15. 04. 2010. | #61 |
Moderator
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 71
175 "Hvala" u 58 poruka
|
Tako je manje vise sa svakom robom/uslugom u zemljama tranziciji a mozda ne samo u tranziciji. Npr. isti slucaj i sa nekretninama - najbolje se prodaju najmanji i najskuplji stanovi. Stanovi od 3000+ evra/kvadrat obicno ne cekaju predugo kupce.
Sto se tice servisa, dobro je da ga konacno nase trziste ima. Da se izrazim matematicki - potreban uslov da servis uspe je da se napuni baza. Medjutim, najbitnije je da ga koriste najveci oglasivaci i ad agencije. Ja ocekujem da servis bude uspesan. Koristim neko vreme ABC-ovo audit a uskoro bi trebalo i Snajper. Komparativna prednost ovakvog servisa ne bi trebala da bude cista statistika jer se ona moze dobiti na upit prakticno od svakog iole ozbiljnijeg sajta u Srbiji vec adekvatna obrada statistike. Sto Torbica rece da za par minuta dobijes listu npr. najboljih lokalnih sajtova.
15. 04. 2010. | #62 |
Moderator
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 71
175 "Hvala" u 58 poruka
|
Btw. Vidim da pise 4,776,851 jedinstvenih posetilaca na stat stranici ukupnih statistika prijavljenih sajtova. Ne znam da li postoji mogucnost da se unique posetioci ne zbrajaju vec predstavljaju stvarni unique, jer bi to bio onda kada se napuni baza vrlo verovatno najbolji info o broju stvarnih Internet korisnika. Npr. dosadasnji broj prijavljenih sajtova je imao taj unique kao zbir ali koliko je stvarni unique jer npr. Sajt 1 ima 400 000 unique a Sajt2 600 000, oni zajedno kao imaju 1 000 000 unique a zbog preklapanja npr. mozda 750 000.
Ako korisnik dodje na Sajta 1 i uracuna ga kao unique i ode na Sajt 2 onda ne bi trebalo da ga Snajper racuna kao unique, ako je moguce.
15. 04. 2010. | #63 |
član
Certified
Datum učlanjenja: 02.01.2010
Hvala: 2
4 "Hvala" u 4 poruka
|
Dobra ideja, nadam se da će zaživeti.
Elem, prilikom prijave sajta dobijam poruku "Neispravan URL sajta!", a url je dobar, sa sve http://...? Inače, imate problem sa latiničnim slovima sa kvačicama. |
"Hvala" Dzonny za poruku: |
15. 04. 2010. | #65 |
Vladan Zirojević
Grand Master
|
Zorane, sto trazite JMBG na registraciji?
|
15. 04. 2010. | #66 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
^ to sam ga i ja pitao ... to i još dosta stvari su potpuno nepotrebne i mogu samo da odbiju ljude.
15. 04. 2010. | #67 | |
Moderator
Expert
|
Citat:
|
|
15. 04. 2010. | #68 |
Moderator
Expert
|
Jmbg
Kao sto znate, ja sam se izborio sa skeniranom dokumentacijom i najmanje sam birokrata od svega
Nije problem za ljude koje znam, problem su oni koje ne znam. To je podatak koji sluzi za identifikaciju korisnika ukoliko dodje do bilo kakve zloupotrebe naloga. Navodio sam tada primer: moj otac i rodjak se zovu Dane Torbica, adresa Beogradska 5x, Beograd, Vracar i Sremcica. Ljudi koji prijavljuju sajtove ce u nekoj buducnosti da ostvare neki poslovni odnos, te ja to tretiram kao jednoznacni identifikator kao maticni broj firme ili PIB. Naravno ljudi mogu da se lazno predstave ili unesu neke lazne podatke ali to je vec neki drugi problem - prekrsaj ili krivicno delo. |
15. 04. 2010. | #69 |
Moderator
Expert
|
Snajper na etrgovini
|
15. 04. 2010. | #70 |
Knowledge base
Wrote a book
|
JMBG ce samo odbiti moguce saradnike. Sa druge strane niko ti ne garantuje da ce buduci saradnik uneti pravi JMBG.
Po meni je bolja varijanta da se ide recimo validacijom adrese sa pismom koje sadrzi PIN kod. Kao sto radi recimo Google Local Business i Limundo. Ili mozda cak SMS validacija. Pa tek kasnije, ako je to zaista neophodno, kada se pojavi kriticna masa saradnika sa kojom mozes raditi uvesti JMBG. |
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Stednja - Snajper poceo da donosi kampanje | torbica | Marketing i SEO | 1 | 01. 11. 2010. 19:44 |
Snajper.com.hr | torbica | Marketing i SEO | 1 | 03. 08. 2010. 22:45 |
Planiranje projekta | nixa | Planiranje i usability | 9 | 11. 06. 2005. 19:47 |