|
Marketing i SEO Marketing tehnike i Search Engine Optimization |
|
Alati teme | Način prikaza |
15. 02. 2011. | #11 |
@SasaKostic
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 15.12.2009
Hvala: 17
1 "Hvala" u 1 poruci
|
da, za potvrdu; ja sam komentarisao koriscenje opcije prijavljivanja i odjavljivanja slanjem maila umesto preko forme odn. linka u mailu
|
15. 02. 2011. | #12 | |
Mister
Master
|
Pre par meseci sam isprobao nekoliko servisa za slanje bulk emaila, na kraju se zadržao na Mail Chimp-u gde sam par puta poslao oko 25k newsletter-a. Pratio sam izveštaje koji su bili više nego loši. Isporučeno tek 9%, tj. "otvoreno" ili "pročitano". Pratio sam i preko Google Analytics-a koliko poseta je došlo sa email-a (?utm_campaign=XXX&utm_medium=email&utm_source=XX) i tek 35% "pročitanih" newsletter-a je dovelo neku posetu.
Nisam bio zadovoljan pa sam zakupio VPS, instalirao PHPList (http://www.phplist.com/), podesio sve i već nekoliko meseci sam više nego zadovoljan. Više isporučenih i "otvorenih" newsletter-a, samim tim i veća poseta a trošak daleko jeftiniji. MailChimp košta oko $150 mesečno a VPS 3 puta manje. Citat:
15. 02. 2011. | #13 |
old school
Expert
Datum učlanjenja: 14.10.2006
Hvala: 39
17 "Hvala" u 14 poruka
|
Ja platio Mailing List Manager Pro 3.0 i mislim da sam bacio pare.
Dobar je, ali ne radi sve sto kazu A i teh podrska je ocajna inace, nema sta nisam probao... phplist je ipak po meni najbolji od besplatnih |
16. 02. 2011. | #14 | |
nobody
Expert
Datum učlanjenja: 19.04.2007
Hvala: 14
705 "Hvala" u 106 poruka
|
Citat:
UBR, možda će nekom biti interesantan framework za razvoj e-mail aplikacija - Lamson, pisan u Pythonu. |
|
16. 02. 2011. | #15 |
@SasaKostic
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 15.12.2009
Hvala: 17
1 "Hvala" u 1 poruci
|
U svakom slucaju u pocetnoj verziji se nece koristiti slanje emaila za prijavu i odjavu.
|
16. 02. 2011. | #16 |
old school
Expert
Datum učlanjenja: 09.04.2009
Hvala: 80
72 "Hvala" u 46 poruka
|
Koji dodatak *plug-in za WP, koristite za kreiranje mailing lista, slanje newslettera itd, a da sve "radnje", mogu da se obavljaju iz WP dashborda.
|
16. 02. 2011. | #17 |
profesionalac
Qualified
|
Još jedan + za PHPList, 3 godine za sada radi bez problema, kod nas na serveru je namešteno da se mejlovi šalju u bechu od po 1000 kom. sa pauzama od po 3 sekundi između slanja svakg mejla. To je i više nego dovoljno da se ogradiš od spam flag-a.
|
17. 02. 2011. | #18 |
profesionalac
Qualified
|
Sama dinamika slanja mejla nije dovoljna zastita da se ne bi nasao na crnim listama.
Pored toga bitno je da li postoji mogucnost odjave, u hederu, ili telu same poruke. Ostaje i dosadan proces pracenja da li ste na nekoj listi... Nisam siguran da PHPList ima izvestavanje o isporucenim mejlovima i mejlovima koji su vraceni kao nepostojeci ili neisporuceni zbog zauzeca, greske... |
17. 02. 2011. | #19 |
Mister
Master
|
PHPList ima izveštaje o nepostojećim ili neisporučenim mejlovima a postoji i statistika o "otvorenim" tj. "pročitanim" ili "prikazanim" mejlovima. Stavio sam navodnike jer ovo ne može da bude apsolutno tačna statistika (Prati se pomoću 1x1 img u footeru, tj. prati se koliko puta je prikazana ova sličica) - ali postoji. Takođe, phpList ima subscribe/unsubscribe stranice i link se nalazi u footeru svakog email-a.
17. 02. 2011. | #20 |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 15.06.2005
Hvala: 12
12 "Hvala" u 11 poruka
|
mozete probati ActiveCampaign Email Marketing Software, imamo free trial, postoji i hosted i downloaded varijanta...
ima u principu sve navedeno ovde moze i neki support na nasem da se organizuje, za povuci-potegni situacije... (ne ostavljam linkove da ne bi bilo smatrano reklamiranjem, ne daj Boze....)