13. 02. 2009. | #11 |
Diskutabilni diskutant
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.04.2006
Hvala: 36
103 "Hvala" u 74 poruka
|
Ima i ona Microsoft media keyboad 7000 valjda.... (searching) .... http://www.microsoft.com/hardware/mo...s.aspx?pid=081
|
13. 02. 2009. | #12 |
Igor Marinović
Expert
|
Ja nisam verovao da će mi Applova tastatura toliko prijati. Inače prilično brzo kucam (kao student sam prekucavao ljubavne i western romane, medicinske enciklopedije i slično pa imam dobru kilometražu u kucanju), pa sam osetljiv na kvalitetu tastature.
Prijašnja Appleova (ona bela zakrivljena) mi nije odgovarala, ali ovo je pun pogodak. Imam i onu malu bežičnu (kući) i onu sa numeričkim tasterima. Preporučujem da tastature probate, jedino tako znate da li vam odgovaraju ili ne. Meni ne smeta što je enter mali. Što se tiče MBP tastature, prijašnji model mi nije baš legao, doduše probao sam je samo par puta, a ovaj najnoviji ima odličnu tastaturu, zapravo i liči na ove eksterne tastature po osećaju. Dakle, još jedan glas za appleovu novu tastaturu.
13. 02. 2009. | #13 |
Designer guy
Wrote a book
|
+1 za novu Apple tastaturu. Ironično, ja se pre neki dan iz nostalgije vratio na staru koja je najbučnijih.
|
13. 02. 2009. | #14 | |
133t
Master
|
Citat:
ja bih ubio onog ko je smislio ovakav layout anyhow.. jeff je nesto skoro pisao o tome http://www.codinghorror.com/blog/archives/001221.html |
|
13. 02. 2009. | #15 |
133t
Master
|
Inace najudobnija tastatura koju sam ja probao je neka polovna compaq tamo neke 2002. na ETF-u
Dobili su te tastature sa sve starim brand name racunarima (Pentium II ili III )kao deo neke donacije. Bile su teze od pojedinih modela danasnjih laptopova, ali su bile toliko kvalitetne da mislim da bi to chudo trajalo 100 godina bez problema... |
13. 02. 2009. | #16 |
Diskutabilni diskutant
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.04.2006
Hvala: 36
103 "Hvala" u 74 poruka
|
Ja se bas vozam na 4-iljadarci koju je Jeff spominjao i stvarno je brutalna tastatura.
|
13. 02. 2009. | #17 |
profesionalac
Professional
|
^ 4000 ima preveliki raspon i umara brzo, zato sam je poklonio nekom na poslu. Onda preshao na Logitech Comfort Laser koji trenutno koristim na Mac Pro-u. Nije glasna i prilichno je 'ergo'. Na poslu ne odustajem od Cherry klik-tastature, najglasnije sprave ikada (posle originalne IBM XT tastature).
Za tihe tastature josh jedan glas za Apple alu. Ne znam za Windows, ali na Linux-u je podrshka za sve prechice odlichna! EDIT: Teshko se nalazi u Evropi, ali Kinesis FreeStyle je 'highly recommended' u pogledu i ergonomije i kvaliteta izrade.
13. 02. 2009. | #18 |
profesionalac
Qualified
|
lol, iz istog razloga nisam bacio staru, nego stoji u ormaru, pa kad se zaželim malo
05. 03. 2009. | #19 |
profesionalac
Professional
|
Apple "RSI, here I come" keyboard
Lepo izgleda, ali ergonomija nije bas najbolja, videti 16 000 tema na Googlu...
05. 03. 2009. | #20 |
NosceTeIpsum
Qualified
|
The BEST
Logitech UltraX Premium Keyboard
Slim tastatura, nije skupa, ali mi je do sada najbolja, koristio sam i model pre, a i sada ovaj... |
|
|