14. 07. 2010. | #11 |
Pukovnik u penziji
Grand Master
|
Mislim da je bilo nekih ograničenja za MySQL. Možda sam nešto i pobrkao jer sam to testirao prije 2-3 godine sa 2008. Znam da uredno radi sa MS kombinacijom
|
15. 07. 2010. | #12 |
I'm a PC too.
Wrote a book
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 82
130 "Hvala" u 89 poruka
|
.NET drajver (biblioteka) za MySQL bazu (Connector/NET) pravi sama kompanija MySQL i sve radi OK. Isto kao sto prave i drajver za rad sa MySQL-om iz Jave (Connector/J).
Nebitno je koju verziju VS-a koristis i da li uopste koristis VS. Mozda si mislio na mogucnost da iz VS-a koristis menadzer za rad sa samom bazom (tipa pravis i menjas tabele, stored procs, itd).. E za to moze biti slucaj da ima podrska samo za MS SQL, ali boze moj, stavis besplatni npr. SQLYog i radi sta trebas sa MySQL bazom. Iskreno, ja retko kad koristim taj db menadzer u VS-u da bi radio i sa MS SQL Server-om.
19. 07. 2010. | #13 |
član
Certified
Datum učlanjenja: 24.02.2009
Hvala: 0
11 "Hvala" u 7 poruka
|
Jedno od ogranicenja koliko se secam ogleda se u tome da mozes imati samo jedan otvoren projekat. Nema Solution-a, nema template-a za kreiranje Windows servisa, ... mozda ima jos nesto.
|
19. 07. 2010. | #14 |
I'm a PC too.
Wrote a book
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 82
130 "Hvala" u 89 poruka
|
To ogranicenje je ukinuto jos u prethodnoj verziji Express-a (2008).
29. 08. 2010. | #15 |
Drug clan ;)
Certified
|
Definitivno preporucujem C#! Ono sto mozes da uradis u C#, uradices i u VBu - mogucnosti su im vrlo, vrlo slicne a razlika je samo u sintaxi. No, uvek ima neko ALI A to je da je C# mnogo korisceniji, lakse ces naci posao za njega, i mnogo vise projekta se adi u C#.
07. 10. 2010. | #16 |
pl4stic
Na probnom radu
|
Visual Basic 2010 Express
Izabrao si najbolji program za pravljenje programa koji postoji danas aka IDE. Ogranicenje je sto ne mozes da instalirash razne dodatke pa odatle problem sa MySql-om jer ti mozes da koristish api ali ne mozes npr. da koristish VS core ORM-e da bi napravio xml reprezentaciju baze i dobio objekte u intellisanse i/ili koristio data objekte. Problem koji je nastao tim ogranicenjem (besplatan dobar RDBMS) je prevazidjen u .NET framework 4.0 gde mozes da koristish sql ce 4.0.
Ako te interesuje kako se koristi IDE idi na http://windowsclient.net/learn/videos.aspx (Client programiranje) ili http://www.asp.net/general/videos (Web programiranje) Have fun |
07. 10. 2010. | #17 |
Webeloper
Professional
|
C# jos jednom, cak i za pocetnika, jer ces se kasnije eventualno lako moci prebaciti i na Javu...
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Visual Basic 2008 i databaze | alendautovic | Sva početnička pitanja | 0 | 13. 04. 2010. 22:14 |
Potrebna dva Visual Basic (VB6) programera | sasas | Poslovne ponude i zapošljavanje | 0 | 02. 03. 2008. 13:24 |
Visual Basic 6 za početnike | Olilap | Programiranje | 7 | 08. 11. 2006. 22:24 |
Visual Basic?? | aleksandar | Programiranje | 8 | 21. 10. 2006. 18:35 |