|
Istine i zablude Sve što ste ikada želeli da znate o ... a niste smeli da pitate, ili niste imali koga da pitate ili vas je neki "znalac" opasno slagao :) |
|
Alati teme | Način prikaza |
09. 08. 2010. | #101 | |
branislav mandic mando
Wrote a book
Datum učlanjenja: 30.10.2009
Hvala: 261
486 "Hvala" u 189 poruka
|
Citat:
Manje tema i diskutanata na strucnom uslovno receno programerskom forumu - je dokaz da su nasi developeri vrhunski i da nema puno tajni za njih ! E sad sto se ova diskusija delom pretvorila u analizu svetskih sistema, sloboda, zavera, svetskog poretka po meni nije cudno jer prica je opet vezana za Internet i slobodu informisanja. Mozda neki developeri to ne shvataju na prvu loptu ali ovo se tice i njih i njihovog posla u konacnom. Inace mislim da su te neopravdano i preostro prozvali za tvoj komentar...imas pravo da kazes sta mislis, a imas pravo i da se smejes. Pa necemo valjda i ovaj forum pretvoriti u jednoumlje, cenzuru i totalitarizam.
09. 08. 2010. | #102 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
@vladimir: malo mi je cudno da si ti u tom fazonu, posto evo gledam listu tvojih postova, imas ukupno par na temu programiranja, sve ostalo je youtube, opusteno, ko je marko bijelic, zloupotreba wikipedije (mrzelo me da listam dalje)...
09. 08. 2010. | #103 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Pa to ti pričam, odmorio sam se pa sam još uvek pasivno agresivan
A aktivno agresivan postajem kada se u temu uključuje neko koga tema ne interesuje, ali ipak pošalje 4-5 postova da kaže kako je tema i diskusija glupa. Agresivan pasivno ili aktivno, kada me nešto ne interesuje ja to ignorišem a ne solim pamet drugim ljudima kako raspravljaju o glupostima i pričaju još veće gluposti.
09. 08. 2010. | #104 |
Webeloper
Professional
|
hmmmm dal sam pogresno shvacen, interesovala me je tema dok nije prerasla u ciji veci i pretnje izmedju dvojice ili trojice korisnike, posle toga je postala mlacenje prazne slame (po mom misljenju)
i ne kazem da je glupo nego smesno da ljudi sa vecim IQ ne mogu da shvate da neko drugi moze drugacije da razmislja, a pricaju o temi kao sto je politika... ajd sad sam se mozda preformulisao, pa budem bolje shvacen, ali nisam imao nameru nikom reci da je glup...
09. 08. 2010. | #105 | |||
I'm a PC too.
Wrote a book
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 82
130 "Hvala" u 89 poruka
|
Citat:
Imas nekog u toj Evropi tog tipa? Mozda u Svedskoj kad si njih pomenuo? Zaista ne znam, pitam? Citat:
Pa ti ne razumes sta su to licne slobode, cini mi se. Prvo pricas o velikim licnim slobodama tamo a onda pricas o velikim zdravstvenim i socijalnim izdavanjima, itd. To je mozda humano ali nije licna sloboda. Ako ti neko dodje i kaze: DAJ PARE, to nije tvoja sloboda bato. Licna sloboda je da ti imas mogucnost da kupis ono sto hoces i odbijes da placas sto neces, a ne da te drzava tera da placas nesto sto neces (dajes pare za nekog drugog). Ako imas veca socijalna davanja i slicno, onda su slobode pojedinca sve manje. Drustvo jeste humanije, ali licno si ostao uskracen. Ili evo ti jos jedan primer. Licna sloboda je npr. da kazes hocu sam da obrazujem svoje dete (kod kuce). To u Americi moze jer imaju velike licne slobode. Ne znam koliko evropskih zemalja to dozvoljava? Znam da je nedavno jedan par iz Holandije dobio azil u SAD bas zbog toga. Itd. Mada, evo uskracuju se neke: Obama je upravo (pre par meseci) uspeo da uvede medicinsku zastitu za sve. Znaci to jeste humano, ali licna sloboda je sad pretrpela udar jer vise nemas izbor da kazes NECU da placam zdravstveno osiguranje, sad moraju svi da ga imaju tj. placaju. Cao licna sloboda da sam odlucis hoces li ili neces osiguranje. Sto se ostalog tice, u Americi sigurno ne nedostaje sloboda. Npr. upravo se vodi polemika oko izgradnje dzamije u blizini mesta napada 9/11 u NYC. I bice dozvoljeno JER tako zakon kaze. A sa druge strane, u nekim zemljama u Evropi zabranise izgradnju istih nedavno, zar ne? Sta znam onda.. Citat:
Ima raznih primera, tako da.. itd. Ne znam uopste ni sta pricas vise, iskreno jer tesko mi je da pratim vise kad brkas stvari kao licne slobode, ne razumes uopste, kao i onaj sa generalizacijom.. Tesko je raspravljati, bez uvrede. P.S. Usput, drzati server kao WikiLeaks je velika stvar. Ali nije bas lako ni stati ispred Hitlera, Staljina ili iskrcati se na Iwo Jimu na kojoj je 20K do zuba naoruzanih Japanaca. Ili izgraditi jednu Juznu Koreju. Mozda bi drzali u Svedskoj drugacije servere da je Hitler pobedio? Sta znam.
