e-Business Elektronsko poslovanje, e-Commerce, poslovanje uopšteno. Sponzor: |
|
Alati teme | Način prikaza |
15. 01. 2010. | #11 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
Doduse na dpt imamo politiku ako se registrujes i napravis temu u kojoj ima link ili neku promociju, ta tema se automatski brise, a korisnik dobija warn.
15. 01. 2010. | #12 |
old school
Expert
Datum učlanjenja: 30.04.2006
Hvala: 39
48 "Hvala" u 28 poruka
|
Ono sto mogu da kazem, da ja licno na es-u, radim bas ovo sto je Nixa rekao da je politika an DPT-u. Brisem bez mnogo razmisljanja.
I sa stanovista nekog ko ucestvuje u odrzavanju jednog velikog foruma, mogu samo da kazem da je Blues totalno u pravu. I nije tesko biti fin, i pitati admine foruma da pomognu u promociji. |
15. 01. 2010. | #13 |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 21.06.2005
Hvala: 12
29 "Hvala" u 11 poruka
|
Slazem se da forumi nose odredjenu specificnost, i da treba biti obazriv sa nacinom na koji se tema postavlja kao i ko je postavlja, i pre svega da je u slucaju velikih zajednica pozeljno kontaktirati urednike/administratore. Recimo, ja sam to uradio na DZ, kontaktirao sam sve urednike da vidim kako i na koji nacin najbolje promovisati temu - i trenutno cekamo response, da bi se tema eventualno postavila i kao sticky, jer je od nekog "viseg interesa", itd...
Meni je medjutim mnogo interesantniji sa tog stanovista latentni "spam" u vidu linkova u potpisu (koje bukvalno svi koriste). Naravno, postoji logika "ako neces, nemoj da kliknes" - ali ista ta logika postoji i u citanju nekog posta - a link je i dalje tu. Na DZ su na primer potpisi ukinuti... Neizbezno je da svaka tema pogotovo u nekoj sekciji tipa Opusteno/Caskanje ima nekakav link u sebi, pogotovo linkove koji su zabavnog, neprofitnog ili nekog drustveno odgovornog karaktera. Slazem se naravno da reklame, abusive/unwanted content treba odmah brisati, medjutim na svakom uredniku je da proceni razliku i donese odluku (u skladu sa pravilima sajta). U svakom slucaju, hvala za feedback. Pokrenucemo internu diskusiju kako bi zaduzeni za content/komunikacije izmenili ton i eventualno strukturu poruke ovog pozivnog teksta. Poslednja izmena od kai : 15. 01. 2010. u 11:11. |
15. 01. 2010. | #14 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Što se tiče potpisa, i tu imam polisu da ne dozvoljavam neukusne, prevelike i šarene potpise. Nemam ništa protiv toga da se neko reklamira u potpisu, ali imam protiv da stavlja velike fontove, bolduje i boji u crveno 5 redova teksta. Nekoliko potpisa sam obrisao a par sam modifikovao, čak sam napravio i opciju da novi članovi ne mogu da stavljaju veliki potpis.
15. 01. 2010. | #15 |
Banned
Qualified
|
Ja sam zato da se uvedu i donacije projekta. 10-20 $ mesečno mogu da dam za projekat. Mnogi drugi i ja bi platili neku svotu čoveku koji pozitivno promoviše Srbiju. Ja to zovem "pozitivnim patriotizmom". Lako je se napiti u kafani i dreknuti:"Ja sam Srbin?".Jesi, pa šta. Šta si učinio korisno za Srbiju? Gde si promovisao Srbiju?
Šta je to što će se strancu svideti u Srbiji? Svi moramo raditi na tome... Dakle i ekonomija, i diplomatija i patriotizam se zasnivaju na malim ljudima i malim gestovima prema svetu. Uvek ću novčano pomoći koliko mogu. Dokle god se stigne, to je plus za Srbiju. A dao Bog imamo ljude koji umeju, hoće i znaju da rade za Srbiju. Šta vredi što imam najbolju atmosferu, najbolja jela, kafiće, izlete, ako to svet ne vidi?Jedna Skadarlija npr..jedan Zlatibor, Kopaonik..srpska jela...ako to niko ne vidi.. Ko god je protiv projekta ja ću mu besplatno omogućiti lečenje na 13. spratu WMA. Preporučujem mu takođe da se upiše u Eskime, i da se odrekle državljanstva Srbije. Zato me batalite nekog pravilnika, neke reklame (reklama je naša zajednička-Srpska) i pomozite, koliko ko može i kako može. |
15. 01. 2010. | #16 | |
nobody
Expert
Datum učlanjenja: 19.04.2007
Hvala: 14
705 "Hvala" u 106 poruka
|
Citat:
|
|
15. 01. 2010. | #17 | ||
xippster
Master
Datum učlanjenja: 16.06.2005
Hvala: 102
138 "Hvala" u 84 poruka
|
Citat:
cak mi je i normalno da u potpisu stoji link ka onome cime se bavis kao reklama/referenca/whatever, a sa druge strane bih banovao svakog ko ostavi referral link sto se entersrb tice, mislim da stvari radite zaista pogresno i mislim da je problem u ciljnoj grupi koju od pocetka ne mozete da nadjete Citat:
za pocetak napravite sajt koji je na ENGLESKOM i koji se obraca STRANCIMA koji imaju pozitivno iskustvo kod nas i koji bi hteli da se globalna slika o nama promeni (cak je ovo oko globalne slike nesto sto ne treba gurati u prvi plan, to je posledica cinjenice da je srbija jako interesantna zemlja). ovako kako ste krenuli na putu ste da napravite jos jedan turisticki vodic o cevapima, splavovima i bajkovitim predelima. mislim da bi kao koncept bilo zanimljivo napraviti servis koji je mashup google mapsa gde bi korisnici mogli da zabodu zastavicu gde su bili i da ostave kratak komentar na nesto lepo sto im se tu dogodilo. mislim da je poziv za dostavu clanaka jako glup takodje, imam principijelan problem sa sloganom sirite dalje |
||
15. 01. 2010. | #18 |
profesionalac
Professional
29 "Hvala" u 11 poruka
|
@xippi:
Poslednja izmena od kai : 15. 01. 2010. u 18:59. |
15. 01. 2010. | #19 |
xippster
Master
Datum učlanjenja: 16.06.2005
Hvala: 102
138 "Hvala" u 84 poruka
|
ja sam samo prokomentarisao da se trenutno ne obracate ni jednoj od navedenih grupa. moj post je krajnje dobronameren, a sto se ideja tice procitaj ga jos jednom, videces ih nekoliko
|
15. 01. 2010. | #20 | |
profesionalac
Professional
29 "Hvala" u 11 poruka
|
Citat:
Nisu problem ideje, ideje su svakako dobrodosle. Konkretno za google map mashup: dogovoreno je da se finalna verzija sajta uradi kao nesto dosta nalik na www.communityofsweden.com - na kome postoji mapa slicnog tipa, doduse ne google maps. Tako da je to od samog starta ukljuceno u specifikaciju. Veci problem je kako na pravi nacin realizovati sve lepe ideje koje imamo! |
|
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Na obicnom CD-u 4,5 GB, i dalje mi nije jasno... | Sasa Kostic | Istine i zablude | 9 | 24. 01. 2010. 16:05 |
non-www -> www i odmah redirekcija dalje... | blackshtef | Regular expression i htaccess | 4 | 25. 07. 2008. 20:01 |
Spread Internet Explorer | dinke | Opušteno | 13 | 23. 11. 2005. 05:43 |