Sva početnička pitanja Sva početnička pitanja bi trebala da se postavljaju u ovom forumu, a ako se pretvori u kvalitetnu diskusiju interesantnu svima - prebacićemo je u odgovarajući forum. Molimo "znalce" da ne omalovažavaju početnike, ako žele da pomognu svi ćemo biti zahvalni, ako ne žele, neka preskoče ovaj forum. |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
![]() |
#31 |
Siva eminencija
Grand Master
|
![]() Pogledaj imagecopyresampled funkciju,
http://php.net/manual/en/function.im...yresampled.php Poruke su ti u Yoda-speak formatu pa mi je bilo zanimljivo ![]() Poslednja izmena od McKracken : 04. 09. 2010. u 02:08. |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() Off Topic: Yoda bi rekao: "Da samo 99 slika moguce uneti je ne zaboravi ti" ![]()
![]() |
#33 |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 15.06.2007
Hvala: 0
50 "Hvala" u 9 poruka
![]() |
![]() U pravu si, upravo je imagecopyresampled funkcija koja meni treba. Zapravo i pomocu odredjivanja kvaliteta slike se moze doci do resenja medjutim u tom slucaju sam morao da izmisljam formulu kojom bi u zavisnosti od velicine izvorne slike u bajtima preracunavao kolika kompresija bi mi zadovoljavala kako bi bila optimalna za prikaz u mojoj sirini i visini slike a ne po defoltu. Ovako ne treba nikakva formula jer je meni prikaz fiksan a sama funkcija umanjuje izvornu sliku na zadatom prikazu sirina X visina. Znaci u ranije pomenutom kodu sam umesto
Kôd:
$src_img=@imagecreatefromjpeg($upfile); $w=imageSX($src_img); $h=imageSY($src_img); $dst_img=ImageCreateTrueColor($w,$h); imagecopy($dst_img,$src_img,0,0,0,0,$w,$h); imagejpeg($dst_img, $upfile, 30); imagedestroy($dst_img); imagedestroy($src_img); Kôd:
$filename = $upfile; $width = 150; $height = 173; header('Content-type: image/jpeg'); list($width_orig, $height_orig) = getimagesize($filename); $ratio_orig = $width_orig/$height_orig; if ($width/$height > $ratio_orig) { $width = $height*$ratio_orig; } else { $height = $width/$ratio_orig; } $image_p = imagecreatetruecolor($width, $height); $image = imagecreatefromjpeg($filename); imagecopyresampled($image_p, $image, 0, 0, 0, 0, $width, $height, $width_orig, $height_orig); imagejpeg($image_p, $upfile, 100);
![]() |
#34 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 02.10.2006
Hvala: 263
275 "Hvala" u 104 poruka
![]() ![]() ![]() |
![]() kod koji sam ti dao je upravo imao funkciju imagecopyresampled ali sam je izbacio jer si trazio samo smanjenje kvaliteta
![]() da si od pocetka tacno znao sta zelis dobio bi resenje vec u prvoj poruci ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 02.10.2006
Hvala: 263
275 "Hvala" u 104 poruka
![]() ![]() ![]() |
![]() btw, izbaci
header('Content-type: image/jpeg'); to ti treba samo ako hoces da skripta odmah prikaze sliku umesto da je snimi na disk. i nema potrebe da ti jpeg kvalitet bude 100. 95 je ok, a ustedi na velicini fajla. Poslednja izmena od Peca : 04. 09. 2010. u 18:10. |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
VD IT Direktora
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 08.06.2005
Hvala: 503
1.307 "Hvala" u 282 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() GIF i PNG su formati koji skladište sliku bez gubitaka, što znači da ne možeš da podešavaš kvalitet kompresije, samo da ih smanjuješ.
![]() |
#38 |
emperor Selassie
Grand Master
|
![]() ...i samo menjaš imagecreatefromjpeg sa imagecreatefrompng, odnosno imagecreatefromgif
i dole imagejpeg u imagepng/imagegif (bez trećeg argumenta f-ji) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 15.02.2010
Hvala: 5
7 "Hvala" u 7 poruka
![]() |
![]() ^ uvek su te upload forme kriticne jer moze da se nadje caka da se mesto slike aploduje shell na server al i to moz da se spreci...
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Word press promena velicine fonta | presretach | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 7 | 26. 11. 2009. 12:45 |
Smanjenje slike u letu (valjda se tako kaze) | martinluter | Sva početnička pitanja | 21 | 04. 06. 2009. 22:54 |
ogranicavanje velicine browsera | pele | Sva početnička pitanja | 1 | 01. 09. 2007. 11:39 |
css diktiranje velicine slike | Tane | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 7 | 03. 03. 2007. 06:27 |
Hosting od 100MB koji je velicine 88MB !!! | shoba | Web Hosting, web serveri i operativni sistemi | 8 | 27. 09. 2005. 01:22 |