Web Hosting, web serveri i operativni sistemi Komercijalni hosting, web serveri, bezbednost, operativni sistemi na serverima |
|
Alati teme | Način prikaza |
20. 02. 2006. | #11 |
Nekad bio ddz
Expert
|
@NK
Registruješ se na www.no-ip.com, skineš DUC klijent (programče koje javlja no-ip DNS serveru koja ti je IP adresa), a onda pristupaš računaru preko adrese koju si odabrao pri registraciji na no-ip. |
20. 02. 2006. | #12 |
Dejan Katašić
Wrote a book
Datum učlanjenja: 10.06.2005
Hvala: 129
86 "Hvala" u 43 poruka
|
Da, to je to. Jedini je problem što se ne zna u kom se trenutku menja IP, a no-ip to proverava u nekim intervalima (valjda pola sata, koliko se sećam). Probaću to jednom :-)
|
20. 02. 2006. | #13 |
Boban Karišik
Expert
|
ne, no-ip vam sluzi da cuva vasu ip adresu aktivnu, da je niko drugo dok ste vi offline ne bi mogao zauzeti. Znaci ono sto vi treba da uradite sa dup-om je da ukucate da vam cuva vasu trenutnu ip adresu, a ne da lupite bilo koju, jer to onda nece raditi...
Pozdrav! |
20. 02. 2006. | #14 | |
I'm a PC too.
Wrote a book
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 82
130 "Hvala" u 89 poruka
|
Citat:
Naravno, ako nemas IIS instaliran, onda idi na Add/Remove Programs pa Add/Remove Windows Components. I onda nadji IIS pa dodaj FTP. Trebace ti Windows CD za ovo. Ne zaboravi da poteras Windows Update posle toga, mada mi se cini da sam IIS FTP server nije imao zakrpa bukvalno godinama. Najbolje da nadjes poslednji Cumulative Patch za IIS 5, ako ces da budes siguran :-) Podrazumeva se da imas SP4 na Win 2000. //update: Evo, ako se odlucis za IIS: Ovo je poslednji kumulativni patch za iis 5: http://www.microsoft.com/technet/sec.../MS03-018.mspx Mada.. ako podesis onako firewall, onda te i nije mnogo briga za zakrpe.
Commercial-Free !!! Poslednja izmena od degojs : 20. 02. 2006. u 21:53. |
|
20. 02. 2006. | #15 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
E ovo se zove odgovor
Dosuse trebalo mi je samo ono za firewall i da mi neko potvrdi da IIS FTP radi kako treba. Problem nastaje zato sto na poslu nemam staticki IP vec se kacim preko ISDN.
20. 02. 2006. | #16 |
I'm a PC too.
Wrote a book
Hvala: 82
130 "Hvala" u 89 poruka
|
Pa dobro, ali opet stavi firewall iz 2 razloga: da sakrijes sve ostale portove i ipak mozes da podesis firewall na bar odredjeni rang IP adresa ako vec ne mozes da odredis tacno jedan IP koji ce da propusta.
Ako ti je sigurnost MAX bitna, pogledaj kako se podesava IPSec (uopste nije komplikovano, eto mi ideje da napisem tekst na Nove Tehnologije :-) u Windowsu i onda zaista nema brige. Inace, IIS FTP radi bez problema. Naravno, ako se desi da vise ljudi treba da ima svoje foldere i slicno, e onda valja malo procitati literaturu (oko virtuelnih foldera) i slicno.
Commercial-Free !!! Poslednja izmena od degojs : 20. 02. 2006. u 19:38. |
21. 02. 2006. | #17 | |
Predrag Supurović
Grand Master
Datum učlanjenja: 24.01.2006
Hvala: 3
200 "Hvala" u 12 poruka
|
Citat:
21. 02. 2006. | #18 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Peđa, napisah ja gore, samo nema ko da pročita
Kod kuće cable sa fiksnom IP (računar se ne isključuje mesecima), na poslu dialup sa dinamičkom IP. Kod kuće firewall, na poslu - nebitno. No router no ****...
21. 02. 2006. | #19 |
Predrag Supurović
Grand Master
Datum učlanjenja: 24.01.2006
Hvala: 3
200 "Hvala" u 12 poruka
|
U pravu si, promaklo mi je dapostoji diskusiaj na drugoj strani. Video sam samo prvu.
Sto se dinamickog IP-a tice, ja se nesto ne oslanjam na te dyndns fazone. Napravio sam malo programce koje stoji u systray racunara koji ima dinamicki ip i s vremena ne vreme mi na sajt posalje svoj IP. http://www.infosys.co.yu/rai/ Napravio sam to jer sam imao potrebu da obezbedim da se lako vidi IP adresa korsinika na koga se treba zakaciti preko VNC-a a malo je poveliki posao za svakoga korsititi dyndns servise. Ovako samo instaliraju program i on prijavljuje IP adresu.
21. 02. 2006. | #20 |
Super Moderator
Invented the damn thing
Hvala: 370
701 "Hvala" u 194 poruka
|
Kad vec neces da ko svi (ne)normalni ljudi (me included) cimas laptop tamo-vamo, mislim da ti je "remote desktop" pravo resenje. Tim pre sto pouzdano znam da koristis ICQ i tamo i kod kuce, pa ti je jedini nacin da vidis history neke konverzacije da startujes ICQ na remote desku i procitas.
E sad, ne znam kako se resava to sa IP-jem, ali isti problem bi ti bio i sa FTP-om. |
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
windows server pomoc | ocoralll | Web Hosting, web serveri i operativni sistemi | 8 | 18. 05. 2010. 13:27 |
Kurs: Windows Server Hardening | Ivan | IT događaji | 0 | 24. 09. 2009. 23:15 |