07. 06. 2005. | #1 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 339
688 "Hvala" u 178 poruka
|
My two cents: 'prevedene' ikonice
Hello world
Evo, ako odgovara: Okacicu i *.psd fajlove, ako je korisnije... |
07. 06. 2005. | #2 |
profesionalac
Professional
|
Lepo, lepo, ja sam za
|
07. 06. 2005. | #3 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Bravo Miloše. To je planirano ali "kad bude biće", ti si ovim promenio sve
Ja bi ipak stavio tekstove: "Nova tema" "Odgovor" "Citat" Znači, promenio bih ova 2 zadnja, ne volim taj imeprativ "citiraj", "kopiraj", "zameni"... ako već ne možemo da koristimo "citirajte", "kopirajte", "zamenite" onda bar da izbegnemo "naređivanje". Slažemo se? Još nešto. Ja bih stavio da budue uvek ista veličina slova, pa makar bilo praznog prostora okolo. Čini mi se da su tvoji fontovi veći od originala. Možda da okešaš PSD pa ću da zamenim to?
08. 06. 2005. | #4 |
Python Ambassador
Master
|
Hmmm, ako ne grešim, Microsoft je za lokalizaciju koristio sledeće pravilo:
Ako operacija izvršava neku akciju (save, open, answer) onda se koristi glagol (sačuvaj, otvori, odgovori), a slučaju da je biranje opcije pasivna aktivnost, onda se koristi imenica. IMHO, trebalo bi ovako: "Postavi novu temu" "Odgovori na temu" "Citiraj unos"
08. 06. 2005. | #5 |
Knowledge base
Wrote a book
688 "Hvala" u 178 poruka
|
Hehehe, sto volim kad me u'vati entuzijazam... Jos da se svi okupimo kod neke fontane uz akusticnu gitaru... Ol vi aar iz dast in d viiiiiind... :D
Evo, izmijenio sam: Valjda je ovako bolje... Ipak, tu su ti i psd-ovi. Ocistio sam i slicicu 'edit' ali ne znam treba li je uopste mijenjati, izmedju ostalog i zato sto "izm(j)ena" ne moze da stane :) |
08. 06. 2005. | #6 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
odlicno ,ako te ne "mrzi" mogao bi da odradis i ove ostale "ikonice" dok ne sednemo i napravimo brand new devprotalk temu sa ikonama i ostalim cudima
ali sve u svoje vreme
09. 06. 2005. | #7 |
Knowledge base
Wrote a book
688 "Hvala" u 178 poruka
|
Na koje "ikonice" mislis?
Koliko mi se cini, slicica sa tekstom vise nema, ostaju samo tekstovi linkova... Ako si mislio na to, nije da me mrzi, samo ne mogu obecati da cu to odraditi "do tada i tada" -mogu samo usput, kad budem imao vremena. Posalji mi kopiju aktuelnog language pack-a, posto vidim da ste vec dosta toga preveli... |
09. 06. 2005. | #8 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Na preveli smo samo osnovno, kakav language pack, to sam ja sedeo 3 sata i prevodio napamet jer nisam znao u kom kontektstu se pojavljuje određeni izraz - zato i ima gramatičkih grešaka, pa je pisalo recimo "vB kod je Uključeno"
Miloše hvala na trudu, ali bolje da ostavimo za sada ovako pa da napravimo novu temu i odradimo sve. |
09. 06. 2005. | #9 |
novi član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Ma ja bih izbacio sve sličice koje se mogu zameniti tekstualnim linkom. Takođe bih pojednostavio i sve ostale delove foruma.
Kod i dizajn pojednostaviti do one mere, da se korisnik letimičnim prelistavanjem stranice snađe iz prve. Primer: zašto Quick Reply, ima 4 okvira, kada će biti dovoljan jedan ili ni jedan? Odlutao sam malo od teme, ali svakako razmislite o ovome. |
09. 06. 2005. | #10 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Da u pravu si za te okvire, i meni je nesto suvise uokvireno, ali veruj mi da je sistem prilicno kompleksan i nije bas lako pronaci nesto. Kao sto smo rekli, napravicemo nekoliko tema pa neka ljudi switch-uju kako im se svidja. I meni su ovi button-i previse nabudzeni.
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
ikonice (za sajt, cms i tako to..) | kodi | Linkovi | 9 | 19. 11. 2006. 17:27 |