24. 02. 2010. | #51 | |
novi član
Na probnom radu
|
Citat:
pozdrav !
24. 02. 2010. | #52 |
branislav mandic mando
Wrote a book
Datum učlanjenja: 30.10.2009
Hvala: 261
486 "Hvala" u 189 poruka
|
Ljudi, nebitno je gde je server i ko su vlasnici. Na nesrecu, njih dvojica imaju ovde firmu i ti sajtovi su dovedeni u vezu sa firmom kao pruzaocem usluga. Mozda su ih i neki njihovi raniji postovi na ovom forumu odali. Kazem nazalost, jer su iz naseg ugla gledanja kao kolege napravile jako dobar posao na kome sam im i ja cestitao.
Da nisu imali firmu i racune u Srbiji tek onda bi mogli da im duvaju...ovako verujem da ni oni nisu bili svesni da krse propise (ako ih krse). Momci su hteli da rade u svojoj zemlji, zaposlili su ljude, ziveli su od svog rada i znanja, ali to je ovde izgleda prokletstvo...zasmetali su nekim lopuzama ili nisu hteli da plate neki reket. Sve ovo uz ogradu, ako je u pitanju ne placanje poreza i ne prikazivanje dobiti.
24. 02. 2010. | #53 |
old school
Professional
|
Off Topic: Spijuni su medju nama! Da Djoci nisu nalog urucili preko PP-a? Vest kao da je pisao neko od onih neukih autora sa B92 Tehnopolisa: citajuci njihove "smislene" tekstove, cesto nisam siguran da li su prepisani ili prevedeni sa nekog stranog jezika, pa tako i ovaj... Nego, da pokrenemo kladionicu o tome zasto su uhapseni? Pola novca od kladionice ide njima na ime kaucije, pola onima koji pogode. Moze?
RetroJunk.com Poslednja izmena od crews_adder : 24. 02. 2010. u 23:43. |
25. 02. 2010. | #54 | |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
Ovo su se mozda organizovale klasicne kladionice ( landbased )
Citat:
25. 02. 2010. | #55 | |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 21.01.2009
Hvala: 3
34 "Hvala" u 22 poruka
|
Citat:
Jer ocigledno da policija, tuzilastvo i ostala menazerija nemaju pojma sta rade. Nije poenta u tome da se brukaju drzavne institucije, poenta je u tome sta rade, mogu da te uhapse za link? Ej za link? Ovu drzavu treba pothitno ukinuti i dati na upravljanje nekom drugom. Nekom ko se razume u zakone... a ne nekom ko je zaposlen u policiji i tuzilastvu samo zato sto je clan stranke. |
|
"Hvala" lurker za poruku: |
25. 02. 2010. | #56 |
novi član
Datum učlanjenja: 25.02.2010
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Pozdrav,
Oni su uhvaceni na delu, zaplenili su im kompjutere, verovatno uzeli izjave od zaposlenih (koji ce pricati pred sudom sta su radili), uzeli izvode iz banaka itd... Sad sto je server u USA to nema veze, posao je vodjen odavde, ciljna grupa su bili gradjani srbije sto se vidi kada kliknete na recimo reklamu za gamebookers i objasnjenje kako da uplatite depozit sa vize virtuon (link ka raiffeisenbank.rs). Reklamirali su strane kladionice iz srbije, da ih nisu uhvatili na delu pa da poricu ali oni su prvo pokupili dokaze, verovatno se raspitivali i o reklamiranju, mozda se i upoznali sa njima...i onda ih digli. |
25. 02. 2010. | #57 | ||
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 21.01.2009
Hvala: 3
34 "Hvala" u 22 poruka
|
Citat:
Vidi da ti ponovim ponovo: IMA VEZE GDE JE SERVER ako su ih uhapsili samo zbog reklamiranja kockanja, nemate slucaj, ali to ce policija otkriti kad bude htela da podnese krivicnu prijavu. Ako su ih hapsili zbog reklamiranja. ovi ljudi su na slobodi veoma brzo. ali nije mi jasno sta ce jednom aff sajtu zaposleni, to mi je cudno. Jedino sto mi je palo na pamet je to da su ljudima "pomagali" oko naloga i podizanja novca od kocke. Ako je to slucaj onda ne bi bio u njihovoj kozi. Ali ako je do linkova... onda je policija ispala glupa, dobro nije prvi put Sto vise citam ovaj post, sve vise brinem za sigurnost gradjana ove drzave. Ako pretpostavim da je post pisao policajac, onda gradjani Srbije imaju veliki problem sa nekompetentnom policijom. Ispada da su uhapseni zbog: Citat:
Pa morate da pohapsite pola Srbije zbog toga. Iznosenje dokaza na sudu: Dokaz je "ako kliknete na link onda" Dokaz br.2 "ciljna grupa su bili" Dokaz br.3 "zaplenili smo im kompjutere" i nasli sta? Smejace vam se i portir u sudu..... Molim da nas neko normalan okupira odmah i spasi ovakve policije. Poslednja izmena od lurker : 25. 02. 2010. u 02:02. |
||
25. 02. 2010. | #58 |
NosceTeIpsum
Qualified
|
Ja sam za to da se napishe MoneyBookers-u jedan dopis da su ih nashi mediji optuzili da su internet kladionica pa da vidish kolko ce para da izvuku i da li ce jos neko da pise clanke nemajuci pojma shta pishe
|
25. 02. 2010. | #59 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
Ono sto mene brine u ovoj prici sto recimo medijska prica oko ovoga ne pije vodu, licno znam dosta slucajeva koji su medijski bili napumpani a nisu imali dodirne tacke sa realnoscu.
Razlog zasto me brine je da su ih postavili na RTS-u kao clanove zemunskog klana, a ljudi su najnormalniji i unose dobru kolicinu novca u zemlju ( umesto da su otvorili firmu u luksembrugu ili malti/giblataru ). I kada dodje do trenutka da policija vidi da ovde nema "slucaj" i da su mediji samo pratili neciju narudzbenicu ti ljudi nikada nece moci da normalno rade posao u ovoj zemlji, niti ce se ocekivati normalno u istoj. Njihov zlocin ako je porez, onda se tako to i iskomunicira i za to postoji zakonski okvir, ali osim toga ne bi trebalo nista da bude slucaj. Ako ovi ljudi budu osudjeni, ja bi se zabrinuo za sve koji imaju naloge po raznim MoneyBookers/ePassporte i slicnim nalozima, posto ocigledno ovde tuzilastvo moze da radi sta im se "dune", dok ne postoji javni pravobranilac koji zna da na valjani nacin razume problematiku.
25. 02. 2010. | #60 | |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 09.04.2006
Hvala: 5
61 "Hvala" u 18 poruka
|
@ sasadjak
Obožavam kad neko otvori nalog kad izbije ovakav neki pičvajz i napiše prvu poruku u gorućoj temi. Citat:
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Uhapseni zbog Internet kazina | mileusna | e-Business | 129 | 16. 03. 2011. 21:26 |
Tužba zbog klevete na forumu | borstale | Opušteno | 44 | 31. 01. 2008. 14:47 |
Java Script bug u FF zbog doctype-a! | flash_back | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 10 | 08. 12. 2006. 00:42 |
Priča dana : Glavom u banderu zbog igrice | Mr.Paja | Opušteno | 17 | 25. 11. 2006. 21:52 |
Tužba protiv Exit-a zbog domena www.exitfest.org | Aleksandar Marković | Opušteno | 18 | 10. 11. 2006. 22:15 |