08. 11. 2006. | #111 |
Vladan Zirojević
Grand Master
|
OK... vrlo je moguce da cu biti u velikoj manjini po ovome pitanju, ali stvarno ne podnosim generalizovanja, pogotovo napamet. Je li neko od vas nekada trazio pomoc od Crkve i bio odbijen? Ja nisam trazio, ali kada je mojoj porodici bila potrebna, dobio sam pomoc... dakle i ne trazeci. Vi ste trazili i bili odbijeni?
|
08. 11. 2006. | #112 | |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Nije offtopic, tema je humanost, crva bi trebala da se uklapa tu.
I ja sam u kontaktu sa stolicom na kojoj sedim najvise ali to ne znači da joj pomažem već sam joj na grbači. Kapiraš? Ja i nisam pričao o popovima pojedinačno već o celoj crvki takvoj kakva jeste. Da li su sagradili oni neko prihvatilište? Što oni nisu uzeli da prave neku "sigurnu kuću", i ne treba im Delta, mogu sami da finansiraju 20-ak takvih. Da li su oni organizovali neke javne kuhinje i pomoć siromašnima? Da li su oni izgradili neke kuće za beskućnike ili gde god se okreneš vidiš crvkene tornjeve kao što smo gledali petokrake do skoro? Da li su oni dali neki prilog za izgradnju bilo čega? Kreni recimo od Košutnjaka prema Vidikovcu, to je 8 autobuskih stanica. Ima 3 nove crvke. Za koga? Zbog čega? Ako si vernik, kapiram da ti je teško da razmišljaš o crkvi na taj način, ali ja i ne govorim protiv vere, ni protiv Boga, već protiv onih koji su uzeli sebi za pravo da govore u ime Boga. Ja se naježim kada sveštenik koji čini jedan od najvažnijih hrišćanskih obreda - krštenje, traži pare za to. Naravno "koliko daš, ali nemoj ispod 50 evra". <- Ovo citiram. Zamisli da je Jovan Krstitelj tražio pare za svako krštenje. Ja sam puno razmišljao na ovu temu, naročito u jednom kratkom periodu kada sam se i ja obratio Bogu koji je bio u tom trenutku jedini kome sam mogao da se obratim. Ali, opet kažem, ja ne pričam o Bogu nego o crvki. Razmisli o ovoj pesmici: Citat:
Ali hajde, da ne smaramo... stvarno nije trebalo niko da spominje crvku
08. 11. 2006. | #113 |
Domagoj Horvat
Expert
|
bluesman...
ne bih da sirim i stvarno mi je sad zao sto sam je i spomenuo... kontam potpuno tvoj stav, ali mislim da je ovdje bitno nesto drugo. to su tvoja iskustva, da si imao i 150% takvih iskustava, ostaje opet cinjenica da ogroman broj ljudi istu tu Crkvu dozivljava kao dio svojeg bica/identiteta. eto konkretno, moja mater je odrasla s petoro brace i bakom, otac joj umro dok je godinu dana imala i pri posveti kuce, koja je redovna godisnja prilika kad ljudi daju prilog Crkvi, baka je uredno spremala i davala, svecenik uredno uzimo (jer baka nije htjela cut kad bi reko da nece uzet posto je sama s 5oro djece) a kad je otiso, baka svake godine uredno nalazila pare vracene pod stoljnjak u trenu dok nije pazila i sad ga jebi, to je prica o iskustvima... zato i rekoh, manimo ih se... nisu pouzdana
08. 11. 2006. | #114 |
Vladan Zirojević
Grand Master
|
IOCC Data:
BiH: - To date, IOCC has reconstructed homes for 666 (?!?! ) returning families. In - IOCC's ongoing programs in Bosnia-Herzegovina, valued at an estimated $7.3 million. - Repaired five schools; - Repaired 105 miles of electric lines (low and high voltage) and 44 transformer stations; - Re-connected more than 500 housing units to electrical utilities; - Rehabilitated 54 miles of water pipelines and 11 reservoirs, basins or pump stations; - Re-connected 220 housing units to water utilities SCG: - Since 1992, IOCC has implemented humanitarian programs in Serbia and Montenegro worth more than $54 million, providing assistance to more than 1.5 million people. ... Ne govorimo o 20.000 evra koje jedna kompanija da u "humanitarne" svrhe, vec govorimo o milionima evra totalno nepoznatih vjernika koji su usli u Srbiju kao pomoc. Ovo su samo podaci Medjunarodne pravoslavne humanitarne organizacije, a pored njih u Srbiji radi Fond Covjekoljublje i drugih par Pravoslavnih fondova. A potom tu su i Karitas katolicke crkve, Merhamet islamske zajednice. Off Topic: Usput, u Hercegovini odakle sam ja, svestenici ne uzimaju pare ni za jedan obred. Ako im das, das. To je uveo Vladika Atanasije. Btw, ne zaboravi da svestenici SPC nemaju platu, zive od toga sto im narod da. Sto u drugim krajevima traze pare, kakav narod, takvi i popovi ;-) Poslednja izmena od zira : 08. 11. 2006. u 01:42. |
08. 11. 2006. | #115 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Spc?
