|
(X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS Client scripting tehnologije, Dynamic HTML, Cascading Stylesheets, XML i standardi |
|
Alati teme | Način prikaza |
19. 09. 2008. | #11 |
A suicide bomber!
Certified
|
evo, jel mogu ja?
html: Kôd:
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd"> <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en" lang="en"> <head> <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8" /> <meta http-equiv="content-style-type" content="text/css" /> <meta http-equiv="imagetoolbar" content="no" /> <meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=EmulateIE7" /> <meta name="MSSmartTagsPreventParsing" content="TRUE" /> <title>Site name</title> <link href="common.css" rel="stylesheet" type="text/css" media="all" /> </head> <body> <div id="page"> <h1>Sasa Buklijas</h1> <div id="infoholder"> <ul> <li><a href="">Moj profil na LinkedIn</a>.</li> <li><a href="">Blog o zivotu sa linux-om</a>.</li> <li><a href="">Zivotopis</a>. (285KB, pdf)</li> </ul> <ul class="last-child"> <!-- ova klasa je potrebna za ie6 --> <li><a href="">My profile on LinkedIn</a>.</li> <li><a href="">Blog about life with linux. Is is on Croatian</a>.</li> <li><a href="">CV</a>. (285KB, pdf)</li> </ul> </div> </div> </body> </html> Kôd:
body,input{font-family:serif;color:#000;background:#fff;}body,div,dl,dt,dd,ul,ol,li,h1,h2,h3,h4,h5,h6,pre,code,form,fieldset,legend,input,textarea,p,blockquote,th,td{margin:0;padding:0;}table{border-collapse:collapse;border-spacing:0;}fieldset,img{border:0;}address,caption,cite,code,dfn,em,strong,th,var{font-style:normal;font-weight:normal;}li{list-style:none;}caption,th{text-align:left;}h1,h2,h3,h4,h5,h6{font-size:100%;font-weight:normal;}q:before,q:after{content:'';}abbr,acronym{border:0;font-variant:normal;}sup,sub{line-height:-1px;vertical-align:text-top;}sub{vertical-align:text-bottom;}input,textarea,select{font-family:inherit;font-size:inherit;font-weight:inherit;}h1{font-size:138.5%;}h2{font-size:123.1%;}h3{font-size:108%;}h1,h2,h3{margin:1em 0;}h1,h2,h3,h4,h5,h6,strong{font-weight:bold;}abbr,acronym{border-bottom:1px dotted #000;cursor:help;}em{font-style:italic;}blockquote,ul,ol,dl{margin:1em;}ol,ul,dl{margin-left:2em;}ol li{list-style: decimal outside;}ul li{list-style: disc outside;}dl dd{margin-left:1em;}th,td {border:1px solid #000;padding:.5em;}th{font-weight:bold;text-align:center;}caption{margin-bottom:.5em;text-align:center;}p,fieldset,table{margin-bottom:1em;} body { background: url(img/bg.png) repeat; font-size: 10px; } #page { width: 80%; margin: 0 auto; font-size: 2.4em; text-align: center; padding-top: 2em; } h1 { background: orange; border: .5em solid red; padding: .7em; font-size: 2.1em; margin-bottom: 0; } #infoholder { background: black; text-align: left; padding: 1em; } #infoholder ul { margin: 0; padding: 1em; background: yellow; margin-bottom: 1em; } #infoholder ul:last-child, #infoholder ul.last-child /* ie6 ne podrzava :last-child selector */ { margin-bottom: 0; } #infoholder ul li { list-style-type: none; }
19. 09. 2008. | #12 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
hvala kolega
19. 09. 2008. | #13 |
A suicide bomber!
Certified
|
molim i drugi put
19. 09. 2008. | #14 |
Predrag Supurović
Grand Master
Datum učlanjenja: 24.01.2006
Hvala: 3
200 "Hvala" u 12 poruka
|
Ma da, kad nemas argumetn onda no comment
Klasika....
