|
Programiranje Java, Perl, VB, ASP, .NET, C, C++, Pascal, Delphi Sponzor: |
|
Alati teme | Način prikaza |
06. 03. 2006. | #1 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
Python/Ruby i deklaracije promenjivih
Zasto u Pythonu i Rubiju ne postoji mogucnost da se namesti da bude obavezno deklarisanje promenjivih ? Ima li ikakvo razumno objasnjenje za to ?
ovo pricam posto imam dosta iskustva sa perlom (od koga je Ruby pokupio dosta ideja) i na svojoj kozi sam iskusio koliko je neuporedivo lakse debugovati perl programe kad se koristi strict pragma i koliko je brzi razvoj samim tim...
07. 03. 2006. | #2 | |
član
Certified
|
Citat:
Tja, mislim da je dovoljno da za to postoji odvojeni alat (*lint|checker) nego da to bude core language feature kada se vec radi o dinamickim jezicima. |
|
08. 03. 2006. | #3 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
pa kad vec sintaxom teras ljude da lepo formatiraju kod, sto ih ne naterati i da ga deklarisu kako treba... bar je to moj rezon...
blah vidim da postajem sve blizi sumanutoj ideji da sednem i napisem svoj jezik, pa makar ja bio jedini kome ce se dopasti... U stvari ako ikada zavrse parrot, to mozda i nece biti toliko tesko uraditi...
08. 03. 2006. | #4 | |
član
Certified
|
Citat:
|
|
12. 03. 2006. | #5 | |
novi član
Datum učlanjenja: 02.07.2005
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Citat:
Мислим да то решава најчешћи разлог за увођење обавезног декларисања променљивих. Или грешим? Зашто ти још требају обавезне декларације? Који случај грешке би то покрило? (ето и мене мало овде ) [edit: пошто су све променљиве референце на објекте, ипак можеш да промениш њен привидни тип, али не можеш да је користиш тамо где се очекује променљива другог типа] Poslednja izmena od Данило : 12. 03. 2006. u 05:32. |
|
12. 03. 2006. | #6 | |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
Citat:
12. 03. 2006. | #7 | |
novi član
Datum učlanjenja: 02.07.2005
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Citat:
нпр. Kôd:
variable=5 for a in list: varaible += 3 Kôd:
variable=5 for a in list: varaible = a Поента је да не можеш да имаш статичко декларисање променљивих и толико касну евалуацију као у Питону („што је касније могуће“ ). Због свега тога, ипак „екстремно програмирање“ и „import unittest“ |
|
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Perl vs Python | Ivan | Programiranje | 33 | 15. 08. 2007. 14:13 |
Python | kodi | Programiranje | 13 | 11. 07. 2006. 18:26 |
python:django novi python web framework | nesh | Web aplikacije, web servisi i software | 12 | 30. 03. 2006. 00:22 |