Planiranje i usability Planiranje, legalnost, privatnost, arhitektura, principi |
|
Alati teme | Način prikaza |
14. 01. 2011. | #1 |
Moderator
Expert
|
MTID websajt
Da se vi pitate sta bi ste stavili na sajt www.mtid.gov.rs? (Ministarstva za telekomunikaciju i informaciono drustvo)
Sta vam nedostaje? |
14. 01. 2011. | #2 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 21.03.2006
Hvala: 291
1.345 "Hvala" u 355 poruka
|
Brojač dana do sledećih izbora.
|
3 članova zahvaljuje mileusna za poruku: |
14. 01. 2011. | #3 |
Moderator
Expert
|
http://www.njuz.net/istrazivanje-pok...e-ili-kasnije/
aj i nesto ozbiljno mileusna |
14. 01. 2011. | #4 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 21.03.2006
Hvala: 291
1.345 "Hvala" u 355 poruka
|
Ne fali mu ništa s obzirom da sam 2x u životu otišao na isti, meni je potaman...
|
2 članova zahvaljuje mileusna za poruku: |
14. 01. 2011. | #5 |
Aleksandar Janković
Qualified
Datum učlanjenja: 16.10.2010
Hvala: 70
54 "Hvala" u 36 poruka
|
Možda da umesto ciljeva na naslovnoj stranici staviš aktivnosti koje ja kao korisnik mogu da obavim na sajtu. I neka budu hiper linkovani ka odgovarajućim stranicama.
ajankovic.com] Poslednja izmena od ajankovic : 14. 01. 2011. u 01:34. |
14. 01. 2011. | #6 | |
branislav mandic mando
Wrote a book
Datum učlanjenja: 30.10.2009
Hvala: 261
486 "Hvala" u 189 poruka
|
Citat:
14. 01. 2011. | #7 |
VD IT Direktora
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 08.06.2005
Hvala: 503
1.307 "Hvala" u 282 poruka
|
Rezultati rada ministarstva.
Ah, da, nema ih. Osim ako rezultatom ne smatramo promenu naziva "kabineta za informatiku" u "digitalni kabinet" u osnovnoj školi u Kladovu. I ajd da se dogovorimo da prestanemo da dižemo jedni drugima pritisak otvaranjem ovako stupidnih tema.
blog Poslednja izmena od jablan : 14. 01. 2011. u 02:16. |
3 članova zahvaljuje jablan za poruku: |
14. 01. 2011. | #8 |
Vladan Zirojević
Grand Master
|
Na onoj drugoj temi (cms ili cirlica, sta vec bjese ) fino rekose da bi sajtovi drzavnih organa trebali biti cirilicni. I onda sajt ministarstva u toj bransi mi da default sajt na latinici. Pa zaista, kome pravite te procedure, dramaturgije i ostale stvari, ako se ni vi sami ne pridrzavate toga?
|
"Hvala" zira za poruku: |
14. 01. 2011. | #9 |
Damir Trninic
Expert
Datum učlanjenja: 23.04.2006
Hvala: 42
63 "Hvala" u 44 poruka
|
Pre nepunih mesec dana sam imao prezentaciju od skoro 40 minuta na prosirenom kolegijumu Min. zivotne sredine i prostornog planiranja, evo, sad sam podigao i PPT (http://www.slideshare.net/dooConsult/20101220ekoplan), pa ako nekog zanima u kom pravcu je tamo isla ta diskusija, osnov smo postavili kroz tu kratku prezentaciju i prethodni razgovor za ministrom, pa cemo videti u kom pravcu sve ovo moze da ide.
Ako neko gleda na sajt kao poseban projekat, a ne kao komponentu sveobuhvatne change management inicijative, mislim da nema tu 'leba. I tu ne mislim da sajt nekog ministarstva treba sada tako da bude redizajniran da "dobaci" do Tvitera i Fejsa, vec do svake kancelarije, svakog zaposlenog, i svakog korisnika i "stejkholdera" u i oko pojedinacnog ministarstva i drzavne uprave u celini. Ako neko bas ima vremena i pogleda prezentaciju, videce da stoje tackice na stranama gde su prakticni predlozi za akciju i projekte. To nije sada stavljeno, tako je i u originalu, gde sam napomenuo da, bez obzira na pozdrave i zelje, insistiram na paralelnom dizajnu, gde bi ministarstvo, ako se odluci da redizajnira sajt i svoju celokupnu online strategiju, moralo da pozove par dizajn studija da daju predloge za sajt. Inace, ja i dan danas, a tamo radim na ugovor od proslog aprila, nemam pojma ko je radio i odrzava sajt ovog ministarstva, ali na insistiranje sam dao tri osnovna predloga, pa bih to preporucio i MTID-u: 1. Minimum prostora za saopstenja na naslovnoj, i taj postojeci prostor dati "ko ste vi i sta zelite da uradite na nasem sajtu?" bloku, sto je vec ajankovic i pomenuo. 2. Staviti ispod svake strane, ispod main copy-a, Share link i Feedback link (rating stars), to moze da se uradi u 5 minuta. 3. Da ministarstvo pokrene Twitter, i da ga odrzava onako, muski(, da se ne uvrede koleginice).
|