10. 12. 2011. | #102 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
@jablan: bravo, imas pivo za ovo
23. 12. 2011. | #103 |
član
Certified
|
I meni je pre neki dan stigao naručeni Kindle. U pitanju je model Kindle 4 bez tastature.
Moji dosadašnji utisci: - čitanje mobi formata - potpuno sam zadovoljan. ovde veličina ekrana uopšte ne smeta jer sadržaj po stranici nije fiksan. - čitanje pdf formata - jedino je moguće u landscape modu. kvalitet čitanja zavisi od fonta u pdf dokumentu i može biti sasvim podnošljivo. - konverzija pdf formata u mobi - za sada koristim program calibre i nisam još uvek uspeo da postignem zadovoljavajuću konverziju grafika i slika u okviru dokumenta. tekst se iskonvertuje super (osim ako nije skenirana knjiga), međutim postoji problem sa tabelama, graficima i slikama. - konverzija chm formata u mobi - takođe preko programa calibre, međutim ovde su rezultati odlični. rezultirajući mobi fajl je 99% na nivou kupljenog mobi fajla sa amazona. isto važi i za konverziju običnog HTML-a u mobi |
23. 12. 2011. | #104 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
ne moze pdf bolje, takav je format, svaki red texta je apsolutno pozicioniran u odnosu na stranu i tesko je uraditi reflow, a da se ne zezne formatiranje. Ima onih programa sto cropuju margine oko pdf-a, to moze da pomogne donekle
23. 12. 2011. | #105 |
profesionalac
Qualified
|
Prijatelj mi je potvrdio da je najbolja praksa konverotvanje pdf-a u .doc ili .docx
|
23. 12. 2011. | #106 |
Super Moderator
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 370
701 "Hvala" u 194 poruka
|
Meni je najbolji nacin za konvertovanje slanje knjige na amazon email (tipa pera@kindle.com) sa convert u subjectu. Odrade konverziju i prebace knjigu na kindle-u u native formatu. Radi sasvim pristojno, samo pazite, ako ste na 3g-u to se placa (wifi tj. whispernet je free).
|
04. 01. 2012. | #107 |
profesionalac
Qualified
|
Pošto ne vidim mogućnost da se naruči Kindle Touch direktno za Srbiju, da li mogu da izvedem varijantu da ga naručim kod prijatelja u US, a kasnije da mi on pošalje u Srbiju?
Da li ću imati neka ograničenja u korišćenju, da li ću ga moći aktivirati i sl ? |
04. 01. 2012. | #109 |
Super Moderator
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 370
701 "Hvala" u 194 poruka
|
Vodite racuna da Kindle Fire ima ogranicenja u Srbiji (@kornrunner ga je uzeo u USA i osim knjiga mislim da apsolutno nista ne radi u Srbiji). Kindle Touch radi provereno ali ako se uzme van amazon store-a onda izbacuje neke reklame
|
04. 01. 2012. | #110 | |
profesionalac
Qualified
|
Citat:
Carina ?! |
|
|
|