11. 02. 2010. | #11 |
old school
Professional
Datum učlanjenja: 12.02.2009
Hvala: 22
57 "Hvala" u 41 poruka
|
Ako je, i posto je trziste Srbije u pitanju, moj glas ide rs domenu. Pre svega rs domen je nov, i treba mu dati sansu. Prvo, zbog mnogo boljeg izbora imena domena ( kljucnih reci ) .A druga stvar, malo bolji backlink i domen .cc ce biti jaci od com domena.
|
12. 02. 2010. | #12 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
Ako nekom kazes da pogleda Perin sajt, sta mislis da ce kucati perinsajt.com ili perinsajt.rs ?
mileusna lepo kaze, nije sve u seo... ne prave se sajtovi za spajdere, nego za ljude, i treba razmisliti i o brandingu i navikama posetilaca..
12. 02. 2010. | #13 |
old school
Professional
57 "Hvala" u 41 poruka
|
Imas prodavnicu polovnih delova za kola, i otvoris sajt Dzidzumidzu.com , i sada ti reklamiras i pravis brend od Dzidzumidzu . Za to trebaju jako velike pare, znanje i vreme. I u pravu si Ako neko kaze pogledaj Dzidzumidzu, i kada neko ukuca dobice to.Koliko mislis da ces imati takve posete na godisnjem nivou? Koliko ti treba vremena i novca da Dzidzumidzu postane brend?
Ako otvoris domen DeloviZaKola.rs ili slicno, sta mislis da li se to isplati na nekom duzem vremenskom roku? Ovde je rec iskljucivo o isplativosti. Ako pricamo ovome, da osoba A otvori sajt nesto.com a osoba B otvori sajt nesto.rs, i da ni osoba A ni osoba B NISTA ne rade na istim, znaci da nemaju nikakav seo, brending, ne ulazu ni dinara u promociju, onda se slazem, da je bolje otvoriti u ovom trenutuku .com domen za trziste Srbije. Bing vec bolje rangira rs domen za podrucje Srbije od .com domena, a mislim da ce i Google poceti to, tako da , ako je samo trziste Srbije u pitanju, pre bih uzeo rs domen iako je com slobodan. Poslednja izmena od Ekvador : 12. 02. 2010. u 14:02. Razlog: dopuna |
12. 02. 2010. | #14 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
ako imas prodavicu bilo cega definitivno treba da otvoris sajt na imeprodavnice.com, a posle ako hoces da to redirektujes na delovizakola.rs slobodno, ali ja bih se uvek trudio da kupim i delovizakola.com.
A sta je tu bitnije i bolje zavisi dosta i od toga kako se reklamiras i sta prodajes. Ako ces recimo da uspes neke pare u reklamiranje, a imas neki bezlicni domen koji se tesko pamti, onda mozes da otpises direktnu posetu od tih ljudi, jer ce da bude: kako ono beshe onaj sajt lakoviiboje ili bojeilakovi, ma daj da pogledam na googlu... a sa dobrim imenom svako ce se odmah setiti na kom je sajtu bio, i umece i nekom drugom to da kaze... glup primer, ja nikad ne trazim akorde za neku pesmu preko googla, jer vec znam da su top rezultati na ultimate-guitar ili azchords, idem pravo tamo. Direktna poseta bude mozda samo 10-tak posto, ali to je 10% koje te ne kosta nista, a uvek mozes da racunas na njih, tako da nije zanemarljivo...
12. 02. 2010. | #15 |
old school
Professional
57 "Hvala" u 41 poruka
|
A sta mislis da kljucnu rec ostavis u domenu, a da ime prodavnice ostavis u title od glavne strane . Sta mislis da li ces i onda biti prvi na google ako ukucaju ime tvoje radnje?
|
12. 02. 2010. | #16 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
pazi nije frka biti prvi za ime radnje, frka je biti prvi za kljucne reci, to obojica znamo. A to ne zavisi toliko od domena uopste, domen igra ulogu tek kad su sve bitnije stvari ispunjene, a ime firme u title-u bas i nije dobro targetovanje strane, zar ne?
12. 02. 2010. | #17 |
old school
Professional
57 "Hvala" u 41 poruka
|
DeloviZaKola.rs -
title - Dzidzubidzu - Polovni delovi automobili -Delovi za kola |
26. 02. 2010. | #18 | |
član
Certified
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 2
8 "Hvala" u 7 poruka
|
Citat:
Mada, teorija je jedno a praksa nešto drugo.... U suštini Srbija nije neko jako tržište da bi morao da brineš o tome da li je bolje .com ili .rs domen sa aspekta seo. A ako radiš branding, onda u svakom slučaju bolje je com. |
|
"Hvala" zoki za poruku: |
26. 02. 2010. | #19 | |
profesionalac
Qualified
|
Citat:
Edit: Evo i zahvalio sam se za tu poruku. Neprocenjiv savet...
www.salebab.net Poslednja izmena od salebab : 26. 02. 2010. u 19:54. |
|
19. 03. 2010. | #20 | |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 15.06.2007
Hvala: 0
50 "Hvala" u 9 poruka
|
Citat:
|