Web site, dizajn i multimedia Galerija web sajtova, recenzije i kritike. Svaka nova tema zahteva odobravanje pre prikazivanja |
|
Alati teme | Način prikaza |
16. 09. 2009. | #11 |
expert
Grand Master
|
nisam preduzetnik
ali sam pre 2 godina radio u sopstvenoj firmi gde je workflow bio ovakav: graficki dizajner za web daje .psd html/css/js koder php/mysql koder to je bilo u firmici od nas 5-ro ovaj moj dizajner zna da se snadje u html-u, ali mu to nije jaca strana, niti ja to trazim od njega jedan je od boljih dizajnera s kojima sam radio jer osim sto dobro izgledaju, njegove vizije (usaglasene sa mnom i klijentom) su misljene tako da se akcentira na nesta, da se drugo nabija na oci a trece ne vidi itd mozda sam ja samo bio natstatisticki dobre srece pa su meni dizajner i html/css koder radili bolje no dvojica 'web dizajnera' mislim da je vas problem u sledecem: vi mislite da cim neko ne pise html, on automatski ne razume web, sto nikako nije tacno |
"Hvala" robi-bobi za poruku: |
16. 09. 2009. | #12 |
Web designer
Professional
|
Off Topic: @jaksaM Dok ljudi raspravljaju sta je sta, moj savet, ako si sto bi rekli "operisan" od dizajna, uklapanja, boja, ideja, tj ako nisi kreativan, bavi se web kodiranjem, a ako imas oko za dizajn onda se slobodno baci na kompletan web design & developing (u svakom slucaju ako budes istrajan u onome sto zelis, podelices poslove radi lakseg/brzeg f-cionisanja). Takodje u koju god skolu da odes oni ti mogu pokazati osnove, koje su ti naravno svakako dobrodosle (nasao sam malopre recimo http://www.ian.org.yu/edukacija/itweb/itweb.htm & http://www.link-elearning.com/kurs-Web-dizajn_18_4) ali generalno i te osnove mozes sam da savladas, bitno je da te to stvarno zanima i da imas resurse odakle da ucis, web dizajn se i uci na webu, logicno a ne na kursu...ali opet kazem, mozes otici u neku skolu racunara na pocetni kurs i nauciti osnove pa ces dalje moci sam. Ako ti budu trebali tutoriali i saveti poslacu ti na pm. |
"Hvala" twix za poruku: |
17. 09. 2009. | #13 |
novi član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 29.07.2008
Hvala: 9
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Izvinjavam se na zabuni. Svestan sam da je "web koding" zasebna celina u izradi web strane, ali ako neko ko se bavi web dizajnom ne ume da isprogramira stranu, predpostavljam da on nije nista vise do obicnog grafickog dizajnera, ako se ne varam (?)
Elem, pod predpostavkom da sam graficki dizajner, da li postoji skola/kurs u kojoj neko moze da nauci kako da izradi web stranicu pomocu html/css-a ili flash-a, a uz to i stekne neke osnove vezane za vizuelnu estetiku u vidu generalnih pravila o formi i slaganju elementata na web stranici? Poslednja izmena od jaksaM : 17. 09. 2009. u 14:23. |
17. 09. 2009. | #14 |
novi član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 29.07.2008
Hvala: 9
0 "Hvala" u 0 poruka
|
@ twix
hvala na linkovima |
01. 08. 2010. | #15 | |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 15.06.2007
Hvala: 0
50 "Hvala" u 9 poruka
|
Citat:
Na zapadu je bas onako kako si napisao jer tamo je trziste ogromno a fale uvek obrazovani obzirom da vecina je zatucana i nezna nista. Tamo se uvek se zna ko sta radi. Svako je ekspert u svojoj oblasti i sve se radi maksimalno dobro.
02. 08. 2010. | #16 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
da si sacekao jos mesec i po bila bi tacno godinu dana stara tema...
02. 08. 2010. | #17 |
expert
Grand Master
|
napisah dugacak post i resio sam da nema smisla
ukratko: ja sam koji kilometar istocno nije zapad ono sto je bio, a bogami ni istok ne pravdajte se zemljom tamnicom (Dr Bouz ™), vec radite! moje licno misljenje je da su bolja vremena za IT u RS vec dosla ljudi koriste kompjutere, koriste internet i sajtove ono sto ostaje je da ih dovedete na vase sajtove |
02. 08. 2010. | #18 |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 15.06.2007
Hvala: 0
50 "Hvala" u 9 poruka
|
Da upravo to jedino i rade web programeri u Srbiji. Naravno postoji i sacica malobrojnih koji su rodbinskim ili politickim vezama dosli na pozicije da odrzavaju sajtove drzavnih institucija za ogromne plate za nase uslove ali oni su zanemarljiv broj
02. 08. 2010. | #19 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
ja sam jedno vreme bio u poziciji da radim drzavne sajtove (moj CMS se vrti na jedno 7-8 drzavnih sajtova) i to nije bas tako sjajno kako ti zamisljas, ni blizu. Zivkaju te svako malo za razna sranja, a nisu platili skoro DVE GODINE... ne pomazu tu ni veze, ni pretnje, drzava vec neko vreme nikom zivom ne placa.. na kraju je taj "sjajni" posao zavrsio tako sto sam se ja vratio u freelancere i digao ruke od firme...
tako da sranja imas svugde, s vezama ili bez, a umesto kukanja nauci da se snadjes... realno posla ima koliko volis, ako umes da ga nadjes i da ga uradis kako treba...
02. 08. 2010. | #20 |
branislav mandic mando
Wrote a book
Datum učlanjenja: 30.10.2009
Hvala: 261
486 "Hvala" u 189 poruka
|
^ izgleda da su ti fakture bile uzane, tesne, sa malo prostora za built in
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
SMF dizajn | invest | Web design, Layout, User Interface | 3 | 18. 04. 2009. 19:37 |
dizajn "portala" + dizajn sajta | GaVrA | Web design, Layout, User Interface | 4 | 01. 02. 2009. 16:06 |
jos jedna skola | oliver78 | Web site, dizajn i multimedia | 15 | 22. 02. 2006. 12:51 |