|
Hardware Hardware reviews i preporuke |
|
Alati teme | Način prikaza |
30. 10. 2008. | #11 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
31. 10. 2008. | #12 | |
danica radovanovic
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 17.12.2007
Hvala: 2
1 "Hvala" u 1 poruci
|
Citat:
ja sam vise za varijantu handheld, pocket-a sa wifi-ije, OS, aplikacijama koje mi trebaju, dovoljnom memorijom. npr, ako nisu konferencije i ne moram da nosim laptop, drustvo mi uvek pravi dell-ov axim. iako je matori gadget odlicno me sluzi i nije tezi od 100 gr. : )
31. 10. 2008. | #13 |
Super Moderator
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 370
701 "Hvala" u 194 poruka
|
^Axim rules, ali smori svo to "kuckanje" po virtuelnoj tastaturi
|
31. 10. 2008. | #14 |
majstor
Wrote a book
|
|
31. 10. 2008. | #15 |
Super Moderator
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 370
701 "Hvala" u 194 poruka
|
Moj axim x50v je 170gr. Sad kad smo vec otisli u offtopic, umesto axima solidan izbor moze biti i neki winmobile phone (htc), posto se radi o istoj platformi a onda vuces jedan gadget manje. Iz licnog iskustva znam da je vucaranje dva gadgeta unaokolo smaranje (pogovoto kad znas da mozes vuci samo jedan).
|
31. 10. 2008. | #16 |
majstor
Wrote a book
|
@Dinke: potpuno se slazem i predlazem neki model sa tastaturom (TyTN II, Diamond PRO)
|
01. 11. 2008. | #17 | |
Nekad bio ddz
Expert
|
Citat:
Kompjuter stiže sa preinstaliranim XPSP3, a ja sam mu na to dodao i Ubuntu 8.10. Ekran je vrlo dobar, kao i autonomija baterije. Tastatura zahteva malo navikavanja, zato što nisu svi tasteri iste veličine (npr. tačka je za trećinu uža od slova, a skoro svaki URL završavam sa "ž" zbog malog entera). Nisam ga maltretirao ničim težim od Worda i Excela, ali mali ima potencijala zbog auto-overclock funkcije koja je dostupna sa novim BIOS-om. Kamera je standardnog kvaliteta, a mikrofon prilično dobro hvata, dobro me čuju i kad sam udaljen nekoliko metara. Sve u svemu, prezadovoljan sam. Jedine dve stvari koje su mi do sada zasmetale su mnogo ružna torba koja ide uz njega, i debeli kabl sa šuko priključkom koji se nikako ne uklapa u ideju minijaturizacije... dobro je da nisu stavili trofazni
02. 11. 2008. | #18 |
danica radovanovic
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 17.12.2007
Hvala: 2
1 "Hvala" u 1 poruci
|
slazem se, mene odlicno sluzi Axim X51v, a za kuckanje kako kazes -nekada kada pravim beleske imam kao na tablet pc-iju 'beleznicu' i ispisujem freestyle-om po ekranu
@miskO hej, nisam vagala koliko je tezak tacno. mislim da je oko 100gr, ako te bas interesuje da obrnem specifikacije ali mozes i na netu da nadjes. poenta je da ne moram da nosim laptop i ranac uvek sa sobom, funkcionalan je, imam sve sto mi treba u jednom gadgetu, i damski je - za tasnu.
18. 11. 2008. | #19 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 21.03.2006
Hvala: 291
1.345 "Hvala" u 355 poruka
|
Evo da repliciram da sam pazario MSI Wind U100 crni. Nekako sam uspeo da pronađem radnju u Kragujevcu gde su bili napakovani jedan pored drugog MSI Wind, Acer Aspire One i HP mini note pa sam mogao lepo da izvagam.
HP je bio osetno najteži i najskuplji iako je išao sa Linuxom a ne sa Windowsom tako da ga nisam ni razmatrao. Acer Aspire One plavi deluje dopadljivo ali je Wind odneo pobedu jer je i pored nešto većih dimenzija i 10" ekrana i dalje bio najlakši a i tastatura mu je bila mnogo komotnija za rad od Acera. Wind takođe ima i bluetooh tako da se preko mobilnog mogu povezati na net u svakom trenutku (nisam toliko mobilan da bi mi se isplatio neki mobile Internet paket). Jedina moja veća zamerka je što je deo sa ekranom dosta težak u odnosu na ostatak kompa, pa je malo nestabilan, tj. komp ima tendenciju da se klacka i prevrne pogotovu ukoliko iskosite ekran pod većim uglom, no dobro... Ako je to bila cena da računar bude što lakši, onda prihvatam, nije toliko strašno. E da, i WiFi je malo zezao i prekidao, ali se instalacijom svežih drajvera sve dovelo u red. Sve u svemu, mislim da će savršeno poslužiti svrsi za koju je i kupljen. Poslednja izmena od mileusna : 18. 11. 2008. u 21:52. |
18. 11. 2008. | #20 |
expert
Master
|
Po odnosu performansi i cene Asus EEE 1000H je najbolja kupovina trenutno.
Sve opcije kao i Wind + 40Gb veci HDD + 12 meseci garancije (kod Asusa 24 meseca) + manji i laksi punjac. |
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
PHP pomoć | Latino Discovery | Sva početnička pitanja | 23 | 16. 11. 2009. 15:08 |
Stopping development on Google Notebook | Milos Vukotic | Web aplikacije, web servisi i software | 10 | 14. 02. 2009. 10:43 |