Sva početnička pitanja Sva početnička pitanja bi trebala da se postavljaju u ovom forumu, a ako se pretvori u kvalitetnu diskusiju interesantnu svima - prebacićemo je u odgovarajući forum. Molimo "znalce" da ne omalovažavaju početnike, ako žele da pomognu svi ćemo biti zahvalni, ako ne žele, neka preskoče ovaj forum. |
|
Alati teme | Način prikaza |
04. 08. 2010. | #1 |
profesionalac
Qualified
|
Čitanje iz baze - što ne valja?
Dakle, u bazi imam tablicu korisnici, a u njoj kolone: kor_ime i privatno.
Hoću izvući sadržaj kolone privatno za određenog korisnika (što dobijem prije u kodu sa $_POST['$korisnicko_ime'] jel... Ovaj kod mi ispisuje Resource id #8 i ja pojma više nemam kako doći do onoga što trebam PHP kôd:
Ono što meni zapravo treba jest da provjerim da li se određeni broj nalazi u tom arrayu (primjerice - broj 12) i onda ako se nalazi, radim nešto... Ali da bih uopće mogao tražiti, prvo moram izvući iz baze to, a tu eto, nastaju problemi njub
04. 08. 2010. | #2 |
profesionalac
Qualified
|
Ajde da i sam sebi odgovorim, a možda pomognem nekome tko je lijen googleati, kao ja )
Dakle, uz dodatak mysql_fetch_array funkcije i došlo se do odgovora: PHP kôd:
04. 08. 2010. | #3 |
profesionalac
Qualified
|
oni koji su lenji gguglati valjda nisu lenji prvo procitati dokumentaciju, pa onda programirati.
ovo ti je osnovna lekcija za php+mysql tako nesto mozes da zaboravis samo kada predjes na apstrakciju rada sa bazom... |
08. 08. 2010. | #4 |
old school
Professional
Datum učlanjenja: 12.02.2009
Hvala: 22
57 "Hvala" u 41 poruka
|
Ja mislim da se ovaj deo zove "pocetnicka pitanja" a ne " vredni i napredni php programeri " , tako da mislim da si decko, malo off topic.
|
09. 08. 2010. | #5 |
profesionalac
Qualified
|
Moje isprike na krivom podforumu, won't happen again.
09. 08. 2010. | #6 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
mislim da je kritika bila upucena agvozdenu sto zvoca, a ne tebi..
09. 08. 2010. | #7 |
profesionalac
Qualified
|
a lol, još vidim da je u početničkim pitanjima, pa nisam bio siguran više u koji forum sam postao, rek'o, možda je moderator već premjestio
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Sto ne valja sa ovim php kodom ? | misko_ | Sva početnička pitanja | 4 | 16. 03. 2008. 09:40 |
"Ništa to ne valja" sindrom | Petar Marić | Programiranje | 35 | 06. 07. 2007. 14:19 |
PHP i čitanje PDFa | Ilija Studen | PHP | 12 | 28. 02. 2006. 17:47 |
Čitanje PR sa google | bluesman | Marketing i SEO | 10 | 24. 01. 2006. 19:52 |