12. 01. 2011. | #1 |
Иван Бишевац
Qualified
|
Јава ЦМС против ПХП ЦМС-а
Да ли има смисла кренути са израдом ЦМС у јави? Интересује ме да ли је то исплативо, тј. да ли је лакше урадити то у пхп или у јави. Који су то познати ЦМС урађени у јави? Колико су популарни?
|
12. 01. 2011. | #2 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
Joj, previse mi smeta kada vidim ЦМС, posto je to skraćenica ( abbreviation ) od CMS koja je engleska reč, pa da li je tako teško koristiti istu skraćenicu za CMS,PHP,Java ... ako si već hteo da napišeš Java, trebao si lepo da napišeš Џавa ...
Inače, ima smisla samo je pitanje pravo za šta tebi treba CMS. Postoje i dovoljno gotovih rešenja da ti reše skoro svaki problem.
12. 01. 2011. | #3 |
Vladan Zirojević
Grand Master
|
Off Topic: covjek je korektno napisao, kako se pise cirilicom, a dosta ljudi Javu kod nas cita bas tako |
12. 01. 2011. | #4 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
Off Topic: ovo je moj lični kink kada vidim ćirilicu korišćenu za nešto što ja mislim da joj mesto nije
12. 01. 2011. | #5 |
old school
Professional
Datum učlanjenja: 19.04.2007
Hvala: 139
70 "Hvala" u 43 poruka
|
Off Topic: I nije mesto. Strane netranskribovane reči a pogotovo strane skraćenice se i u ćiriličnom pismu pišu latinicom (kao u originalu), dakle kao rezultat bude mešano pismo, što je naravno odvratno i svako normalan izbegava takvu ćirilicu, a to je velik problem gde ima mnogo stranih (npr. tehničkih) izraza kao u IT-u. Ne može da stoji ЦМС. Šta je to? Skraćeno od Цонтент Манагемент Сyстем? Ne može. Takav zapis ne znači ništa ni na srpskom ni na engleskom. Znači takve reči ili transkribovati fonetički ako ima smisla (npr. New York > Њујорк), ili u originalu latinicom. Poslednja izmena od Gargoyle : 12. 01. 2011. u 03:23. |
12. 01. 2011. | #6 |
dinosaurus
Master
Datum učlanjenja: 29.12.2005
Hvala: 79
263 "Hvala" u 66 poruka
|
Хоћеш да направиш свој ЦМС ( ) од почетка? Не видим сврху, али ево ти листа неких опен сорс решења у Јави:
http://java-source.net/open-source/c...agment-systems Кладим се да их има доста и у ПХП-у, па нека неко ко зна остави добар линк да се ја не бламирам. |
12. 01. 2011. | #7 |
Pukovnik u penziji
Grand Master
|
Malo da trolujem... Zašto kod većine Java aplikacija stoji i neizostavno "enterprise"
Mislim piskaram i ja pomalo u javi ali smara opasno... |
12. 01. 2011. | #8 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 17.03.2006
Hvala: 9
15 "Hvala" u 10 poruka
|
Java programeri zele da se osjecaju bitno :P
|
3 članova zahvaljuje zidoo za poruku: |
12. 01. 2011. | #9 |
branislav mandic mando
Wrote a book
Datum učlanjenja: 30.10.2009
Hvala: 261
486 "Hvala" u 189 poruka
|
12. 01. 2011. | #10 | |
VD IT Direktora
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 08.06.2005
Hvala: 503
1.307 "Hvala" u 282 poruka
|
CMS-ovi su bili u modi pre 5-6 godina i tad je svako napravio bar po jedan. Ne vidim smisao pravljenja još nekog, ako ti je do vežbe bolje pravi nešto drugo. A ako je već izbor PHP vs. Java za CMS (u najširem mogućem smislu), bez puno razmišljanja bih išao na PHP.
Citat:
Off Topic: Ovo nije tačno.
|
|