01.07.2005
Hvala: 206
140 "Hvala" u 89 poruka
|
joj al ste otisli u off.... stvarno se ponasate ko deca od 10god
ko se seca diskusije dal je bolji "mesecar" ili "perjanac" kliker |
11. 08. 2008. | #84 |
Super Moderator
Invented the damn thing
Hvala: 370
701 "Hvala" u 194 poruka
|
Ma porculanci su zakon
|
11. 08. 2008. | #85 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
|
^^ Nije baš tako jednostavno. Pošto si unutar funkcije promeljiva je već setovana pošto je proseleđena funkciji. Ako uzmeš promeljivu koja ne postoji dobićeš Notice. Dobar deo setupa ne izbacuje error message, ali oni koji to rade mogu da te lepo zavuku, posebno ako kasnije radiš se headerima (redikrecije and stuff).
PHP kôd:
Kôd:
Notice: Undefined variable: not_set in /Library/WebServer/Documents/test.php on line 7 12 sasa
12. 08. 2008. | #86 |
I'm a PC too.
Wrote a book
Hvala: 82
130 "Hvala" u 89 poruka
|
Sad si me naterao da skidam i stavljam XAMPP.
Ilija, kada ja poteram taj tvoj kod, dobijem taj notice ALI pazi sad Vidi primer sto sam ja stavio.. ja sam napisao $var& Primeti ono & na kraju. To je trebalo da znaci - kao referenca. Sad sam pogledao i PHP dokumentaciju.. To se u PHP u stvari stavi ovako: &$var Dakle, pre, a ne posle imena promenljive. E kad ja ovaj tvoj primer promenim tako da pise (primeti & ispred $value): function default_value(&$value, $default = null) Onda vise ne dobijem Notice. Hm?
12. 08. 2008. | #87 | |
expert
Grand Master
|
Off Topic: Citat:
umalo da se zagrcnem |
|
2 članova zahvaljuje robi-bobi za poruku: |
12. 08. 2008. | #88 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Jablane bre, nema veze sa uvredama, samo ti kažem (sada sa mnogo manje reči) da smarate i da je dosadno da gledamo svaki čas priče o tome kako je "ovo" sranje, a "ono" jako dobro, niko te to ne pita niti želi da sluša takve stari (osim eventualno na nekoj temu "šta je bolje, ovo ili ono?" ). Ti si rekao da to radiš jer koristiš ovaj način da promovišeš "ono", a takvo ponašanje je "neželjena reklama". Niko te ne tera, samo budi umeren.
12. 08. 2008. | #89 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Jbt, Ilija... degojs bolje zna php od tebe
Evo ti jedna takva funkcija koju ja koristim stalno. Ovo je pojednostavljena varijanta: PHP kôd:
PHP kôd:
Ako pak stavis recimo ovako PHP kôd:
12. 08. 2008. | #90 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
ja u templejtima koristim ovako nesto @val($a, $b, $c, 5), gde je val() funkcija:
PHP kôd:
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Koliko danas košta sat programiranja/dizajniranja u Srbiji? | djukabog | Opušteno | 5 | 24. 08. 2009. 16:07 |
Koji jezik/program za učenje programiranja? | STEFI12 | Sva početnička pitanja | 96 | 11. 05. 2008. 03:00 |
Primeri dobrog programiranja | kodi | Programiranje | 6 | 17. 07. 2006. 02:12 |