26. 02. 2010. | #191 |
Web designer
Professional
|
Ja koliko sam skapirao, svi mediji prenose prakticno isto, nacin kladjenja, tj logicne korake koje bi svako ko zeli da se kladi uradio i bez ova 2 "optuzena" sajta, jedina stvar za sta su oni prakticno "krivi" prema medijima je sto na tim sajtovima imaju uputstva za registraciju na tim bet sajtovima (koji sadrze affilate linkove prema tim kladionicama), znaci nisam naisao na sajtu na uslugu da njima uplatis bilo sta, pa da ako dobijes (whatever) oni ti isplate itd., vec jedini vid zarade jeste affilate, drugim recima, neznanje & neupucenost (medija) je cudo, dok tacna prica ne izadje na svetlost dana moze nas milion da iznese neka svoja misljenja, vrtimo se na 30 strana u krug, svi isto razmisljamo i svi imamo logiku i razum, ali mislim da ovde nagadjanja ne resavaju nista. Kad budu objavljene tacne informacije, moci ce da se reaguje i donose zakljuci...trenutno prica za sta ih terete ne pije vodu...
|
"Hvala" twix za poruku: |
26. 02. 2010. | #192 | |
Mladen Milentijevic
Professional
Datum učlanjenja: 20.06.2007
Hvala: 43
21 "Hvala" u 21 poruka
|
Sta se u stvari desilo i desava mi ne mozemo da znamo. Pogotovu ne na osnovu novinskih clanaka koje pisu novinaru koji ocigledno ne poznaju svoju profesiju. I to je nesto sto mi najvise smeta ne samo u ovom slucaju nego i u mnogim drugim o kojima srpske novine pisu. A to je nepostajanje novinarkse etike cije odsustvo inace nije zakonom kaznjivo ali je interno regulisano kodovima, standardima i praksom tog zanimanja.
http://en.wikipedia.org/wiki/Journal..._and_standards Obratiti paznju na sledece: Citat:
|
|
"Hvala" Mladjo za poruku: |
26. 02. 2010. | #193 | |
član
Certified
Datum učlanjenja: 11.05.2007
Hvala: 35
3 "Hvala" u 3 poruka
|
Citat:
Nisam mislio da zvučim uvredljivo, delovao si malo rezervisano i nezainteresovano - my bad...
Daft Punk is playing at my house Poslednja izmena od _eW : 26. 02. 2010. u 09:49. Razlog: clarification... |
|
26. 02. 2010. | #194 |
Super Moderator
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 370
701 "Hvala" u 194 poruka
|
@bluesman
Nisu im oni (djoca i jaga) otvarali racun vec su korisnici otvarali sami na tim kladionicarskim sajtovima. Koliko ja kapiram (a to se moze proveriti): 1) Na sajtu je affiliate link www.kladionicarski-sajt.com?nesto=35425246 2) Ti preko tog affiliate linka odes na klad. sajt i otvoris account, dobijes poklon depozit od kladze tako da odmah imas pare da se kladis. 3) Djoca dobije affiliate zaradu samim tim sto je novi korisnik preko njegovog affiliate linka otvorio account. Ako je ovo krsenje zakona onda bi i ti trebao da se zabrines zbog ovih kladionicarskih linkova u headeru (Pokerspieler | Sports Betting itd) |
26. 02. 2010. | #195 |
branislav mandic mando
Wrote a book
Datum učlanjenja: 30.10.2009
Hvala: 261
486 "Hvala" u 189 poruka
|
^ a posto vec u nekoliko postova ima objasnjeno kako se kladi...Blues je u velikom problemu!
