01. 02. 2011. | #121 |
Vladan Zirojević
Grand Master
|
Stevo, ja razumijem sta hoce da kazes, ali koja je alternativa? Za dobro nase branse ne sumnjati na muvanje ili bar ne govoriti javno o tome? Reci OK je ovo sto (nije) uradjeno za 25K, sad je moj posao vrjedniji? Ne reci naglas da je nesto lose ili pretplaceno ako tako izgleda, a placeno je iz naseg dzepa?
Brate mili, u ovoj zemlji se krade do besmisla, a desava se da kao sto svaki lopov jednom predje granicu nevidljivosti misleci da ga nece uhvatiti, to se desava u poslednjih par godina ovdje. Usput, vjerovatno je ovaj sajt samo povod i da iza njega stoji dublja prica i razlozi zasto je afera (medijski vrlo dobro i organizovano) pokrenuta (bas na njemu, bas za to ministarstvo, bas sada) a afera ima koliko zele, samo da zaceprkaju malo bilo gdje u drzavi. WebDev industrija je u ovome slucaju samo potrosna roba za vece igre i vece pare. I na kraju, sto se tice posljedica afere, niti su dobre niti su lose - jednostavno ih nema. Ne radi se o nama uopste niti afera ima za cilj da razrijesi sustinu problema. Poslovi na tenderima i malim nabavkama ce se i dalje dobijati kako se dobijaju i ucestvovace oni koji ucestvuju. |
01. 02. 2011. | #122 | ||
novi član
Na probnom radu
|
Citat:
Citat:
Linč je kada rulja bespravno sudi... a to se dogodilo ovde. Osnova ugovaranja posla je definisanje rokova, cene, kvantiteta, kvaliteta i obezbeđenja. Javno se ne zna obim posla (kvalitet i kvantitet). Termin koji si upotrebio - "kako treba" je jako rastegljiv. Samim tim kada bih ti odgovorio da to može ili ne može, mogao bih da lažem i govorim istinu u isto vreme. Čak i kada bi dobio na uvid ugovoreni obim posla, to bi bila samo moja ponuda, koja kao i svaka ponuda ima višedimenzija, od kojih je cena samo jedna. Ipak, to je sad "balada o prosutom mleku"... ono što sam želeo da kažem ovde: http://tribune.majlab.com/povedanje/posledice-linca/ ...je da smo mi kao društvo ništa dobro nismo izvukli nakon ovog linča. A mi kao zajednica "web profesionalaca" smo sebi "pucali u nogu" za sve potencijalne poslove sa državom. |
||
01. 02. 2011. | #123 | |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 21.03.2006
Hvala: 291
1.345 "Hvala" u 355 poruka
|
Citat:
Pitali su Vesu a on je rekao da je to OK cena, tako da ne vidim problem. P.S. I da, jeste marginalni sajt marginalnog ministarstva i kakav god da je neće očistiti divlju deponiju ispred tvoje kuće, ali to je već neka druga tema. Poslednja izmena od mileusna : 01. 02. 2011. u 20:14. |
|
01. 02. 2011. | #124 | ||
VD IT Direktora
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 08.06.2005
Hvala: 503
1.307 "Hvala" u 282 poruka
|
Citat:
Citat:
01. 02. 2011. | #125 | |||
novi član
Na probnom radu
|
Citat:
Meni se ne dopada linč. Time što su neki od nas dali podršku linču, ohrabrilo je rulju da to radi i ubuduće. O tome ja pričam. Uostalom, ko sam ja da govorim profesionalcima šta da pričaju. Mogu samo da ih zamolim da razmišljaju "nekoliko poteza unapred"... jer sam siguran da to mogu i to rade u svakodnevnom poslu. Citat:
Nije mi teško da zamislim da tako nešto postoji u drugim zemljama, ali tada bi ta priča došla kod nas pod spinom "oni imaju, a mi smo slepci" Citat:
Poslednja izmena od majstors : 01. 02. 2011. u 20:23. Razlog: Update po novim postovima |
|||
01. 02. 2011. | #126 |
novi član
Na probnom radu
|
Mogu zamisliti kako bi mediji spinovali ovakav sajt kod nas:
http://www.toiletmap.gov.au/ |
01. 02. 2011. | #127 | |
novi klan
Professional
Datum učlanjenja: 03.02.2007
Hvala: 43
427 "Hvala" u 50 poruka
|
Citat:
Što se tiče posledica po esnaf o kojima si pisao, nekako mi se sama nameće paralela - da li bi svi dileri automobila bili ocrnjeni da je vlada od nekoga od njih kupila punta za 25k? Ne znam za tebe, ali ja nekako imam potrebu da se ogradim od ovakvih "kolega".
01. 02. 2011. | #128 | |
VD IT Direktora
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 08.06.2005
Hvala: 503
1.307 "Hvala" u 282 poruka
|
Citat:
01. 02. 2011. | #130 | |
novi član
Na probnom radu
|
Citat:
Ovaj primer sa Puntom je odličan. Možda će pomoći da se bolje razume šta želim reći. Po tom primeru, ovde imamo situaciju da uz odgovarajuću opremu "Punto" može da košta i 25k (npr. sa elektro motorom i blindiran)... pritom rulja tog "Punta" vidi kao onog za mase. Pritom niko ne priča o tome da je on dodatno opremljen. Pritom da se drugi dileri javljaju i pričaju, pa kod mene je Punto 7k... nakon toga ni ti drugi dileri ne mogu prodati iole opremljen auto, bez da budu provučeni kroz medijsko blato. |
|
|
|