21. 11. 2008. | #1 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 23.06.2005
Hvala: 35
35 "Hvala" u 30 poruka
|
SearchWiki i SEO?
Pa, ja se iznenadih, nisam ovo video do ovog trenutka. Meni je, kao korisniku, ovo vrlo dobra opcija, naročito izbacivanje pojedinih sajtova iz rezultata pretrage. Zanima me šta mislite, koliko će ovo imati uticaja na SEO u smislu opcije "See all notes for this SearchWiki"? Ova opcija bi mogla da postane vrlo popularna jer bi, pravilnim korišćenjem, trebalo da sadrži vrlo relevantne rezultate, ali meni se čini da je i dosta podložna zloupotrebi.
|
24. 11. 2008. | #2 |
Drug clan ;)
Certified
|
Cini mi se da je zbog ove nove opcije stranica primetno "teza", ukoci povremeno browser... Ili to mene browser samo malo zeza.
A sto se same opcije tice, nemam nista za sada da kazem, posto nisam razmisljao jos o tome. Verovatno ce se naci neko kompetentniji od mene da kaze nesto.
25. 11. 2008. | #3 |
profesionalac
Qualified
|
Meni se lično ne dopada i neću je koristiti. Verovatno da će taj servis imati priličan uticaj na dalji razvoj pretraživanja i na rezultate. Takođe verovatno da će se slični sistemi razviti i kod drugih firmi koje imaju svoje pretraživače. I to jako brzo.
Međutim ne verujem u neku preteranu mogućnost zloupotrebe. Pošto iza svega toga stoji firma koja može adekvatni da odgovoti u bilo kom trenutku.
12. 02. 2009. | #4 |
CEO, Bogmil LLC
Na probnom radu
|
Meni se zaista dopada. Naime, Google ima teskoca da organizuje SERP. On bazira "prioritet" stranica na PageRank-u, linkback-ovima i slicno. To nije nuzno i najbolji sajt za zadati termin.
Verujem da je ovim potezom Google gotovo unajmio sve koje koriste ovu funkciju da rade za njega. Primera radi, ako trazite "Web forumi" i prvi rezultat, odnosno prvi sajt koji izadje, vam se ne svidja, vec vam se mnogo vise svidja drugi, onda ga samo premestite na top. E sad, ako jos 500 korisnika uradi to isto (ili 5000), zamislite koji sajt ce sledeci put da izadje kao prvi, po default-u? |
15. 02. 2009. | #5 |
Drug clan ;)
Certified
|
Ako ovo dobro srede, mislim da ce biti vrslo interesantno... Sustina je da ce ovaj SearchWiki (po meni) da pomegne vestacku inteligenciju koju oni razvijaju, a ne da ce biti jedini nacin koji utice na pozicioniranje.
25. 02. 2009. | #6 |
SEO expert
Certified
Datum učlanjenja: 18.11.2006
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Također opciju ne koristim. Google sve više ide na user-based generiranje SERPa što je san za spamere.