|
Sva početnička pitanja Sva početnička pitanja bi trebala da se postavljaju u ovom forumu, a ako se pretvori u kvalitetnu diskusiju interesantnu svima - prebacićemo je u odgovarajući forum. Molimo "znalce" da ne omalovažavaju početnike, ako žele da pomognu svi ćemo biti zahvalni, ako ne žele, neka preskoče ovaj forum. |
|
Alati teme | Način prikaza |
22. 07. 2009. | #21 | |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 11.01.2008
Hvala: 14
29 "Hvala" u 21 poruka
|
Citat:
SSl ti treba da bi se sva komunikacija izmedju secure and non-secure dela sajta, kao i izmedju sajta i gateway-a, slala encrypted. Vecina browsera je setapovana da te upozori ako sajt nema validan SSl pa ljudi nece da kupuju ako to vide, a drugo sto ni gateway nece da preuzme podatke o placanju ako ne stize sa veifikovanog mesta. |
|
"Hvala" Lalaland za poruku: |
22. 07. 2009. | #22 | |
novi član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 10.07.2009
Hvala: 5
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Citat:
@Lalaland Upravo tako samo je problem sto ne znam kako to da implementiram ... Ja sam izgenerisao free sertifikat kod StartCom-a dobio sam CSR i Private key i automatski ga je ubacio i u moj browser samo je problem sto ne znam sta dalje |
|
22. 07. 2009. | #23 | ||||
majstor
Wrote a book
|
Citat:
SSL za Dedicated IP znaci da si ti i samo ti vlasnik tog sajta, IP-a (iznajmljujes u momentu izdavanja sert.) i to je ono sto klijentima daje sigurnosti. Citat:
Uglavnom ne mozes imati 2 sertifikata (wildcard je jedan sertifikat) na istom IPu. Citat:
Ti sam mozes generisati i CA i CSR i KEY fajlove, to je sve FREE. I komunikacija izmedju browsera i servera ce biti kriptovana i zasticena (ono sto je tebi vazno). Problem je sto tvoj samokreirani i samoproklamovani CA (Certificate Authority) nece biti u listi browserovih CA i browser ce reci 'ovaj sertifikat je sumnjiv, jer je izdat od strane nepostojeceg CA'. Za jedan diplomski mislim da to nije ni vazno a ti ga po prvoj toj poruci mozes dodati u listu CA (Firefox ti nudi opciju odmah). To je sve dzaba i radi. U produkcijskom okruzenju bi imao problema sa tim jer bi klijenti odbijali ukucati podatke o kartici na takvom sajtu. Citat:
Poslednja izmena od misk0 : 22. 07. 2009. u 15:51. |
||||
"Hvala" misk0 za poruku: |
22. 07. 2009. | #24 | |
profesionalac
Professional
29 "Hvala" u 21 poruka
|
Citat:
Kod online transakcija, sigurnost ce uvek da kosta bas zbog toga sto ne mozes da budes 100% sam svoj majstor. Na kraju krajeva, stvarno treba sesti i detaljno prouciti a posto je i tema diplomskog sigurnost online placanja, ne znam koliko ima smisla pojaviti se sa nekom budz varijantom. p.s. da, da, ssl na server, ne u browser. Poslednja izmena od Lalaland : 22. 07. 2009. u 17:55. |
|
22. 07. 2009. | #25 |
profesionalac
Professional
29 "Hvala" u 21 poruka
|
^clarification: URL u smislu domen
|
22. 07. 2009. | #26 |
novi član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 10.07.2009
Hvala: 5
0 "Hvala" u 0 poruka
|
PayPal Sand gateway nudi mogucnost testiranja koda tako da sam se odlucio za tu opciju jos mi samo ostaje da resim SSL
@Lalaland slazem se za budz varijantu ali to mi je trenutno jedina opcija @misk0 Ok nismo se razumeli ovako je vec bolje, meni upravo i treba varijanta sa shared SSL sertifikatima jer ne planiram da placam sertifikat i ded. IP pa posle i gateway suvise je to troskova za jedan diplomski . Meni je bitno da shvatim sustinu sta i kako radi jer nemam iskustva sa ovim stvarima. Posto kao sto si i rekao sertifikat se instalria na server otpada mi opcija sa free web hostingom 100webspace jer oni traze da se uzme ded IP (24$) za sertifikat tako da moram da trazim drugu opciju. Hvala na ovako opsirnom odgovoru sad su mi mnogo jasnije neke stvari |
22. 07. 2009. | #27 |
profesionalac
Professional
29 "Hvala" u 21 poruka
|
|
22. 07. 2009. | #28 |
profesionalac
Professional
29 "Hvala" u 21 poruka
|
zaboravih,
bojim se da to sto traze $24 za dedicated IP je samo nacin da besplatni hosting pretvore u placeni. Ako govorimo o shared ssl, to znaci da ti secure deo svog sajta stavljas na njihov poddomen tvojaprodavnica.host.com (ssl izdat za njihov domen, jedan ssl po domenu). Oni ti ovako naplate $24 dolara za instaliranje ssl-a, i tako svakog meseca, a onda jos moras da platis ssl godisnje (ako nije besplatan, a rekli smo koji su sve problemi sa besplatnim). Ako je tih $24 dolara samo da bi mogao da delis njihov ssl, onda je to jos veci rip off. Proveri da li u control panelu ima nacina da sam instaliras ssl. jbg, okreni, obrni, uvek negde platis... |
22. 07. 2009. | #29 |
majstor
Wrote a book
|
Mislim da i dalje fali par sitnica da bi situacija bila jasnija.
Da bi mogao da instaliras svoj certifikat MORAS da imas IP. Lalaland mislim da grijesis kad tvrdis da se moze VISHE certifikata instalirati na isti IP. Mozes li mi poslati (na private ako ne zelis javno) taj tvoj sajt gdje imas shared IP i SSL sa tvojim sajtom da vidim kako to funkcinosihe. http://en.wikipedia.org/wiki/Shared_web_hosting_service tu imate objasnjeno (vezano za shared hosting) kako i sta funkcionishe. Kad trazis SSL certifikat on je vezan za domen kao i za IP. Znaci ne mozes imati 2 certifikata (za dve razlicita domena) na jednom IPu. Ili... sam ja nestooo ogroooooomno propustio. |
23. 07. 2009. | #30 |
profesionalac
Professional
29 "Hvala" u 21 poruka
|
u pravu si, ja sam se prebacila na potpuno razlicitu stvar, dedicated hosting plan vs. shared hosting plan (jos se pitam kako tako jeftin plan!). U mom planu, dedicated IP se ni ne pominje kao nesto sto moram da placam posebno ako hocu ssl.
|
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Kako se okoristiti o EU poreski sistem? | Dzordz | Opušteno | 13 | 30. 07. 2010. 10:29 |
Devizno placanje, kako do para? [intesa, fx client] | srdjan | e-Business | 22 | 11. 07. 2010. 21:43 |
Domaci Skype sistem ali na malo drugaciji nacin | vvuja | Komunikacije | 5 | 14. 04. 2009. 20:27 |
Da li prodavati svoj kod i na koji nacin? | Miroslav | PHP | 5 | 02. 01. 2008. 16:06 |