|
Domain Name Service (DNS) Sva pitanja vezana za DNS servere i domene |
Pogledajte rezultate glasanja: Da li ste za ukidanje dostavljanja skenirane dokumenatacije za RS domene? | |||
Da | 33 | 91,67% | |
Ne | 3 | 8,33% | |
Glasači: 36. Ne možete glasati ovde |
|
Alati teme | Način prikaza |
29. 01. 2009. | #1 |
Moderator
Expert
|
Ukidanje dostavljanja skenirane dokumenatacije za RS domen
Postovani clanovi DPT,
Nalazim se u radnoj grupi RNIDS-a koja diskutuje o ukidanju dokumentacije. Tacnije u ovom momentu imate 7 clanova grupe: 2 clana grupe su za ukidanja dostavljanja skenirane dokumentacije (moja malenkost) 1 clan je uzdrzan 4 clana su protiv, cak se pojavljuju preporuke da OR ili registrant nabave citac kartica i pomocu celika da "skinu" podatke sa cipovane licne karte Ja bih da se izjasnite oko ove teme: pro et contra Moji argumenti: - skenirana dokumentacija je krajnje nepozdan nacin za utvrdjivanje bilo cega - najmoderniji registri ne traze "skeniranu" dokumentaciju ukljucivsi i .eu - osim cene rs domene nepotrebna birokratizacija procesa odvraca registrante |
29. 01. 2009. | #2 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 21.03.2006
Hvala: 291
1.345 "Hvala" u 355 poruka
|
Pa ja sam sa tobom, što bi .rs bio problematičniji od .com?
Što se čitača kartica tiče, ja ne razumem o čemu vi to? Da li sam ja dobro shvatio da je neko došao na ideju da ja treba da nosim ličnu kartu u OR da bi je oni "pročitali"? Kad registrujem domen ja nemam namere da izlazim iz kuće, registrujem, platim preko ebankinga ili karticom i kraj priče. Sami sebi biste pucali u nogu komplikovanijom procedurom. Da, da ne pominjem da lična karta može biti i bez čipa... Poslednja izmena od mileusna : 29. 01. 2009. u 18:38. |
29. 01. 2009. | #3 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
Štrašno normalno ako bude komplikovan process da će da se lepo okrenu ljudi drugim rešenjima.
Ono na čemu bi trebali da rade da se smanji vreme unosa u dns , sada je 2 puta dnevno valjda ili 3 nisam siguran Da se smanji cena prema OR , da bi i oni mogli da smanje ka krajnjim kupcima Da kreiraju normalan Whois servis ovo što oni pričaju je tako old school, da jednostavno ti ljudi koji imaju taj mindset bi trebali da ostanu u prošlosti
29. 01. 2009. | #4 |
Milan Cvejic
Wrote a book
|
Definitno samo smara i komplikuje ceo proces bez potrebe... Ok je za pravna lica, a i to moze direktno iz apr-a da se pokupi... inace sto se tice fizickih lica, tu bi trebalo da postoji neki nacin provere, jer domen moze da se zloupotrebi...
29. 01. 2009. | #5 |
član
Certified
Datum učlanjenja: 15.01.2009
Hvala: 2
3 "Hvala" u 2 poruka
|
Zaista ne vidim nikakav razlog da se registrovanje .rs domena još više zakomplikuje (vezano za ovu priču za čitač kartica, mada kapiram da niko nije toliko lud da to zaista i prođe do kraja).
Ljudi su generalno lenji, prvi ja se ne bih toliko cimao da dobijem .rs domen kad postoji toliko jeftinijih i lakših opcija. O tome da se i efikasnost smanjuje da i ne govorimo... Koliko bi samo .rs domena više bilo registrovano da je dovoljno popuniti formular i dati pare? Ko na kraju takvom politikom štiti čija prava je prilično nejasno, bar sa internet / finansijske tačke gledišta. Evo, sad je u toku ona kampanja za opštine ... Opštini treba mesec dana da donese odluku da li da napiše zahtev za registrovanje i odobrenje o uvidu u podatke. |
29. 01. 2009. | #6 |
expert
Expert
Datum učlanjenja: 14.11.2008
Hvala: 142
129 "Hvala" u 67 poruka
|
cena + papirologija = nije dobro
|
29. 01. 2009. | #7 |
Psychedelictrance freak
Wrote a book
|
+ za ukidanje skenirane dokumentacije
29. 01. 2009. | #8 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 21.03.2006
Hvala: 291
1.345 "Hvala" u 355 poruka
|
Možda će im pasti na pamet i da ponovo prebace nadležnosti na one jadne asistente sa ETF-a i PMF-a kojima smo nekada slali faksove kao potvrdu identiteta.
|
29. 01. 2009. | #9 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
...koji su imali razuman rok za odgovor: od 5 do 10 nedelja.
Torbice, predlažem ti da na sledeći sastanak pozoveš nas nekoliko koji smo se dokazali kao najveći kreteni ovde, da im mi objasnimo u par reči.
29. 01. 2009. | #10 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
Hahaha to bi bila scena
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Ukinuta obaveza dostavljanja skenirane dokumentacije! | torbica | Domain Name Service (DNS) | 47 | 29. 06. 2009. 15:36 |
CO.YU domen | srdjan | Komunikacije | 15 | 08. 11. 2007. 02:19 |
.me i .rs domen | bokacbl | e-Business | 1 | 09. 08. 2007. 14:56 |
pod domen ili root | Marko88 | Marketing i SEO | 1 | 04. 03. 2007. 15:40 |