Sva početnička pitanja Sva početnička pitanja bi trebala da se postavljaju u ovom forumu, a ako se pretvori u kvalitetnu diskusiju interesantnu svima - prebacićemo je u odgovarajući forum. Molimo "znalce" da ne omalovažavaju početnike, ako žele da pomognu svi ćemo biti zahvalni, ako ne žele, neka preskoče ovaj forum. |
|
Alati teme | Način prikaza |
30. 10. 2008. | #21 |
Pušelja Predrag
Professional
|
Jebem li ga... U lokalu napravio svezu instalaciju. Uvesao tablice samo za komentare, postove, kategorije. Cak i tablicu wp_option nisam uvezao neko rucno nastelovao. Posle sve lepo izvezao on line.. i ne jebe.. :/
Pre toga sam proterao te sve tablice kroz onu skripticu i nista. Za svaki slucaj da proverim i da li novi postovi nece kojim slucajem da se OK ponasaju, objavio jedan post sa nasim slovima, sacekao koji min. da ga feedburner "prevari" i bljuje mi opet sranja. Naravno kada checkujem XML na validator javlja iste one greske Nemam pojma, nisam pametan... |
30. 10. 2008. | #22 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 16.06.2005
Hvala: 37
131 "Hvala" u 82 poruka
|
Probaj direktno na serveru da napravis, ne u lokalu pa na server.
30. 10. 2008. | #23 |
Pušelja Predrag
Professional
|
Ma kakvi, ne je** me 3%
Sve rucno uradio na serveru, ma kakvi... Opet probao objavljivanje novog posta i opet ista stvar. Mislim da cu da napusim feedburner i prebacim se na svoj feed. Jebi ga, znam da nije neko resenje, ali ne znam sta drugo da radim osim da idem post po post da ubacujem rucno na svezi instal (500 postova), a onda sve isto sa komentima (preko 2k) |
30. 10. 2008. | #24 |
Pušelja Predrag
Professional
|
Baza je ocigledno pukla, sada checkujem opet na validatoru i vidim da ima samo par postova koji nisu encodirani, ono sto ne kapiram sto nove postove mi sjebe ??
|
30. 10. 2008. | #25 |
twitter ovisnik
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 14.10.2008
Hvala: 0
1 "Hvala" u 1 poruci
|
Dva workarounda za problem:
Kôd:
<?php $buf = file_get_contents("http://www.blogowski.eu/feed/"); $buf = str_replace("\xc5\x20","Š", $buf); $buf = str_replace("\xc3\x20","", $buf); print $buf; Kôd:
#!/bin/bash echo "Content-Type: text/html; charset=UTF-8" echo wget -O- http://www.blogowski.eu/feed/ 2> /dev/null | iconv -c -f UTF-8 -t UTF-8 |
"Hvala" zsteva za poruku: |
31. 10. 2008. | #26 |
Pušelja Predrag
Professional
|
Steva ga opravi, sada jos da da resenje celo ovde pa da stavimo reseno
Usput, pored Steve hvala i Morenu, Dejanu i ostalima |
31. 10. 2008. | #27 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
hehe, pogodio sam ko je autor ovog koda sa iconv i pre nego sto sam procitao ime :P
inace, just for the record, zsteva se u stvari zove Zeljko
31. 10. 2008. | #28 |
Pušelja Predrag
Professional
|
Ma znam, addict sam facebooka, mozda gori i od Eniaca Nego to zbog pseuda (valjda se ne ljuti? )
|
31. 10. 2008. | #29 |
twitter ovisnik
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 14.10.2008
Hvala: 0
1 "Hvala" u 1 poruci
|
@ivanhue Hvala kolega, biće danas (nadam se) isto to ali iz ob handlera
zsteva zato što je steva već bilo zauzeto (pre mnogo godina), zsteva je poprilično unique na netu, tako da google:zsteva manje više sve referencira na mene Naravno Steva ili Željko, po potrebi i Zoran, pošto ljudi znaju da je zsteva od nešto Stevanović, pa kao šta bi Z moglo da bude ? Pa Zoran naravno |
31. 10. 2008. | #30 | |
profesionalac
Professional
|
Malo kasno za Peđu ali možda će koristiti ostalima. I ja sam imao isto problem na jednom od blogova, pa evo kako sam to rešio.
Funkcija koja konvertuje sve atribute u svim tabelama u bazi u UTF-8; Citat:
|
|
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
IPTC encoding | ivanhoe | PHP | 2 | 14. 06. 2010. 13:02 |
Encoding problemi | robi-bobi | Obaveštenja, predlozi i pitanja | 6 | 24. 01. 2009. 17:04 |
[MSSQL] Eksport u xml, utf-8 encoding | nenana | SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net | 8 | 10. 09. 2008. 16:02 |
Pomoc oko Encoding | misko_ | Sva početnička pitanja | 2 | 12. 04. 2008. 13:48 |
Nepoznat encoding u dump fajlu | Peca | SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net | 0 | 01. 11. 2007. 22:05 |