19. 09. 2008. | #15 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Pedja, da ne idemo u offtopic, koji je tvoj argument "za tabele" ? Mozemo da pokrenemo i novu temu ako hoces "tabele vs css, za i protiv". Bas me interesuju tvoji razlozi.
19. 09. 2008. | #16 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
pa relativno je prosto bluesman, znaci moze covek da dodje kod mene u firmu, da ga stavimo za jedan racunar, damo mu editor i layout i za drugim racunarom ce da se radi isti layout .... moze da se ceo event snimi, i moze da se stavi neka opklada iza toga ...
ja sam prilicno uveren ko ce da prvi zavrsi, ako je i on siguran isto ... poziv je otvoren . ja imam argumente, ali ne gubim vreme objasnjavajuci ljudima no-brainer
21. 09. 2008. | #17 | ||
Predrag Supurović
Grand Master
200 "Hvala" u 12 poruka
|
Citat:
Ako je nesto lakse i brze zavrsiti tabelom, onda ne vidim problem da se to tako i uradi, posto to nije nista "strasnije" nego trpati div-ove koji su inace nepotrebni, samo da bi se postigao odredjeni izgled dokumenta, naoricto ako uz takav div idu i razni IE hakovi, Mozilla hakovi, MAC hakovi, Opera hakovi i sve sto je sasvim redovna pojava u web kodiranju danas. Citat:
21. 09. 2008. | #18 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
Evo da ti prevedem na srpski.
Osoba koja u danasnje vreme kaze da je produktivnija sa tabelama u poredjenju sa xhtml/css ocigledno ne zna o cemu prica i ne moze da se shvati ozbiljno, a jos manje kao profesionalac. Ako ti kazes drugacije, imas poziv gore pa mozemo da organizujemo .
21. 09. 2008. | #19 | |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Citat:
21. 09. 2008. | #20 | ||
Predrag Supurović
Grand Master
200 "Hvala" u 12 poruka
|
Citat:
Ali sta mozemo ti si ovde admin pa ti se moze da radis sta hoces, jer ces uvek proci nekaznjeno. STo se tice takmicenja, ja upravo zelim da te bar jednom vidim da pored "no comment" , prevrtanaj ocima i slicnih stvari kojima bogato odslikavas soju nemogucnost da se izrazis, ovde naforumu pokazes sto to kao navodno znas. Tvoaj prepotentnost i nadmenost je ocita ali konkretnih argumenata koji ti daju za pravo takvo ponasanje nemas. Ja sam davno prevazisao tu decacku potrebu dokazivanja, nema nikakvu potrebu da se ikme dokazujem, a pogotovo ne tebi, koji si daleko ispod mog nivoa, pre svega u vaspitanju i ponasanju, a onda i u svemu ostalom. Citat:
Cak nisam ni govorio o CSS nego i DIV. Slozices se valjda da je to velika razlika. Je l' to ovde postalo uobicajeno da se sagovorniku stavlja u usta ono sto nije rekao da bi se imalo dovoljno razloga za njegovo ponizavanje? Od Nikse to mogu da razumem, to je njegov nivo uvek i bio, ali ti si bar do sada uglavnom bio ozbiljan i zreo sagovornik.
Peđina beležnica (blog) - www.uzice.net - wireless.uzice.net - www.vokabular.org - www.vodic.net - forum.uzice.net Poslednja izmena od Pedja : 21. 09. 2008. u 19:55. |
||
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Molim definiciju za vukajliju | torbica | Opušteno | 30 | 15. 01. 2011. 15:35 |
Moj sajt je up, molim za komentre,... | akki | Marketing i SEO | 26 | 29. 07. 2010. 22:39 |
Molim za pomoc | dj_nrw | Sva početnička pitanja | 1 | 24. 03. 2009. 04:23 |
Molim savjet iskusnijih... | dee | e-Business | 4 | 10. 11. 2006. 05:43 |
Molim komentare - buditi | phoenix | Web site, dizajn i multimedia | 12 | 23. 10. 2005. 22:56 |