e-Business Elektronsko poslovanje, e-Commerce, poslovanje uopšteno. Sponzor: |
|
Alati teme | Način prikaza |
08. 09. 2010. | #1 |
troll mode
Wrote a book
|
Muke pejmentovske
Verovatno je vecina vas imala priliku na neki nacin da se susretne sa problemima oko card processinga ili paymenta u Srbiji i njegovim legalnim zavrzlamama. Naime, koliko znam nije dozvoljeno imati firmu u Srbiji i vrsiti naplatu preko neke druge zemlje, a domaca resenja pak su prekomplikovana za svakog normalnog coveka.
Odatle dilema za registrovanje sajta za domace trziste na firmu u Crnoj Gori kako bismo koristili tamosnjeg provajdera. Pitanje glasi, da li je dozvoljeno da sajt na .rs domenu bude u vlasnistvu inostrane firme i vrsi naplatu svojih servisa preko zemlje u kojoj je firma registrovana? |
08. 09. 2010. | #2 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 16.06.2005
Hvala: 37
131 "Hvala" u 82 poruka
|
Zasto ne bi bilo dozvoljeno? Stavis administrativni kontakt iz Srbije, i mirna Backa.
Primer: http://whois.loopia.rs/?domain_name=google.rs
08. 09. 2010. | #3 |
troll mode
Wrote a book
|
Znam da je Kolektiva trazila sve nacine da brze uvede placanje i da je na kraju izbor pao na eMS iz pravnih razloga. Medjutim bas sad diskutujem sa Mileusnom oko placanja preko Plimusa ili 2CO recimo, kako se to tretira sa pravne strane?
|
08. 09. 2010. | #4 |
Siva eminencija
Grand Master
|
Nagradno pitanje je da li je u pitanju roba ili usluge?
|
08. 09. 2010. | #5 |
Miljenko Rebernišak
Qualified
Datum učlanjenja: 05.03.2009
Hvala: 4
25 "Hvala" u 22 poruka
|
@eniac Da li je kolektiva probala da procesira kartice direktno preko Inteze (ne eMS) ?
Ja sam radio jednu implementaciju i znam da uslovi koji pisu na sajtu ne vaze za svakog, tj. kako banka proceni rizik za svaku implementaciju? Lakse je od eMS jel njima nema slanja faktura.
08. 09. 2010. | #6 | |
troll mode
Wrote a book
|
usluge
Citat:
Inace problem sa eMSom je sto ti kupovini dodaje 2-6 novih koraka koji su ujedno i prilika da covek ode sa sajta, mora to sve mnogo automatizovanije da radi... |
|
08. 09. 2010. | #7 |
Pukovnik u penziji
Grand Master
|
Joj jesmo banana države ....
Ja slao pitanje Hypo banci vezano za online plaćanje: "Ne pružamo takve usluge niti planiramo uskoro" |
08. 09. 2010. | #8 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 02.10.2006
Hvala: 263
275 "Hvala" u 104 poruka
|
pa problem kod Kolektive je sto oni isporucuju robu - a ako posetilac plati preko 2CO onda to i jeste zeznuto - jer tvojoj firmi nista nije placeno [vec 2CO] a ti trebas da isporucis robu [tu i jeste problem kako to provuci kroz papirologiju - jer robu moras da "odjavis" - koga staviti kao kupca ako tebi kupac nije ni platio, itd...].
kod usluga taj problem nemas - jednostavno nemoj evidentirati uslugu, a kad ti 2CO plati njima fakturises neku fiktivnu uslugu. Poslednja izmena od Peca : 08. 09. 2010. u 10:50. |
08. 09. 2010. | #9 |
Green Design
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 04.09.2010
Hvala: 10
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Imam informaciju da će uskoro NLB banka uvesti mogućnost plaćanja karticama putem interenta za svoje trgovce (akcepntante). Sada, videćemo kakvi će biti uslovi. Ako su kao od Intese, onda ništa...
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Muke sa DNS serverom | Peca | Web Hosting, web serveri i operativni sistemi | 9 | 02. 11. 2007. 18:47 |
Muke sa C2D | gastonr | Hardware | 1 | 11. 07. 2007. 00:16 |