|
SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net MySQL, MSSQL, Oracle, Access, ODBC. Ako imate problem brže i preciznije ćete dobiti odgovor ako priložite strukturu tabela ili skript koji kreira tabele i puni ih test podacima umesto što to problem opisujete samo rečima. Sponzor: Baze-Podataka.net - Blog o bazama podataka |
|
Alati teme | Način prikaza |
02. 03. 2009. | #21 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Ni ja baš nisam shvatio šta je toliko problematično sa tim stavom da bi dobio otkaz.
02. 03. 2009. | #22 |
Milan Cvejic
Wrote a book
|
a) I hate having to write down or remember Yet Another Password.
c) I control my email box d) Often sites that allow you to reset your password allow anyone to reset your password (meaning you get lots of links that don't work if someone hates you and abuses the system), or they ask you a 'security' question before sending the link. Frankly, everyone knows my Mother's Maiden name ("Mum" AND the name of my first pet ("Cuddles the Rabbit") so these questions, to me, are not very secure. And to be honest I just couldn't be bothered with the extra hassle. Ono boldovano je interesantno, zapisati pasword? Kakav je to admin koji zapisuje passworde? Ne moze da bude 100% siguran da on controlise svoj email... Sta je sa snifovanjem saobracaja? Pa onda posalji password u mail-u. Ako se posalje link to nije toliki problem jer onda napadac moze samo da peuzme taj nalog, ne josh neki drugi koji ima isti password. A sto se tice poslednjeg dela problem je sa samim sajtovima a ponajvise sa tim sto on takve sajtove posecuje!!! Ako neki sajt nije siguran sam po sebi ne treba ga ni koristiti!!! Mozda neki od razloga zvuce glupo i preterano, ali u zavisnosti od odgovornosti koje posao nosi , takva predostroznost je neophodna.
02. 03. 2009. | #23 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 339
688 "Hvala" u 178 poruka
|
Iskusan, prekaljen, naučen poslu...
02. 03. 2009. | #24 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
I iste passworde u sef
Vrla prosta stvar, zamisli tebi kao admin-u nekog sistema se nesto desi, ili odlucis da nestanes ili sta god. Sta se desava sa root siframa i slicno. Svako kome je stalo do kontrole svog biznisa nece da dozvoli da administrator bude osoba sa neogranicenom kontrolom ( sto administratori generalno vole ) .
02. 03. 2009. | #25 |
Banned
Knowledge base
Datum učlanjenja: 01.07.2005
Hvala: 206
140 "Hvala" u 89 poruka
|
a) I hate having to write down or remember Yet Another Password.
c) I control my email box d) Often sites that allow you to reset your password allow anyone to reset your password (meaning you get lots of links that don't work if someone hates you and abuses the system), or they ask you a 'security' question before sending the link. Frankly, everyone knows my Mother's Maiden name ("Mum" AND the name of my first pet ("Cuddles the Rabbit") so these questions, to me, are not very secure. And to be honest I just couldn't be bothered with the extra hassle. ukazivanje na probleme kod drugih... i lose prakse... boldovane stvari su interesantne, italic su komentari |
02. 03. 2009. | #26 |
dinosaurus
Master
Datum učlanjenja: 29.12.2005
Hvala: 79
263 "Hvala" u 66 poruka
|
Ako dobiješ e-mail od banke sa sadržajem tipa "stigao je novi mesečni izveštaj, kliknite na link da se ulogujete na svoj nalog", ti klikneš? Ja odem direktno na web sajt i onde se ulogujem.
Mali milion puta sam dobio poruku od "PayPal-a" da treba da se ulogujem da mi ne bi suspendovali nalog - uvek sa linkom. A ja i nemam Paypal nalog |
02. 03. 2009. | #27 | |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Citat:
Kakav ti moraš da budeš genije da zapamtiš stotinjak passworda na 200 servera (tu uključujem sve one lične naloge tipa gmail, fb, flickr... kao i one poslovne + ftp + shell + mail + ko zna šta...).
02. 03. 2009. | #28 |
dinosaurus
Master
Datum učlanjenja: 29.12.2005
Hvala: 79
263 "Hvala" u 66 poruka
|
Zapisivanje lozinki je u stvari dobra stvar: http://news.cnet.com/Microsoft-secur...0.html?tag=txt
Ako pamtiš lozinke, mnogo je veća verovatnoća da su jednostavne i da ih retko menjaš. |
02. 03. 2009. | #29 | ||
majstor
Wrote a book
|
Citat:
Citat:
Htio sam skrenuti paznju da su podaci za logovanje na e-banking ili paypal (tamo gdje su pare) poprilicno drugaciji od kakvih member entrance na forume i slicne sajtove. |
||
02. 03. 2009. | #30 | |
majstor
Wrote a book
|
Citat:
btw. neko je nekad spominjao da postoji 'mobilni sef' tj programcic u koji trpas sve svoje sifre, zastitis ga drugom sifrom i pokreces sa USB sticka bez instalacije i slicno... Sjeca se neko imena toga? |
|
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Neka mi neko objasni ako zna - MTU, hosting ili nesto trece... | Dejan Bizinger | Web Hosting, web serveri i operativni sistemi | 5 | 07. 09. 2007. 03:38 |
Moze li ovo krace? | Pedja | PHP | 7 | 02. 08. 2007. 13:50 |
Ko moze duze? : ) | dee | Opušteno | 20 | 24. 10. 2006. 08:46 |
Da li ovo moze?!? a i ako moze kako?!? | LiquidBrain | PHP | 16 | 22. 09. 2006. 15:55 |