|
e-Business Elektronsko poslovanje, e-Commerce, poslovanje uopšteno. Sponzor: |
|
Alati teme | Način prikaza |
13. 02. 2011. | #1 |
profesionalac
Qualified
|
oDesk transferuje dinare, i jos jedno pitanje.
Danas mi je stiglo obavesetenje da oDesk sada nudi bank wire u RSD valuti, i to za 4$ po transakciji. (do sada je bilo $30(+5) za USD)
I sad ja hocu naravno da prebacim na RSD, i izvalim da imam samo IBAN da ubacim, a ne i moj broj racuna, pa se plasim da ne sjebem nesto, i izgubim par stotina dolara zato sto nisam pitao. (a davno bese kad sam otvarao oDesk acc pa sam zaboravio sta se desva tu.) Jel je dovoljan samo IBAN za dinarski wire transfer? (a da posle banka raspodeli to na moj dinarski racun) I jel neko prebacio ko koristi oDesk na RSD? |
13. 02. 2011. | #2 |
magla diler
Qualified
Datum učlanjenja: 13.02.2007
Hvala: 69
18 "Hvala" u 13 poruka
|
IBAN je tvoj broj racuna,tj u samom IBAN-u se nalazi tvoj broj racuna. Ne znam doduse zasto bi na neki devizni racun koji si koristio do sada za transfer dolara prebacivao dinare tj ne znam kako to funkcionise prilikom transfera (pazi se provizije prilikom konverzije drugar se opekao kad je probao da sa dolarske partije kupi nesto u dolarima u USA =) )
|
14. 02. 2011. | #3 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
bolje prebacuj u evrima ako imas opciju...
14. 02. 2011. | #4 |
profesionalac
Qualified
|
Nemam, ispalucju me u Dolarima.
A zasto su evri bolji? A za ovo cu morati da pitam banku, kad sam otvarao racun mislim da sam rekao samo evri i dolari. |
14. 02. 2011. | #5 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 21.03.2006
Hvala: 291
1.345 "Hvala" u 355 poruka
|
Zato što je u Srbiji sve vezano za evro a ne za dolar, a dolar ima velike oscilacije kursa.
|
14. 02. 2011. | #6 |
Pukovnik u penziji
Grand Master
|
Payoneer rula... Ako se ne varam oDesk nudi payoneer...
|
14. 02. 2011. | #7 |
profesionalac
Qualified
|
Imam Payoneer karticu sa oDeska, nisam je jos koristio.
Mogao bih da je testiram. |
15. 02. 2011. | #9 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
druge valute imaju losiji kurs po bankama, a plus skoro svaka banka ce ti sa zadovoljstvom konvertovati pare sto vise moze puta, jer te tako zajebu na kursnoj razlici. Sa evrima nema konverzija (za devizni racun), sto moze da bude pristojna usteda na vece sume. E sad, da li je moguce primati uplate na dinarski racun iz inostranstva, to stvarno ne znam, ako moze onda super (mada opet rizikujes posto nam politicka scena nije bas najstabilnija trenutno. Dok pare legnu...)
Leadership is the art of getting people to want to do what you know must be done. Poslednja izmena od ivanhoe : 15. 02. 2011. u 00:31. |
05. 03. 2011. | #10 | |
novi član
Datum učlanjenja: 05.03.2011
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Citat:
Do sad sam koristio iskjučivo Payoneer karticu (i nisam imao problema), ali je provizija za direktne dinarske transakcije (wire transfer) manja. Imam račun u Intezi, ali oni ne omogućuju RSD uplate iz pomoću SWIFT/IBAN. Drug ima račun u Societe Generale - ista priča. Pomislio sam da nijedna naša banka ne prihvata takve uplate iz nekog pravnog (ili nekog sličnog) razloga i požalio se tehničkoj podršci na oDesk. Posle 5-6 dana javili su mi se iz finansijske službe oDesk i rekli da postoje klijenti iz Srbije koji primaju dinarske uplate, a da banke često odbijaju uplatu u dinarima jer time gube zaradu na konverziji valuta!!! Mene zanima koje su to banke u Srbiji koje ipak dozvoljavaju uplatu u dinarima... A što se tiče uplate u evrima - to nije omogućeno na oDesk (bar ne preko wire transfer-a). Dakle, isključivo RSD ili USD. To je ono što su mi saopštili ljudi iz tehničke podrške (koja je profi). |
|
|
|