24. 02. 2011. | #1 |
NosceTeIpsum
Qualified
|
Ime solution(s) u nazivu firme :)
Zanima me kako je pravilno (mada mislim da su oba termina pravilna) i sta je adekvatnije ako zelite da stavite rec solution(s) u naziv firme?
Recimo Zika SOLUTION ili Zika SOLUTIONS ? U srpskom jeziku rech "resenja" se odnosi i na jedninu i na mnozinu, dok kod njih nije tako... E sada primetio sam da vecina kompanija stavlja sa slovom S na kraju, ali sam opet naletao na neke koji stavljaju bez, tako da zanima me vase misljenje o ovome tx
24. 02. 2011. | #2 |
emperor Selassie
Grand Master
|
Zar nije u srpskom jednina "rešenje" a množina "rešenja"?
Da sam na tvom mestu ja bih svakako koristio solutions. Osim ako klijentima ne nudiš isključivo jedno (univerzalno) rešenje za njihove probleme |
"Hvala" Nemanja Avramović za poruku: |
24. 02. 2011. | #3 |
NosceTeIpsum
Qualified
|
Jeste tako za vecinu rechenica, e sada recimo kada se kaze recenica "bez resenja" (misli se na jedninu i mnozinu)
Prihvacen savet i meni je to nekako logichno ali reko da pitam
24. 02. 2011. | #4 |
VD IT Direktora
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 08.06.2005
Hvala: 503
1.307 "Hvala" u 282 poruka
|
[nepotrebno znanje]^ Hehe, to što se genitiv jednine i genitiv množine piše isto ne znači da ne postoji i jednina i množina.
BTW, barem teoretski, iako se piše isto, ne izgovara se isto, genitiv množine ima postakcenatsku dužinu na "a".[/nepotrebno znanje]
25. 02. 2011. | #6 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 21.03.2006
Hvala: 291
1.345 "Hvala" u 355 poruka
|
Off Topic: Sad znam što onako loše prolazimo na onim PISA testovima |
25. 02. 2011. | #7 |
branislav mandic mando
Wrote a book
Datum učlanjenja: 30.10.2009
Hvala: 261
486 "Hvala" u 189 poruka
|
Off Topic: ^ ...pa kad pocnemo uvoziti i skolske knjige iz Kine deca ce nam biti pametnija i vrednija [IMG][/IMG]
26. 02. 2011. | #8 | ||
novi član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 21.11.2006
Hvala: 12
1 "Hvala" u 1 poruci
|
Citat:
Citat:
|
||
|