26. 02. 2010. | #196 |
branislav mandic mando
Wrote a book
486 "Hvala" u 189 poruka
|
@mangia
Nije problem u dobrom ili losem advokatu...problem je sto u ovakvoj drzavi sa ovakvim zakonima, selektivnoj primeni i neprimeni istih, svako od nas moze doci u situaciju da mu treba dobar advokat. Zasto? Pazite...meni je ovde sve jasno, vec se provuklo u mnogim postovima. Momci rade posao javno vec pet ili vise godina i to preko firme i placaju neki porez i sta vec. Medjutim bara se smanjila, lokalni vlasnik kladionicar iz ulice ga je tipovao, potegao veze i to je to. Off Topic: Kad smo vec kod advokata i advokature...bavio sam se ovim pozivom u ono najgore vreme devedesetih a znam od kolega da ni danas nije nista bolje. Samo jedan slucaj: Eto, ovaj mali offtopic navodim samo kao paralelu sa ovim slucajem o kojem ovde pricamo...koji god posao da radis - nema mesta za sve, postoje jaki i mocni i ne biraju sredstva da ugase bilo koga ko bi ih mogao ugroziti. Cisti ziotinjski instikti borbe za teritoriju ili zenku. Alfa muzjaci postoje u svakoj pori ovog drustva.Dobio sam od klijenta da zavrsim papire oko uknjizenja jedne velike poslovne zgrade u centru NS koja je godinama bila u funkciji ali nije bila uknjizena u zemljisne knjige. Prikupljao sam par meseci dokumentaciju i zapoceo postupak u odelenju zemljisnih knjiga i katastru. Dva dana nakon sto sam pokrenuo postupak i predao papire, u kasnim vecernjim satima dobijam telefonski poziv navodnog kolege koji mi kaze da sam "usao u tudji teren", "da se radi o centralnoj zoni grada" i da ja "sa nekoliko godina staza nemam sta da radim u tom delu grada." Naravno mlad i naivan poslao sam ga gde mu je i mesto...ali za dva dana ponovo stize poziv sa pitanjem "zasto parkiram auto kod suda uvek u jednoj maloj sporednoj ulici, jer navodno smetam vlasniku jedne od kuca?" E tu, se ne secam sta sam i da li sam odgovorio ista...tu je bio neki mrak! Kasnije se oko te zgrade vodio dugo godina spor o vlasnistvu u kojem su ucestvovali "mnogo jaki igraci" iz tog vremena. Znam da sam batalio slucaj i da sam nakon par godina otisao u ove IT vode
... Ej, živote, teško ovo jebote, mani me se živote, ti ga nabijem! Poslednja izmena od 3banchi : 26. 02. 2010. u 11:16. |
2 članova zahvaljuje 3banchi za poruku: |
26. 02. 2010. | #197 | |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 30.03.2008
Hvala: 139
15 "Hvala" u 11 poruka
|
Citat:
Ovo za SMS tip. Dakle, ja posaljem sms, skinu mi recimo 50 din, i dobijem sledeci sms "Milan Juve x, Bajer Arsenal 1 ..." To je kaznjivo? Mislim da nije. Ono sto jeste problem su nasa nagadjanja sada, i sve je ovo po nasem iskustvu i razumu. I sve se svodi u slucaju da price, pa i ovaj moj post...
26. 02. 2010. | #198 |
expert
Master
|
Ako se pare od stranih kockarnica dobijaju iskljucivo kada neko ko je kliknuo na link potrosi tamo neke pare ili se registruje onda tu nema price, pare su od kockanja (posredovanja u kockanju) a ne od marketinga.
|
26. 02. 2010. | #199 |
branislav mandic mando
Wrote a book
486 "Hvala" u 189 poruka
|
^ cekaj, a sta je onda affiliate marketing?
Da li ce da mi plati mesecno sto drzim baner ili ppc ili ppc + ostvaren promet...sve je to marketing.
... Ej, živote, teško ovo jebote, mani me se živote, ti ga nabijem! Poslednja izmena od 3banchi : 26. 02. 2010. u 11:49. |
"Hvala" 3banchi za poruku: |
26. 02. 2010. | #200 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 30.03.2008
Hvala: 139
15 "Hvala" u 11 poruka
|
^ Upravo ja to htedoh da pitam.
Ako imam amazonov oglas, ode posetilac, potrosi novac, ja dobijem % . (sablon primenjiv na x varijacija). Da li je kod kockanja izuzetak? Ne pravim se pametan, vec na glas razmisljam...
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Uhapseni zbog Internet kazina | mileusna | e-Business | 129 | 16. 03. 2011. 21:26 |
Tužba zbog klevete na forumu | borstale | Opušteno | 44 | 31. 01. 2008. 14:47 |
Java Script bug u FF zbog doctype-a! | flash_back | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 10 | 08. 12. 2006. 00:42 |
Priča dana : Glavom u banderu zbog igrice | Mr.Paja | Opušteno | 17 | 25. 11. 2006. 21:52 |
Tužba protiv Exit-a zbog domena www.exitfest.org | Aleksandar Marković | Opušteno | 18 | 10. 11. 2006. 22:15 |