Sva početnička pitanja Sva početnička pitanja bi trebala da se postavljaju u ovom forumu, a ako se pretvori u kvalitetnu diskusiju interesantnu svima - prebacićemo je u odgovarajući forum. Molimo "znalce" da ne omalovažavaju početnike, ako žele da pomognu svi ćemo biti zahvalni, ako ne žele, neka preskoče ovaj forum. |
|
Alati teme | Način prikaza |
08. 04. 2011. | #1 |
novi član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 06.03.2011
Hvala: 4
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Support u razvoju softvera
Da li moze neko ukratko da mi objasni sta podrazumeva support u razvoju softvera? Da li se kombinuje sa jos nekom ulogom i koje su obaveze osobe koja je za to zaduzena? Bilo bi dobro da neko kaze kako je stvarno u praksi i da prenese iskustvo.
|
09. 04. 2011. | #2 |
novi član
Na probnom radu
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Da li je moguce da niko nema iskustva kada je u pitanju deo podrske i obuke krajnjeg korisnika?! Ne treba neka filozofija, vec samo neka iskustva iz kompanija u kojima radite ili ste radili. Da li developer(junior,senior) obavlja obuku korisnika ili postoji osoba zaduzena samo za training and support?
|
09. 04. 2011. | #4 | |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 339
688 "Hvala" u 178 poruka
|
Citat:
Mnogo znoja mora proteći dok ne doguraš firmu do toga da možeš priuštiti posebnu osobu za obuku korisnika
09. 04. 2011. | #5 |
novi član
Na probnom radu
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Znaci mahom su developeri zaduzeni za obuku,kao sto sam i pretpostavio. Verovatno su to senior developeri koji imaju sposobnost da komuniciraju sa klijentima,ne verujem da salju juniore?!
|
10. 04. 2011. | #6 |
expert
Grand Master
Datum učlanjenja: 11.04.2010
Hvala: 141
959 "Hvala" u 153 poruka
|
Menadžeri, odnosno obično onaj ko ugovori posao...
|
10. 04. 2011. | #7 |
branislav mandic mando
Wrote a book
Datum učlanjenja: 30.10.2009
Hvala: 261
486 "Hvala" u 189 poruka
|
Seniori, juniori...lici mi kao neki oglas za posao a danas se frljaju novopecenim izrazima uglavnom bez svake mere i rezona.
Tvoje pitanje je bilo - support u razvoju softwarea!? Ja pravo da ti recem prvi puta cujem za ovo. Ne znam sta bi trebalo da bude support nekome ko je toliko obucen da radi na razvoju softvera osim da mu kuva kafu i pocisti radno mesto A podrska kao podrska za razne servise, softvere i ostale IT usluge koja je orjentisana na podrsku klijentima je nesto sasvim drugo i ne uklapa mi se u ovo tvoje prvo pitanje.
10. 04. 2011. | #8 | |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 339
688 "Hvala" u 178 poruka
|
Citat:
Jebiga, software development nije JNA ili narodna milicija pa da se po činovima i rangu zna ko što radi, ne znam što si zapeo
10. 04. 2011. | #9 |
Pukovnik u penziji
Grand Master
|
Pitanje moraš postaviti nekome iz Oracle-a, Microsofta ili sl. pošto si nabrojao 50 titula i sumnjam da iko sa DPT ima firmu sa toliko zaposlenih gdje se kafa kuva od strane "coffee" tima, burek donosi "doručak" tim itd...
Ja radim kao sys admin (50% vremena), programer (20% vremena) i tehnička podrška za klijente 30% vremena. Obuka i slanje dokumentacije je noćna mora... Pošalješ printano upustvo... Izgube Pošalješ pdf .... Obrišu, skinuli mail kući, imam na stiku ali ga izgubio,... Držiš kurseve..... "aaaa u lošoj formi sam", ne dođu svi, kada je pauza?.... |
10. 04. 2011. | #10 | |
novi član
Na probnom radu
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Citat:
@Mangia, @Milos Vukotic otprilike je to ono sto sam zeleo da cujem. Cisto sumljam da se menadzeri petljaju u tako nesto, logicnije bi bilo da su to bas developeri koji su radili na razvoju. A ovo sa procentima je interesantno, i to je bas ono sto je mene zanimalo. Meni deluje izazovno drzati obuku ljudima koji ce koristiti sw koji je razvijao tim ljudi (a ti si deo tima),mada ne sumljam da je nocna mora,jer raditi sa ljudima je uvek tesko... |
|
|
|