DevProTalk

Forumi IT profesionalaca
web development, web design, e-business, SEO


Idite nazad   DevProTalk > Web development i web aplikacije > (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS
Beach Wedding Dresses - Looking for the Wedding Dress? Here, 1dress.co.uk stunning collection of beach wedding dresses is just what you are looking for.
charles wang

(X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS Client scripting tehnologije, Dynamic HTML, Cascading Stylesheets, XML i standardi

Odgovori
 
Alati teme Način prikaza
Staro 14. 11. 2010.   #1
slavkan
profesionalac
Professional
 
Datum učlanjenja: 30.08.2010
Poruke: 200
Hvala: 10
446 "Hvala" u 13 poruka
slavkan is on a distinguished roadslavkan is on a distinguished roadslavkan is on a distinguished roadslavkan is on a distinguished roadslavkan is on a distinguished road
Default mysql_num_rows(): supplied argument

Hoce mi neko reci koji je k**** ovoj funkciji i da li jos neko ima problema sa njom ili sam samo ja osudjen na ovo. Pazite ovo, pravio sam neku ajax scriptu i ona radi ali pored toga sto se izvrsi vrati mi i gresku za ovu funklciju

Kôd:
Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL
Znaci indeticno kao i u prethodnom mom pisanju i onoj skripti za logovanje. Evo kompletnog koda:

index.html
Kôd:
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="EN" lang="EN">
<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8">
<title>Registration form</title>
<script type="text/javascript"> 
<!--
var minlength = '3';
var delay = '1000';
var divid = 'username_exists';
function timeoutUsernameCheck(){
if(window.mytimeout) window.clearTimeout(window.mytimeout);
window.mytimeout = window.setTimeout("toggle_username()", delay);
return true;
}
function toggle_username() { 
          if (window.XMLHttpRequest) { 
        http = new XMLHttpRequest(); 
    } else if (window.ActiveXObject) { 
        http = new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP"); 
    } 
    handle = document.getElementById('username'); 
    var url = 'check.php?'; 
    if(handle.value.length > minlength) { 

                // Timestamp for preventing IE caching the GET request   
                fetch_unix_timestamp = function()   
                {   
                return parseInt(new Date().getTime().toString().substring(0, 10))   
                }   
                var timestamp = fetch_unix_timestamp(); 
        var fullurl = url + 'do=check_username_exists&username=' + encodeURIComponent(handle.value) + '&timestamp=' + timestamp; 
        http.open("GET", fullurl, true); 
        http.send(null); 
        http.onreadystatechange = statechange_username; 
    }else{ 
        document.getElementById(divid).innerHTML = ''; 
    }
} 
function statechange_username() { 

    if (http.readyState == 4) { 

        var html = http.responseText;
        document.getElementById(divid).innerHTML = html; 
            } 
} 
//-->
</script> 
</head>
<body>
<p style="font-weight: bold;">Ajax provera korisnickog imena</p>
<br />
Rezultat poznat nakon<span style="font-weight: bold; color: green;"> 1 sekunde</span>; minimalan broj karaktera<span style="font-weight: bold; color: green;"> 4</span>.</p>
<div id="wrapper">
<div id="left" style="float: left; margin-right: 8px;">
<label for="username" style="margin-right: 6px;">Korisnicko ime: </label><input id="username" type="text" name="username" onkeyup="timeoutUsernameCheck()" size="20" style="display: inline;"/><br>
<label for="username" style="margin-right: 6px;">E-mail: </label><input id="username" type="text" name="email" onkeyup="timeoutUsernameCheck()" size="20" style="display: inline;"/><br>
<label for="username" style="margin-right: 6px;">Lozinka: </label><input id="username" type="text" name="sifra" onkeyup="timeoutUsernameCheck()" size="20" style="display: inline;"/>
</div>
<div id="username_exists" style="display: inline; font-size: 11px; font-weight: bold; color:#FF3300"> </div> 
</div>
</body>
</html>
Evo check.php

Kôd:
<?php
// Connect to MySQL DB

mysql_connect ('localhost', 'root', '');
mysql_select_db('diplbaza');

$do = $_GET['do'];
switch($do) 
{
case 'check_username_exists':
if(!get_magic_quotes_gpc()) 
{
$username = addslashes($_GET['username']);
}
else
{
$username = $_GET['username'];
}
$count = mysql_num_rows(mysql_query("SELECT * FROM check WHERE korime= '$username' "));
if($count > 0) 
{

// Ako je korisnicko ime slobodno
echo '<img src="cross.jpg" alt="" width="22" height="22" />';
}
else
{

// Ako korisnicko ime nije dostupno

echo '<img src="check.jpg" alt="" width="22" height="22" />';

}
break;
default:
echo 'No action specified.';
break;
}
?>
Za ovaj put sam dobro proverio podatke u bazi, znaci ova tabela sigurno postoji i duzina polja su ok)
Probao sam i razne kombinacije sa ovim navodnicima isto kao i u prethodnom skriptu i nece pa nece. Da li postoji nacin da se ovo resi?Da li mozda u php.ini treba da podesim neke stvari vezane za ovu funkciju?
slavkan je offline   Odgovorite uz citat
Staro 14. 11. 2010.   #2
Milance
novi član
Na probnom radu
 
Datum učlanjenja: 30.04.2010
Poruke: 21
Hvala: 1
0 "Hvala" u 0 poruka
Milance is on a distinguished road
Default

Moras da pocnes da citas php manual, tamo sve pise lepo.

