e-Business Elektronsko poslovanje, e-Commerce, poslovanje uopšteno. Sponzor: |
|
Alati teme | Način prikaza |
02. 11. 2008. | #1 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
|
Štednja
Sada mi donese ortak flajer o rastućoj štednji kod UniCredit Banke. Na 12 meseci, svaki mesec +1% (6.5% na godišnjem nivou?).
Kakva su vaša iskustva sa štednjom i ponudom banaka? Ima neki tip i savet? Koja je najbolja banka za saradnju (po vašem iskustvu ili iskustvu osoba kojima verujete)? Da li je uopšte štednja dobar način da novac ne miruje, a da se vi ne cimate oko njega? Iskreno, nemam previše vremena da gledam kako bih ga uložio, a opet bih voleo i da mi je na raspolaganju za slučaj da se nešto nepredviđeno desi. Kako stvari stoje sa pravnim licima? Ima li neke razlike ili manje više važe ista pravila kao i za fizička lica?
02. 11. 2008. | #2 |
Diskutabilni diskutant
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.04.2006
Hvala: 36
103 "Hvala" u 74 poruka
|
Sta znaci na raspolaganje? Da mozes da ih povuces za dan/nedelju/mesec?
|
02. 11. 2008. | #3 |
Webeloper
Professional
|
slamarica Ilija slamarica.
mislim da svi imaju "iskustva" sa stednjom ovih dana cujem da kolegi nisu dali odma da podigne svojih 2500 evra (nisu neki novci) a nije ih orocio !!!
02. 11. 2008. | #4 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
|
Novac u slamarici ne radi ništa i samo "svrbi"... Ne sviđa mi se to uopšte.
Jep, to. Ukoliko mi zatrebaju, iz bilo kog razloga, da mogu da dođem do oročenog novca u nekom normalnom vremenskom periodu (do 30 dana recimo).
02. 11. 2008. | #5 |
Diskutabilni diskutant
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.04.2006
Hvala: 36
103 "Hvala" u 74 poruka
|
Koliko sam ja gledao banke, kamate na stednju koja je stalno dostupna i nisu bas neke a treba i uracunati da ti se ta dobit oporezuje i slicno. Treba videti sa nekim strucnim koliko bi u stvari dobio. Sigurno da imaju neke kalkulatore pa ti njih pitaj da ti daju tabelu sa tim koliko kesa dobijas tacno.
|
02. 11. 2008. | #6 | |
Designer guy
Wrote a book
|
Citat:
@Ilija: ja sam angazovan oko toga u poslednjih nedelju dana, moram ti priznati da uopste nisam pametan... Da li kupiti evre pa orociti njih, ili direkt dinare... U rajfu inace sada imaju onu nedelju stednje — na 6 meseci na evro 12% a za RSD 18%, s tim da ti je novac non stop na raspolaganju. Nesto od ta dva cu uraditi definitivno, samo ne znam jos da li evro ili dinar. |
|
02. 11. 2008. | #7 |
xyz
Grand Master
Datum učlanjenja: 25.10.2006
Hvala: 87
346 "Hvala" u 163 poruka
|
Situacija sa bankama je "dovoljno dobra" samo onoliko da se poverenje gradjana kompletno ne urusi i ucini situaciju jos gorom. Ako im doneses recimo 50.000 EUR na orocavanje, verovatno ces dobiti i blow job
Letos sam isao u turisticki obilazak jednog foreclosure stana, prijatelji su garsonjeru u Zemunu zamenili za stan od 80m2 u Denveru koji planiraju da izdaju za 800-900 USD. Sam stan ce dobiti 2x na placenoj vrednosti kada prodje kriza. Ameri su tanki sa cashom (vec su preoptereceni kreditima) i ono sto se trenutno desava je raj za one koji imaju nesto da uloze. U nekretnine je siguran dobitak, za akcije ti treba malo herca. |
02. 11. 2008. | #8 |
xippster
Master
Datum učlanjenja: 16.06.2005
Hvala: 102
138 "Hvala" u 84 poruka
|
jbt gledam ove kamate... ko jezda i dafina...
|
02. 11. 2008. | #9 | |
Dejan Grujic
Professional
Datum učlanjenja: 29.09.2005
Hvala: 9
64 "Hvala" u 40 poruka
|
Citat:
Inače od nove godine bi trebali da se ukinu porezi na štednju, koji su inače bili 20% od stečene kamate. |
|
02. 11. 2008. | #10 |
Goran Radulović
Professional
|
Cini mi se da su vec ukinuti, privremeno do kraja 2009