Commercial-Free !!! Poslednja izmena od degojs : 09. 08. 2010. u 18:26. |
|||
09. 08. 2010. | #106 | |
Damir Trninic
Expert
Datum učlanjenja: 23.04.2006
Hvala: 42
63 "Hvala" u 44 poruka
|
Citat:
A to koliko kapiras politiku u SAD najbolje si sad pokazao, to nije zdravstvena zastita za sve, nego obavezno zdravstveno osiguranje. Mnogi ljudi i dalje nece biti pokriveni ovim sistemom. Da, jos jednom, sram te bilo.
dooConsult Poslednja izmena od bluesman : 09. 08. 2010. u 21:35. Razlog: malo si se previše zaneo, nije ovo politička tribina da se ocenjuje čiji su stavovi idiotski |
|
09. 08. 2010. | #107 | |
I'm a PC too.
Wrote a book
130 "Hvala" u 89 poruka
|
Citat:
Da, tim je ostalo nepokrivenih, ali mislim da svi ti nepokriveni (ovom promenom) imaju zastitu kroz postojece medicare ili medicaid programe. Ja inace nisam konzervativac, jos nisam na izborima glasao za njih. Ali eto ti vec znas sta sam ja :-) Kao sto znas i koliko je glupih Amera :-) Ajd bezi, rekao sam ti da ne zelim vise sa tobom da raspravljam jer.. nije bitno zasto. Ne zelim da te vredjam kao ti Amere ili ti mene. Mislim da si dosta mladji i nekako mi je blesavo da ja tebi sad isto tako kazem :-)
Commercial-Free !!! Poslednja izmena od degojs : 09. 08. 2010. u 19:21. |
|
09. 08. 2010. | #108 | ||||||
branislav mandic mando
Wrote a book
Datum učlanjenja: 30.10.2009
Hvala: 261
486 "Hvala" u 189 poruka
|
Punos se ti pravis naivan ili si stvarno takav
Citat:
Citat:
Jel bese 2 mil. u zatvorima...to je jeftinije bato nego iskolovati sve te ljude. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Imas pravo na to svakako, ali to govori o tebi. Ja te kapiram. Ali mi malo smeta sto covek u raspravi sa tobom takvim kakav si ,ispada kao nekakav antiamerikanac. Ako to neko tako shvata, onda sam ja i antisrbin kad govorim protiv srpske vlade ili neke politike, poteza i sl.
09. 08. 2010. | #109 | ||
I'm a PC too.
Wrote a book
130 "Hvala" u 89 poruka
|
Citat:
Citat:
Koliki su porezi i davanja pojedinca u Svedskoj vs USA? Ajd da vidimo i zavrsimo pricu oko licnih sloboda.
Commercial-Free !!! Poslednja izmena od degojs : 09. 08. 2010. u 19:20. |
||
09. 08. 2010. | #110 | |
I'm a PC too.
Wrote a book
130 "Hvala" u 89 poruka
|
Citat:
Sta ne razumes? Koji deo? Truman bacio bombe da bi spasao zivote, jer je procena bila da ce rat trajati jos mozda i 5 godina uz ukupno 2 miliona mrtvih. Pa samo u Tokiju do tada je bilo vec oko 300K mrtvih. Pa koji ludak moras biti da neces da se predas kad neko baci jednu bombu? Nego moraju dve? Ja treba da saljem svoje ljude u smrt i ubijam tvoje ljude zato sto si ti kreten i neces da se predas? Zato sto te sram da svom caru, bozanskom bicu, saopstis da je rat izgubljen?
Commercial-Free !!! Poslednja izmena od degojs : 09. 08. 2010. u 19:16. |
|
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Google pozicioniranje, zasto kasni? | marijano | Marketing i SEO | 22 | 12. 11. 2008. 02:17 |
Ima li neko ideju zasto se ovo desilo? | Peca | Marketing i SEO | 3 | 07. 09. 2007. 17:41 |
Zasto mi se poruka brise? | NYCWalker | Obaveštenja, predlozi i pitanja | 0 | 02. 01. 2007. 19:16 |
Da li ovo moze?!? a i ako moze kako?!? | LiquidBrain | PHP | 16 | 22. 09. 2006. 15:55 |
google - kako zasto ??? | ivanhoe | Marketing i SEO | 0 | 23. 12. 2005. 05:36 |