Evo ti primer kako bi ovo trebalo da ide

//performs the query
$result = mysql_query("SELECT $fields FROM $table WHERE $uniquefield = '$uniquevalue'") or die("Could not perform select query - " . mysql_error());

$num_rows = mysql_num_rows($result);

//if query result is empty, returns NULL, otherwise, returns an array containing the selected fields and their values
if($num_rows == NULL)
{



------
int mysql_num_rows ( resource $result )
Milance je offline   Odgovorite uz citat
Staro 14. 11. 2010.   #3
slavkan
profesionalac
Professional
 
Datum učlanjenja: 30.08.2010
Poruke: 200
Hvala: 10
446 "Hvala" u 13 poruka
slavkan is on a distinguished roadslavkan is on a distinguished roadslavkan is on a distinguished roadslavkan is on a distinguished roadslavkan is on a distinguished road
Default

Parse error: parse error in C:\wamp\www\Ajax Validate (Beton)\check.php on line 19

a to je ona linija gde je sql upit
slavkan je offline   Odgovorite uz citat
Staro 15. 11. 2010.   #4
Milance
novi član
Na probnom radu
 
Datum učlanjenja: 30.04.2010
Poruke: 21
Hvala: 1
0 "Hvala" u 0 poruka
Milance is on a distinguished road
Default

Pa rekao si da si proverio upit i da je ok?!

Koju alatku koristis za mysql?

Evo kako bi trebao da izgleda upit:
SELECT *
FROM `wp_options`
WHERE `option_value` = 'mailserver_url'
Milance je offline   Odgovorite uz citat
Staro 03. 05. 2011.   #5
ph0enix
novi član
 
Datum učlanjenja: 02.05.2011
Poruke: 1
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
ph0enix is on a distinguished road
Default

evo moj prvi post da bude da pomognem nekome
(mada ne ocekujete stalno jer ustvari nemam pojma php :P )

meni mysql_num_rows takodje pravi probleme negde, a negde radi kako treba :/
pa sam malo cackao po netu, malo po svom mozgu i ispalo je sledece:

$count = "SELECT COUNT( * ) FROM check WHERE korime= '$username' ";
$result = mysql_fetch_row(mysql_query($count));
if($result[0] == 1) {
//kod ovde
}
ph0enix je offline   Odgovorite uz citat
Staro 03. 05. 2011.   #6
webarto
expert
Grand Master
 
Avatar webarto
 
Datum učlanjenja: 11.04.2010
Poruke: 998
Hvala: 141
892 "Hvala" u 153 poruka
webarto is on a distinguished roadwebarto is on a distinguished roadwebarto is on a distinguished roadwebarto is on a distinguished roadwebarto is on a distinguished roadwebarto is on a distinguished roadwebarto is on a distinguished roadwebarto is on a distinguished road
Default

^

PHP kôd:
$result mysql_query("SELECT COUNT(*) AS count FROM check WHERE korime = '$username'");
$row mysql_fetch_assoc($result);
$count $row["count"];
if(
$count 0){
...

webarto je offline   Odgovorite uz citat
Staro 03. 05. 2011.   #7
Shelle
novi član
Na probnom radu
 
Datum učlanjenja: 15.01.2011
Poruke: 15
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
Shelle is on a distinguished road
Default

Najprostije:
PHP kôd:
$result mysql_query("SELECT * FROM check WHERE korime = '$username'");
if(
mysql_num_rows($result) > 0){
   ....

Shelle je offline   Odgovorite uz citat
Odgovori


Alati teme
Način prikaza

Pravila pisanja
Možete ne započinjati nove teme
Možete ne slati odgovore
Možete ne slati priloge
Možete ne izmeniti svoje poruke
vB kôd je Uključen
Smajliji su Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kôd je Isključen
Pogledajte forum

Slične teme
Tema Početna poruka teme Forum Odgovori Poslednja poruka
mysql_num_rows () problem !!! slavkan PHP 13 13. 11. 2010. 01:12
JAVA: Da li je moguce dodati argument komandnoj liniji za svako pokretanje aplikacije Nenad Programiranje 4 29. 11. 2007. 19:55


Vreme je GMT +2. Trenutno vreme je 08:04.


Blogodak - Domaci blogovi na jednom mestu Caught in a web - web dev blog
Powered by vBulletin® Verzija 3.6.8
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © DevProTalk. All Rights Reserved.
Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na Sajtu su vlasništvo onoga ko ih je kreirao, a ne DevProTalk.com, tako da ne morate da se oslanjate na njih.
Autori poruka su jedini odgovorni za ovakve sadržaje. DevProTalk.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi mi bili odgovorni za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između registrovanih članova.
Web sajt može sadržavati linkove na druge web sajtove na Internetu ili neke druge sadržaje. Ne kontrolišemo niti podržavamo te druge web sajtove, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija. DevProTalk.com drži i čuva druga prava vlasništva na web sajtu. Web sajt sadrže materijale zaštićene copyright-om, zaštitne znakove i druge informacije o pravu vlasništva ili softver. Članovi mogu poslatu informacije zaštićene pravima vlasništva njihovih nosilaca i ona ostaju zaštićena bez obzira da li su oni koji prenose te informacije to naveli ili ne. Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo DevProTalk.com, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite DevProTalk.com ili članovima DevProTalk.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.