|
Marketing i SEO Marketing tehnike i Search Engine Optimization |
|
Alati teme | Način prikaza |
07. 04. 2011. | #21 |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 15.06.2007
Hvala: 0
50 "Hvala" u 9 poruka
|
co.rs ili samo .rs su potpuno ravnopravni sto se tice google-a, kao i bilo koja druga ekstenzija domena. Sto se tice vidljivosti i .rs i co.rs su podjednako vidljivi iz svih krajeva sveta. Tako sve u svemu razlike po tom pitanju apsolutno ne postoje. Jedina razlika je sto je sa co.rs malo duzi naziv domena te zbog toga moze biti manje zanimljivo od .rs ali sve drugo je identicno.
Ako neko misli drugacije molio bih da dokaze cinjenicama a ne praznim pricama.
07. 04. 2011. | #22 | |
Banned
Expert
Datum učlanjenja: 29.09.2007
Hvala: 131
71 "Hvala" u 44 poruka
|
Citat:
|
|
07. 04. 2011. | #23 |
profesionalac
Professional
50 "Hvala" u 9 poruka
|
Po tome sto je van pameti da se neka ekstenzija domena ne vidi iz inostranstva jer onda zasto bi i uopste i postojala. Zamisli situaciju da sajt http://www.sajam.co.rs/ ne bude vidljim iz inostranstva!!!
Sto se tice google, jasno je na x mesta receno od strane njihovih zvanicnika da su apsolutno sve ekstenzije domena ravnopravne.
Igrice Poslednja izmena od trazimcuruzabrak : 07. 04. 2011. u 11:12. |
07. 04. 2011. | #24 | |
novi član
Datum učlanjenja: 22.01.2011
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Citat:
Ne mogu da se pohvalim bas nekim bogatim iskustvom koje se meri u stotinama, ali imam nesto radova iza sebe, situacija se iz dana u dan pogorsava. Ili ja nesto pogresno pokusavam da naplatim nekome. Izraditi sajt nekome za 20 eura i spakovati hosting i domen u jos 30eura je van svake pameti, ali na zalost, tu cifru sve cesce srecem u razgovoru sa buducim vlasnicima web sajtova. I sve ovo sam Vam napisao zato sto mi bas pre neki dan zapade jedan sajt koji je radio "komsijin sin".... kaze vlasnik: moze li moj sajt kad se u Google ukuca ...??.. da bude na prvom mestu??? Prekidam post. da ne bih psovao pozz
07. 04. 2011. | #25 | |
Miloš Spasić
Certified
|
Citat:
Najočitiji primer za to je nadmoć .com domena u odnosu na bilo koji drugi domen. nekisajt.com će kao od šale da se nadje na prvom mestu pretrage za ključnu reč nekisajt, dok nekisajt.co.cc neće na to prvo mesto da dođe ni sa teškom SEO optimizacijom. Da se razmemo, iz Google-a daju informacije na kašičicu i vrlo planirano, a daleko od toga da sve što kažu treba uzeti zdravo za gotovo i slepo im verovati... A što se tiče teksta spočetka ove teme, totalni fail! Neće u ovoj zemlji još dugo moći da se priča o nekoj ozbiljnijoj cifri kada su domeni u pitanju. Autora tog teksta trebalo bi da bude sramota koliko je deiznformacija napisao na jednom mestu...
“Failure is only the opportunity to begin again more intelligently.” - Henry Ford Poslednja izmena od Spale : 07. 04. 2011. u 23:33. |
|
08. 04. 2011. | #26 |
profesionalac
Professional
50 "Hvala" u 9 poruka
|
Ja bez problema izradjujem staticne sajtove do 10 html stranica za 10 evra. A sve preko 10 strana ide +1 evro po stranici. Odradim za jedno popodne to i naplatim. U zadnje vreme mi bas dobro ide jer su poceli masovno da mi se javljaju srednjoskolci i sa fakulteta da im odradim seminarske.
Da im trazim 100 evra za sajt nebi se ni javili naravno. Znaci ako neko hoce da opstane na trzistu mora da postuje trzisne cene a ne da sam odredjuje cene. Ovo je Srbija a ne Amerika. Mozda se tamo za staticne sajtove naplacuje i po 500 ili 1000 evra ali tesko da ce toliko u Srbiji.
08. 04. 2011. | #27 |
expert
Grand Master
Datum učlanjenja: 11.04.2010
Hvala: 141
959 "Hvala" u 153 poruka
|
I onda kad ja kažem 500e, meni kažu ima za 10e Pa ne moraš raditi za 10e, ti postavljaš najnižu cijenu a niže od toge ne može.
|
08. 04. 2011. | #28 |
stara koska :)
Professional
|
Toooo majstoreeeee
|
08. 04. 2011. | #29 |
expert
Grand Master
Datum učlanjenja: 11.04.2010
Hvala: 141
959 "Hvala" u 153 poruka
|
Daj i meni nabaci posla dojadilo mi da ostajem svake noći do ujutru
Posledice takvog poslovanja... http://www.dizajnzona.com/forums/ind...dpost&p=985514 Sad znam zašto ne mogu naplatiti site 250e, kada znam raditi, a naplaćivao sam toliko prije 3 godine, kada sam prepravljao template. Poslednja izmena od webarto : 08. 04. 2011. u 05:45. |
08. 04. 2011. | #30 | |
Miloš Spasić
Certified
|
Citat:
Elem, da budemo realni, o cenama nije raspravljati, svako ima pravo da naplacuje svoj rad koliko on misli da vredi. Smešno je samo nešto što se napravi za par sati zvati sajt! To me najviše nervira, malo nabačenog html-a, par linkova i slika na stranici, sve se to zove sajt... A to da li je to unique dizajn, da li je kod validan, da li je layout user friendly, da li je SEO optimizovano, da li je cross browser optimizovano, to nikom ništa.... Samo za kvalitetetan dizajn treba najmanje jedan dan, i to vrhunskom dizajneru! Za kodiranje još jedan, i za postavljanje sadržaja još jedan. Dakle kvalitetan statični sajt može da se napravi max. brzo za 3 dana, po 8 sati da se radi dnevno. I to, da to radi vrhunski profesionalac. Ko može brže, svaka mu čast, ali onda gubi na kvalitetu 100%. E sad, ako neko hoće da dobije kvalitetan proizvod za 10e, takav klijent mi ne treba u životu, takve samo prosledim dalje.
|