|
Web aplikacije, web servisi i software Frameworks, web servisi, programi, plugin-ovi, ekstenzije korisni za razvoj web sajtova. Sponzor: |
|
Alati teme | Način prikaza |
23. 12. 2009. | #1 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
standalone program za hifenaciju srpskog teksta
znam da postoje neki paketi (RAS) koji rade u kombinaciji sa word-om, ali meni treba nesto sto bih mogao da koristim u batch modu, idealno na STDIN streamu, ali moze i da kreiram rtf ili xtg fajlove, pa na njima... moze i neki dll ili ocx koji nudi funkcije za hifenaciju, pa da ja pisem ostatak koda... bilo sta, samo da ne gresi u prelomu srpskog...
23. 12. 2009. | #2 | |
nobody
Expert
Datum učlanjenja: 19.04.2007
Hvala: 14
705 "Hvala" u 106 poruka
|
Citat:
Off Topic: Nekad je to bila nauka, a čini mi se da je pravopis danas mnogo popustljiviji - sve može, osim da se deli latinično lj i nj. Mada je i dalje mnogo prirodnije/lepše kada se reči dele po slogovima. |
|
24. 12. 2009. | #3 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
treba mi pravilna podela po slogovima, jer treba prelamacu da ustedim vreme.... a nije to uopste prosta stvar podeliti nesto po slogovima, tako da se ne bih upustao u to da sam smisljam pravila... recimo imas na-ja-va, ali zato naj-bo-lji, i verovatno milion drugih zackoljica...
24. 12. 2009. | #4 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 11.01.2006
Hvala: 66
11 "Hvala" u 9 poruka
|
Ако преламач користи InDesign, може да користи хрватски језик (за латиницу) или бугарски (за ћирилицу) и хифенација ће радити прилично добро.
|
24. 12. 2009. | #5 |
Branimir Momcilovic
Qualified
Datum učlanjenja: 15.02.2006
Hvala: 47
25 "Hvala" u 8 poruka
|
Trebalo bi da RAS radi i u QuarkXpressu.
24. 12. 2009. | #6 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
znam za to, ali poenta cele stvari koju radim je da se ubrza proces objavljivanja tekstova kroz automatizaciju smornih poslova, pa mi je zato neophodno da ja mogu automatski da odradim hifenaciju na koliko god treba tekstova odjednom, bez da neko mora da za svaki text klikce, podesava keyboard layout, ceka da program odradi proveru i sl. Kad ga prelamac dobije sve treba da bude spremno i vec delimicno formatirano i zato mi treba programce koje se moze pozivati u batch modu (bez interakcije sa korisnikom)
24. 12. 2009. | #7 |
Dejan Katašić
Wrote a book
Datum učlanjenja: 10.06.2005
Hvala: 129
86 "Hvala" u 43 poruka
|
Pre dosta godina sam mesec dana radio pripremu za štampu za dnevne novine. Koliko se sećam, korišten se poseban programčić kroz koji se provlačio fajl sa tekstom pre no što se ubaci u Quark. Da li je to isti taj Ras koji pominjete ili nešto drugo. ... Ne sećam tačno ni upotrebe, čini mi se da je bilo prevlačenje ikonice fajla na ikonicu programa ili na otvoren program, tako da verujem da bi mogao da koristi za batch operacije. (eh, samo još da pamtim kako se zove i da znam gde se može naći :-)
|
24. 12. 2009. | #8 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
@dejan: sad me podseti na ono: ne secam se kako idu akordi, ali cini mi se da je pocinjalo iz A mola
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
H1 bez teksta, samo img...? | Milos Vukotic | Marketing i SEO | 2 | 10. 03. 2009. 11:36 |
IE6 i ponavljanje teksta | Milos Vukotic | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 0 | 03. 03. 2009. 12:56 |
IE7 Standalone | Dragan Babić | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 14 | 23. 05. 2008. 19:53 |
URL-ovi iz teksta... | Ilija Studen | Regular expression i htaccess | 5 | 08. 03. 2007. 05:29 |
Istraživanje srpskog IT tržišta svetske kompanije za analizu tržišta IDC za 2006. god | Aleksandar Marković | Opušteno | 1 | 05. 12. 2006. 23:13 |