06. 05. 2011. | #1 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 02.10.2006
Hvala: 263
275 "Hvala" u 104 poruka
|
Redizajnirani MyCity
Pre dvadesetak dana postavili smo novi dizajn na MyCity - www.mycity.rs
Stari dizajn je pregazilo vreme, a i bilo je tesko bez redizajna uvesti nove servise koje planiramo da napravimo. Nismo puno menjali koloritet - mada je dizajn u pocetku bio dosta svetliji - no, korisnici su se zalili da ih peckaju ochi i boli glava od "beline" - pa sam morao da dodam dosta kontrasta i da zatamnim pozadinu. Ovo sada je neka ravnoteza izmedju prvobitno svetlijeg dizajna i onoga na sta su korisnici navikli [a navikli su na tamniji dizajn, i sada ih ne mozes ubediti da je Facebook recimo duplo svetliji a da nikom nisu ispopadale ochi... ali navika je navika...] Iako su korisnici navikli na "smirenije" boje [chitaj: sive / pastelne] - pokusao sam dodati par otvorenih boja koje ce da daju potrebnu svezinu sajtu. Glavna 'izmena' je uvodjenje desne kolone u topicima - sto se naravno nije svidelo onima koji nemaju wide ekrane [jer im je sada prostor za poruke uži] - ali ta kolona je neophodna za servise koje planiramo [a planiramo teziste sajta da pomerimo malo ka nekoj vrsti socijalne mreze - ali i da fokus ostanu diskusije]. Pokusao sam da dizajn ucinim sto prijatniji oku. Zanima me vase misljenje - koliko sam u tome uspeo - i zanima me vase misljenje oko izbora boja - da li vidite prostor da se jos negde ubace boje koje bi razbile sive tonove? Po mom iskustvu to bi trebale da budu boje sa velikim kontrastom - i da teze ka malo tamnijoj varijanti - ili gresim? [posto su se zalili na 'previse beline' kada su boje imale svetlije tonove] Poslednja izmena od Peca : 06. 05. 2011. u 03:39. |
06. 05. 2011. | #2 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 23.06.2005
Hvala: 35
35 "Hvala" u 30 poruka
|
Stvarno ne mogu da uporedim dizajn jer se ne sećam prethodnog, ovaj je fin (lično bih voleo da je svetla boja u koloni Teme malo svetlija, kao pozadina linkova sa desne strane, ali to je očigledno subjektivna stvar).
Nešto drugo sam hteo - paginacija ti nije u redu kada imaš puno stranica (http://www.mycity.rs/IT-desavanja-u-svetu/). Donja paginacija se prikazuje kao "1 2 3 26", a gornja prikazuje sve stranice, pa prelazi u novi red i... (vidim da to nije planirano tako). |
"Hvala" dacha za poruku: |
06. 05. 2011. | #3 |
Super Moderator
Knowledge base
275 "Hvala" u 104 poruka
|
da, na to nisam obratio paznju [jer se to ne vidi kad si ulogovan pa mi promaklo] - sredicu to.
imao je dizajn u pocetku dosta takvih bug-ova, ali resavam jedan po jedan, hvala na uocenom propustu ako bih prosvetlio pozadinu - clanovi bi se ponovo "hvatali za glavu" i pricali da ih boli glava od toliko beline znam da je to samo navika i njihov trip... ali ne vredi ubedjivati ih jedino da svake nedelje za po 1% prosvetlim pozadinu - to ne bi ni primetili i postepeno bi se navikli |
06. 05. 2011. | #4 | |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 21.03.2006
Hvala: 291
1.345 "Hvala" u 355 poruka
|
Citat:
Forum deluje lepo, mada se ne sećam kako je stari izgledao. Ali ovaj mi je sasvim OK. |
|
"Hvala" mileusna za poruku: |
06. 05. 2011. | #5 |
Super Moderator
Knowledge base
275 "Hvala" u 104 poruka
|
na vojnom forumu je jos uvek stari dizajn - http://www.mycity-military.com/ - pa tu mozete da pogledate stari dizajn poredjenja radi.
a to sa prosvetljenjem je 100% cista navika - facebook je recimo duplo svetliji pa nikom nisu ispopadale ochi... fora je sto ljudi 8 godina gledaju u jedan dizajn - navikli su ochi na tamniji tonalitet - i sad nagla promena na svetliji dizajn je prevelika promena za njihove ochi... garantujem da ne bi primetili nista kad bi za 1% prosvetljavao pozadinu svake nedelje. [cak sam to vec i uradio na pocetku... zatamnio sam pozadinu dosta jer su se bunili zbog beline... onda sam video da sam mnogo zatamnio pa sam posle 3 dana prosvetlio za 10% - a oni to prosvetljenje od 10% nisu ni skontali jer sam dan pre toga rekao da vise necu dirati boje ] |
06. 05. 2011. | #6 |
Mister
Master
|
Peco, nisam član foruma ali sam ga posetio par puta. Ovaj novi dizajn je, koliko se sećam starog, mnogo bolji. Nekako mi je bio nepregledan ranije što sada nije slučaj. Što se tiče boja i kontrasta meni je sve ok.
06. 05. 2011. | #7 |
I think I'm a sofa...
Professional
Datum učlanjenja: 16.11.2005
Hvala: 9
28 "Hvala" u 25 poruka
|
Malo lici na burek.com - u svakom slucaju korak napred!
|
06. 05. 2011. | #8 |
Super Moderator
Knowledge base
275 "Hvala" u 104 poruka
|
dobro me podseti - ovaj dizajn je inace dizajniran jos 2007
a to sto je tek sad postavljen je pre svega moja krivica [ja preuzimam krivicu cak i ako su drugi kasnili :P] tako da ako podseca na burek [mada ja ne vidim slicnosti, mozda je jedina slicnost zaobljeni plavi border] - to je puka slucajnost jer Burekov dizajn je cak i mladji Poslednja izmena od Peca : 06. 05. 2011. u 21:00. |
06. 05. 2011. | #9 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
Meni ovaj home page izgleda super, bas sam se prijatno iznenadio
Ne znam samo koliko ce se googlu dopasti?
06. 05. 2011. | #10 |
Super Moderator
Knowledge base
275 "Hvala" u 104 poruka
|
ja sam i ranije imao takav koncept indeksa - ok je sto se tice Googla - ravnomerno rasporedi pagerank na tri dela...
|
|
|