Web Hosting, web serveri i operativni sistemi Komercijalni hosting, web serveri, bezbednost, operativni sistemi na serverima |
|
Alati teme | Način prikaza |
23. 02. 2009. | #1 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 16.06.2005
Hvala: 37
131 "Hvala" u 82 poruka
|
Postfix + DBMail
Treba mi pomoc oko konfigurisanja Postfix-a i DBMail-a, posto mi zapalo da svi primljeni emailovi moraju da se cuvaju u mysql bazi.
DBMail sluzi upravo tome (http://www.dbmail.org/). Problem koji imam je da, iz meni nepoznatog razloga, Postfix ne prosledjuje mailove preko dbmail-lmtp. Sta god da uradim, Postfix i dalje obradjuje mailove, umesto da ih prosledi DBMailu. Voleo bih da mi se javi neko ko je imao iskustva sa tim, ili da mi preporuci drugi nacin snimanja mailova u bazu. Hvala.
23. 02. 2009. | #2 |
nobody
Expert
Datum učlanjenja: 19.04.2007
Hvala: 14
705 "Hvala" u 106 poruka
|
Nemam iskustva sa DBMailom, ali imam nešto malo sa Postfixom. Kako ti izgleda konfiguracija za dbmail-lmtp? Šta piše u log fajlu?
|
23. 02. 2009. | #3 |
Milan Cvejic
Wrote a book
|
Integracija dbmail-a nije neki problem. Postfix i ovako ima podrsku da komunicira sa bazom.
Posto vidim da koristish lmtp da li si stavio mailbox_transport = dbmail-lmtp:<host>:<port> i da li si u master.cf dodao Kôd:
dbmail-lmtp unix - - n - - lmtp -o disable_dns_lookups=yes
23. 02. 2009. | #4 |
Knowledge base
Wrote a book
131 "Hvala" u 82 poruka
|
Uradio sve prema uputstvu, ali kao da postmail ne reaguje na izmene u master.cf ili main.cf, koje se ticu dbmail-lmtp (naravno, radio sam restart/reload).
dbmail-lmtpd je aktivan, sto znaci da to nije problem. @LiquidBrain, uradio to. @nn, sto se tice logova, vidim jedino da postfix uredno prima mail i snima u mailbox fajl. dbmail.err ne otkriva nista znacajno (neke linije kod inicijalizacije), dok je dbmail.log prazan. Malopre sam iz ocaja uradio reinstall celog sistema, da se uverim da nesto drugo ne zeza, stvarno sam ostao bez resenja. Cim instaliram Postfix i DBmail i uradim doublecheck, javicu se ponovo, sa sve logovima. @LiquidBrain, projekat zahteva snimanje u bazu, ali postojace odredjena ogranicenja, tako da sama baza nece preterano rasti.
23. 02. 2009. | #5 |
nobody
Expert
Datum učlanjenja: 19.04.2007
Hvala: 14
705 "Hvala" u 106 poruka
|
^ Za svaki slučaj:
Kôd:
# postconf mailbox_transport |
23. 02. 2009. | #6 |
Knowledge base
Wrote a book
131 "Hvala" u 82 poruka
|
@nn.nn:
Kôd:
# postconf mailbox_transport mailbox_transport = dbmail-lmtp:localhost:24 Kôd:
transport_maps = proxy:mysql:/etc/postfix/mysql-virtual_transports.cf Kôd:
INSERT INTO `transport` (`domain`, `transport`) VALUES ('domain.com', 'dbmail-lmtp:localhost:24');
24. 02. 2009. | #7 |
Pukovnik u penziji
Grand Master
|
Takodje većina paketa koje dolaze uz distribucije nemaju uključenu mysql podršku. (mislim da postfix prvenstveno)
Ja sam sate izgubio dok nisam skontao... |
|
|