Opušteno Trenutak za pauzu - Ćaskanje. Sponzor: |
Pogledajte rezultate glasanja: Da li otići (zapaliti) iz Srbije, zbog nade u bolji života po svim kriterijumima | |||
Da, vani je 100 puta bolje | 25 | 52,08% | |
Ne. U Srbiji je bolje živeti, i stižu bolji dani | 7 | 14,58% | |
U večitoj sam dilemi | 16 | 33,33% | |
Glasači: 48. Ne možete glasati ovde |
|
Alati teme | Način prikaza |
24. 10. 2010. | #31 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 21.03.2006
Hvala: 291
1.345 "Hvala" u 355 poruka
|
Pa nije loše ni ovde... Ako ne piješ mleko... i ako si zdrav ko konj i ne ideš u bolnicu... i ako slučajno ne tražiš posao u struci (a da nisi programer)... i ako imaš par stotina evrića da "častiš" doktora... i ako ne voliš bioskop a ne živiš u BG... i ako platu primaš u evrima a ne u dinarima... i ako si sadista pa želiš da tvoja deca odrastaju u istom sranju kao i ti... i ako imaš dobar nos da namirišeš sranja i da zapališ iz Srbije neposredno pre nego se ona dese... Onda nekako i može da se živi.
Poslednja izmena od mileusna : 24. 10. 2010. u 01:11. |
24. 10. 2010. | #32 | |
I'm a PC too.
Wrote a book
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 82
130 "Hvala" u 89 poruka
|
Citat:
Itd. Ali.. besmisleno je temu okretati sad u neku raspravu gde je bolje. Suvise je licno, neko daje prioritet jednom, neko drugom, nekom nesto smeta mnogo, nekom ne.. stvari se menjaju u zivotu, itd.
24. 10. 2010. | #33 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 21.03.2006
Hvala: 291
1.345 "Hvala" u 355 poruka
|
^ Tačno, predlažem da se tema vrati u okvire "gde i kako najlakše", pa ko ima šta da pita ili kaže, slobodno.
A to gde je bolji paradajz ili rebarca na kajmaku, o tome možemo i na BizBuzzu |
24. 10. 2010. | #34 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
ja opet moram $0.02 da dodam (skupice se tu koji dolar do kraja)... kao sa svim u zivotu, besmisleno je pricati o stvarima koje nisi probao... ko moze svakako treba da proba da zivi negde drugde makar par meseci, nema sta bitno da se izgubi, a to jako menja perspektivu i pozitivno utice na samopuzdanje, bar je meni tako bilo...
24. 10. 2010. | #35 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Ovo sada počinje da liči na "koji je to auto bolji od moskviča"
24. 10. 2010. | #36 |
Mister
Master
|
Meni se tema ne dopada od početka. Prvo zato što sam patriota a drugo što svi misle da je preko sve lepo i šareno.
Ne shvatam o čemu diskutujete. Kome nije dobro ovde komotno se spakuje i ode. Šta je ovde tema: Kako otići preko za bolju platu, socijalno osiguranje i ekstra život. - Utopija Mnogi su se spakovali i otišli pa su se brže bolje vratili a retki su ostali preko da kukaju odande kako je ovde povrće svežije a trava zelenija. Više volim ove domaće brkate doktorke što moram da im nosim čokoladu kad god vodim dete na kontrolu nego one krvopije preko. Ovde bar mogu da psujem i revoltirano zapalim cigaretu na sred ulice dok bi tamo i za to platio kaznu. Radim ovde, primam duplo manju platu nego da sam preko ali je u dolarima i dobro mi je a ako to ne možete da postignete odavde - džaba se pakujete. Nećete ni tamo
24. 10. 2010. | #37 |
xyz
Grand Master
Datum učlanjenja: 25.10.2006
Hvala: 87
346 "Hvala" u 163 poruka
|
To lave.
Zaboravio si i najukusniji paradajz da spomenes, i tecni jogurt. |
24. 10. 2010. | #38 |
dinosaurus
Master
Datum učlanjenja: 29.12.2005
Hvala: 79
263 "Hvala" u 66 poruka
|
Као што рекосмо више пута, све је то индивидуално. Киклопу одговара тамо где је и то је добро - што се љутите на човека? Било би досадно да смо сви исти.
|
24. 10. 2010. | #39 |
Siva eminencija
Grand Master
|
Off Topic: A zna se da nema auta koji je bolji od moskvica! |
"Hvala" McKracken za poruku: |
24. 10. 2010. | #40 |
xyz
Grand Master
Datum učlanjenja: 25.10.2006
Hvala: 87
346 "Hvala" u 163 poruka
|
Ja sam patriota na kvadrat: ziveo, radio, imao priliku da ostanem, ali se vratio - u vojsku?!
Imam svoju "zonu komfora" (radno mesto, ekipa za fudbal, ekipa za preferans) ali kad iz nje izadjem, e onda pocinje borba za opstanak. Ne verujem da bi neko sa ovog foruma otisao zbog znacajno vece dolarske plate ili vise ccm automobila ili brzeg interneta, nego sto mu se smucilo da mu jebu kevu na svakom cosku: u saobracaju, u bolnici, u javnom prevozu, u komsiluku, na salteru, na stadionu, u skupstini. Na putu "kroz kraj" do smrdljive pijace da kupim taj famozni paradajz, ja vidim penzionere-zombije, fukse, likove koji su kao izasli sa robije i u veoma retkom slucaju neka lica koja deluju zadovoljno sobom. Umori se covek od Srbije... Primecujem razgovore na ovu temu kod sve vise ljudi u mom okruzenju i pritom niko nije egzistencijalno ugrozen, a mnogi imaju porodice. Istorijsko-etnicko-religiozne momente preskacem. Mi razmisljamo o Alpima, pritom je i dovoljno je blizu za radosti produzenih vikenda kad zatreba. Samo da vidimo kako |
2 članova zahvaljuje srdjan za poruku: |
|
|