Web aplikacije, web servisi i software Frameworks, web servisi, programi, plugin-ovi, ekstenzije korisni za razvoj web sajtova. Sponzor: |
|
Alati teme | Način prikaza |
23. 07. 2009. | #1 |
novi član
Datum učlanjenja: 07.05.2009
Hvala: 6
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Harvest Mail
Izvinjavam se na bombasticnom naslovu teme, i odmah da kazem, ne, ne zelim da harvestujem mail-ove i spamujem ljude.
Naime, firma u kojoj radim zeli da napravi centralizovanu bazu svih kontakta koji se provlace kroz poslovanje. Projekat je u toku, i doslo se na ideju da se i novi mailovi skupljaju (ako je moguce), u posebnu listu, koja ce posle po potrebi da se razvrstava. Naravno to bi trebalo da bude automatizovano, da npr direktno sa mail servera, sve poruke koje stignu, i koje se posalju, da im se iscita from ili to u zavisnosti od toga da li je poruka poslata ili primljena, da se to negde upise i da se shiba na lokal u bazu. Zanima me kako ovo moze da se resi, inace malo baratam PHP-om, malo bolje SQL-om, samo mi dajte smernice, sta da gledam, sta da trazim i koga da trazim Hvala unapred!
23. 07. 2009. | #2 |
Banned
Knowledge base
Datum učlanjenja: 01.07.2005
Hvala: 206
140 "Hvala" u 89 poruka
|
PHP ima build in imap funkcije, pomocu njih mozes na svakih x minuta da iscitas mailove iz mailboxa, otvoris mail, procitas from polje i upises gde god zelis.
|
"Hvala" cvele za poruku: |
23. 07. 2009. | #3 |
Psychedelictrance freak
Wrote a book
|
Kao sto rece @cvele, mi smo nesto slicno radili sa: http://www.php.net/imap
23. 07. 2009. | #4 |
majstor
Wrote a book
|
Ti hoces samo da sve mailove izdvojis u neku listu koja korisnicima nece u sustini biti dostupna, bar ne direktno kroz address book?
|
24. 07. 2009. | #5 |
novi član
Datum učlanjenja: 07.05.2009
Hvala: 6
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Pa ceo projekat je u stvari centralizovana baza kontakta, veliki address book.
Cilj da se svi novi mailovi koji se pojave kroz komunikaciju, automatski ubacuju u bazu, u posebnu listu, da bi posle bili pregledani od strane osobe zaduzene za to, i da se razvrstaju i klasifikuju ako je to potrebno. Videcu da sad malo cackam taj imap, ako moze da gleda sva polja, onda ce mi zavrsiti posao. Treba mi i polje from i polje to, from ako je u pitanju sent mail.
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
mail to sms | Markok | Web aplikacije, web servisi i software | 1 | 20. 01. 2010. 21:46 |
Mail server - C | orangem | Programiranje | 6 | 17. 11. 2007. 19:38 |
mail :) | Blood | Opušteno | 6 | 28. 06. 2006. 22:25 |
Testiranje mail-a | Vokic | PHP | 0 | 04. 01. 2006. 19:08 |