e-Business Elektronsko poslovanje, e-Commerce, poslovanje uopšteno. Sponzor: |
|
Alati teme | Način prikaza |
27. 05. 2010. | #1 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
kradja sadrzaja
Dobio sam pre neki dan mail u kome mi se Brothersoft . com zahvaljuje sto sam se prijavio u njihov program (sto ja nisam uradio), i kad sam otisao da vidim o cemu se radi skapirao sam da su mi spajderovali komplet sajt, i da sad prikazuju kod sebe sve moje brusheve, sa sve mojim textovima, i sl. Prvo sam pomislio da me je neko od konkurencije prijavio, medjutim support ne odgovara, tako da je vrlo moguce da oni naprosto auto-generisu sadrzaj za svoj sajt.
Kako se boriti protiv ovoga? Osim tuzbe preko advokata, koje su jos opcije? Manje vise sto mi koriste bandwidth, vise me brine duplicated content, jer su oni uradili copy&paste mojih strana.
27. 05. 2010. | #2 |
profesionalac
Professional
|
Kontaktiraj njihovog hosting provajdera i objasni o čemu se radi. Onda bi oni trebali da upozore ove da krše copyright, i ako ne uklone sadržaj da im suspenduju sajt/server/šta god. Tako bi to nekako trebalo da ide al' pitanje je da l' će od toga biti nešto...
|
27. 05. 2010. | #3 | |
stara koska :)
Professional
|
Citat:
Pokusaj da iscackas jos neki email (sem support-a) sa sajta, i pusti svoj "glas uzasa" na (skoro) SVE mailove koje nadjes na sajtu. |
|
27. 05. 2010. | #4 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 15.02.2010
Hvala: 5
7 "Hvala" u 7 poruka
|
Pripreti tuzbom vlasniku sajta ako ne ukloni sadrzaj, a ako se host provajder pravi lud onda i njima pripreti tuzbom, ne vidim drugo resenje... i onda se nadaj da do sudjenja nece uopste ni doci, skupo je to, pogotovu te medjunarodne parnice Daj adresu da vidimo taj klon sajt...
|
27. 05. 2010. | #5 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
vlasnik je naravno kinez:
ZhouYahui Address : Floor 9, Tower 1, Xihuan Plaza Xicheng District Beijing, 100044 China ma nista poslao sam theplanet.com prituzbu, mada sumnjam da ce ista biti od toga... naravno, ne pada mi napamet da zaista nekog tuzim, zarada od getbrushes.com je premala da bi se isplatilo cimati se oko toga...
27. 05. 2010. | #6 |
Pukovnik u penziji
Grand Master
|
Ako radi hot-links na tvoje slike uvijek možeš te slike zamijeniti nečim vulgarnim a kod sebe ih preimenuješ i prelinkuješ nekako ...
Kada im ispadne "penis brush" malo će da razmisli... |
27. 05. 2010. | #7 |
član
Certified
|
^^ lol
|
27. 05. 2010. | #8 |
stara koska :)
Professional
|
E, ova ti dobra...... gde se seti samo ! Ali, ideja je odlicna.
MOzda, ako nijedna metoda ne uspe, treba primeniti onu "klin se klinom izbija" |
27. 05. 2010. | #9 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
ja se ozbiljno razmisljam da im spajderujem ostali sadrzaj pa da ga dodam kod sebe... imam veci page rank i sajt je stariji, mozda ih izguram iz indexa
28. 05. 2010. | #10 | |
Miloš Vučić
Grand Master
|
Citat:
Google kapira da si ti originalni izvor i da je kod tebe taj sadržaj mnogo duže. Preti njemu i kontaktiraj njegov host.
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
kradja Yahoo e-mej identiteta | Miloje Sekulic | Sva početnička pitanja | 13 | 22. 02. 2010. 16:02 |
Kradja na sajtu Bašta Balkana | Pedja | Opušteno | 9 | 02. 10. 2009. 20:22 |
Kradja, jos jedna | Pedja | Opušteno | 19 | 24. 03. 2008. 12:12 |
Kradja :) | bluesman | Opušteno | 22 | 27. 09. 2006. 01:28 |
Kradja sadrzaja sajtova | Pedja | e-Business | 2 | 07. 06. 2006. 00:33 |