DevProTalk

Forumi IT profesionalaca
web development, web design, e-business, SEO


Idite nazad   DevProTalk > Web development i web aplikacije > Programiranje
Beach Wedding Dresses - Looking for the Wedding Dress? Here, 1dress.co.uk stunning collection of beach wedding dresses is just what you are looking for.
charles wang

Programiranje Java, Perl, VB, ASP, .NET, C, C++, Pascal, Delphi Sponzor: VIP izazov 3

Odgovori
 
Alati teme Način prikaza
Staro 22. 01. 2009.   #1
Peca
Super Moderator
Knowledge base
 
Datum učlanjenja: 02.10.2006
Lokacija: Niš
Poruke: 1.618
Hvala: 263
266 "Hvala" u 104 poruka
Peca će postati "faca" uskoroPeca će postati "faca" uskoroPeca će postati "faca" uskoro
Default [REŠENO] pretvoriti interger u 4 bajta i ubaciti u mysql tabelu?

ok, kreiram tabelu sa BINARY tipom polja...
ali...

imam dakle broj koji zelim da konvertujem u 32-bitni oblik [i potom unesem u mysql tabelu].
kako od integera da dobijem ta 4 bajta?
__________________
Vesti | MyCity | Igrice | Zaštita od virusa

Poslednja izmena od Peca : 22. 01. 2009. u 13:49.
Peca je offline   Odgovorite uz citat
Staro 22. 01. 2009.   #2
ivanhoe
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
 
Avatar ivanhoe
 
Datum učlanjenja: 18.10.2005
Lokacija: Bgd
Poruke: 5.320
Hvala: 104
1.940 "Hvala" u 579 poruka
ivanhoe je ime poznato svimaivanhoe je ime poznato svimaivanhoe je ime poznato svimaivanhoe je ime poznato svimaivanhoe je ime poznato svimaivanhoe je ime poznato svimaivanhoe je ime poznato svimaivanhoe je ime poznato svimaivanhoe je ime poznato svimaivanhoe je ime poznato svimaivanhoe je ime poznato svima
Pošaljite poruku preko Skype™ za ivanhoe
Default

cek, a sto ne koristis integer tip polja? On je 32 bitan
__________________
Leadership is the art of getting people to want to do what you know must be done.
ivanhoe je offline   Odgovorite uz citat
Staro 22. 01. 2009.   #3
Peca
Super Moderator
Knowledge base
 
Datum učlanjenja: 02.10.2006
Lokacija: Niš
Poruke: 1.618
Hvala: 263
266 "Hvala" u 104 poruka
Peca će postati "faca" uskoroPeca će postati "faca" uskoroPeca će postati "faca" uskoro
Default

hteo sam da napravim niz integera u tom jednom polju

recimo da trebam da zapisem 10 broja u jedno polje.
ako stavim VARCHAR, broj od 8 cifri ce mi zauzeti 8 bajta, a ovako bi zauzeo 4.
a bitno je da ustedim svaki bajt, jer je tabela ogromna.

zato sam zamislio da napravim binarno polje od 40 bajta, i poredjam brojeve u 32-bitnom obliku, kao sardine jedna do druge
plus mogu da teram brojke do 4 milijarde, sto bi pri obicnom zapisu zauzelo 10 bajta.
__________________
Vesti | MyCity | Igrice | Zaštita od virusa

Poslednja izmena od Peca : 22. 01. 2009. u 14:22.
Peca je offline   Odgovorite uz citat
Staro 22. 01. 2009.   #4
Peca
Super Moderator
Knowledge base
 
Datum učlanjenja: 02.10.2006
Lokacija: Niš
Poruke: 1.618
Hvala: 263
266 "Hvala" u 104 poruka
Peca će postati "faca" uskoroPeca će postati "faca" uskoroPeca će postati "faca" uskoro
Default

mislim da je ovo to sto mi treba - http://www.php.net/manual/en/function.pack.php
nisam jos testirao, ali mislim da je to to
__________________
Vesti | MyCity | Igrice | Zaštita od virusa
Peca je offline   Odgovorite uz citat
Staro 22. 01. 2009.   #5
Peca
Super Moderator
Knowledge base
 
Datum učlanjenja: 02.10.2006
Lokacija: Niš
Poruke: 1.618
Hvala: 263
266 "Hvala" u 104 poruka
Peca će postati "faca" uskoroPeca će postati "faca" uskoroPeca će postati "faca" uskoro
Default

da, fino radi sa pack(), funkcija konvertuje integer u 32-bitni binarni sadrzaj

case solved.
__________________
Vesti | MyCity | Igrice | Zaštita od virusa
Peca je offline   Odgovorite uz citat
Odgovori


Alati teme
Način prikaza

Pravila pisanja
Možete ne započinjati nove teme
Možete ne slati odgovore
Možete ne slati priloge
Možete ne izmeniti svoje poruke
vB kôd je Uključen
Smajliji su Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kôd je Isključen
Pogledajte forum

Slične teme
Tema Početna poruka teme Forum Odgovori Poslednja poruka
kako rezultate mysql upita najlakse smjestiti u tabelu..? dejan86 PHP 8 16. 09. 2009. 01:15
[REŠENO] Manji projekat za SPC u Cirihu: Customizing OpenBiblio (PHP/MySql) davor Poslovne ponude i zapošljavanje 1 26. 01. 2009. 12:40
[REŠENO] Pomoc oko select mysql (valjda join na samog sebe...) cvele SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net 1 17. 10. 2008. 14:31
kako u bazu ubaciti link ka slici root-foldera pele Sva početnička pitanja 1 18. 11. 2007. 14:39
Kako da konvertujem tabelu iz MS Excels u MySQL coyote_kv SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net 8 26. 09. 2006. 20:17


Vreme je GMT +2. Trenutno vreme je 19:41.


Blogodak - Domaci blogovi na jednom mestu Caught in a web - web dev blog
Powered by vBulletin® Verzija 3.6.8
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © DevProTalk. All Rights Reserved.
Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na Sajtu su vlasništvo onoga ko ih je kreirao, a ne DevProTalk.com, tako da ne morate da se oslanjate na njih.
Autori poruka su jedini odgovorni za ovakve sadržaje. DevProTalk.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi mi bili odgovorni za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između registrovanih članova.
Web sajt može sadržavati linkove na druge web sajtove na Internetu ili neke druge sadržaje. Ne kontrolišemo niti podržavamo te druge web sajtove, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija. DevProTalk.com drži i čuva druga prava vlasništva na web sajtu. Web sajt sadrže materijale zaštićene copyright-om, zaštitne znakove i druge informacije o pravu vlasništva ili softver. Članovi mogu poslatu informacije zaštićene pravima vlasništva njihovih nosilaca i ona ostaju zaštićena bez obzira da li su oni koji prenose te informacije to naveli ili ne. Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo DevProTalk.com, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite DevProTalk.com ili članovima DevProTalk.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.