Web Hosting, web serveri i operativni sistemi Komercijalni hosting, web serveri, bezbednost, operativni sistemi na serverima |
|
Alati teme | Način prikaza |
13. 09. 2008. | #1 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Windows color profile
Imao sam čudan problem prošle nedelje. U svim browserima sve je izgledalo kako treba, jedino su u Safariju sve boje dobijale neku patinu, sve je vuklo kao braon bojama. Radio sam screenshotove, slao nekim ljudima da pogledaju kod sebe, svi su rekli da vide identično u svim browserima, već sam pomislio da postoji neki problem sa mojim safarijem i razmišljao da ga obrišem, reinstaliram.
Kada sam se zainatio da provalim o čemu se radi, pade mi na pamet da pogledam kolor profile, i vidim da je (iz nekog meni nepoznatog razloga) kao sistemski .icm profil postavljen neki potpuno pogrešan. Promenio sam kolor profil i stvar se sredila. E sada, pravo pitanje je da li je moguće da jedino Safari vodi računa o color profilu na Windowsu (i sama ova recenica zvuci cudno )? Svi ostali su potpuno ignorisali taj pogrešan color profil, i prikazivali kako treba, jedino je Safari prikazivao pogrešno, to je u stvari baš onako kako je trebalo sa izabranim kolor profilom.
13. 09. 2008. | #2 |
133t
Master
|
jeste, jedino safari provaljuje jpeg-ove sa drugim color profilom, imao iste probleme kad sam promenio monitor sa crt na lcd pa mi se poremetio profil..... chrome je na istom engine-u mozda je i u njemu isto kao i u safariju...
|
13. 09. 2008. | #3 |
Designer guy
Wrote a book
|
|
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Style Switcher with Color Picker | Mladjo | Web aplikacije, web servisi i software | 5 | 07. 03. 2010. 21:06 |
[REŠENO] Photoshop i Color Profile - žućkasta boja | pedjamusic | Sva početnička pitanja | 6 | 08. 05. 2008. 16:59 |
background-color u FF... | Misko | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 5 | 03. 12. 2007. 20:04 |
T-Mobile Owns the Color Magenta | Milos Vukotic | Web site, dizajn i multimedia | 1 | 05. 11. 2007. 14:59 |
IE brlja background-color | andrej | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 2 | 29. 10. 2005. 20:35 |