08. 11. 2006. | #116 |
Vladan Zirojević
Grand Master
|
spc = srpska pravoslavna crkva, ako to pitas?
|
08. 11. 2006. | #117 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Da, pitam šta je sa SPC?
Kada bi ti znao recimo da SPC ima najsavremeniju štampariju u zemlji, jedan su od najvećih izdavača u zemlji, dok, recimo pre neki dan gledam na TV-u reportažu o majci i sinu koji su umrli od gladi (u Srbiji u 21. veku)... to je ono o čemu ja pričam. Osim toga, IOCC je takođe komercijalna priča, i kod njih nestane ispod mantije bar 50% Mada oni i ne nose mantije Ali, hajde, pokvarismo čoveku temu, za sve je kriv dee
08. 11. 2006. | #118 |
Rade Joksimović
Professional
Datum učlanjenja: 27.10.2006
Hvala: 0
1 "Hvala" u 1 poruci
|
Off Topic: Ajde, ajde, vratite se na temu Dejane, gde planiras i kako marketinski propratiti sajt? Da li si pokusavao da nadjes (nasao?) nekog jaceg medijskog sponzora za reklamnu kampanju? Smatram da su to osnovna pitanja pri pocetku ovakvog humanitarnog poduhvata. Ako narod ne zna, kako ce pomoci? A pritom u odnosu na broj prevaranata na internetu opalo je poverenje ljudi cak i za ovakve humanitarne sajtove za pomoc onima kojima je pomoc preko potrebna. Ako ne budes imao jacu marketinsku kampanju, nazalost, mislim da nece biti previse odziva na ovaj poziv. Mozda da vidis sa nekom novinskom kucom? Politika? Vecernje novosti? Propratni materijal (letak recimo) uz Vecernje novosti: 1.50din sa pdv-om po komadu materijala. Sto znaci + stampa. Ako bi mogao da sa njima recimo nadjes zajednicki jezik i ubedis ih, akcija ce sigurno biti propracena onako kako dolikuje. Edit: Takodje mozes videti i sa vecim domacim sajtovima da budu sponzor ove akcije postavljajuci bannere na svoj sajt? Poslednja izmena od zark0vac : 08. 11. 2006. u 03:25. |
08. 11. 2006. | #119 | |
Vladan Zirojević
Grand Master
|
Citat:
Usput i vezano, ime sajta Humanost.org, humanost cisto kao pojam dolazi od humanizma, a to je u nekoliko razlicito od religioznog shvatanja svijeta. Nego, Dejane, sa 80 posjeta dnevno, imati 5-6 poslatih SMS-ova je 7% konverzija sto je izuzetno (pogotovo jer ne podrzavas 063 mrezu, ja sam npr. htio da posaljem SMS i nisam mogao - a znam razloge zasto ne podrzavas 063). Razumijem da si nezadovoljan pocetnim efektima, ali ce uz takvu konverziju rezultati biti mnogo bolji uz vecu posjetu. A vazno je da ocijenis sta mozes da ostvaris ovim projektom i da krenes od malih stvari, znam da bi htio svima da pomognes, ali gledaj da bar nekome pomognes i samo naprijed, ja cu ti pomoci koliko budem mogao. I jos nesto, pa odoh na spavanje Prije par godina sam radio jedan sajt u USA, mislim da bi i kod tebe takvo nesto moglo da ima dobar rezultat: napravi "berzu", moze i u formi foruma, gdje ce ljudi ostaviti sta im treba, a drugi ljudi sta imaju da ponude. Stari racunar, odjeca, knjige... sta ko ima... i ljudi se javljaju i ostavljac posta ili ti u jednom trenutku kaze kome je odlucio da to pokloni. To su male stvari, ali nekome jako bitne i nedostizne. Poslednja izmena od zira : 08. 11. 2006. u 03:46. |
|
08. 11. 2006. | #120 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
dve stvari:
1) nemam ni ja neko preterano pozitivno misljenje o crkvi kao instituciji (mada znam i da je mnogima pomagala, narocito na Kosovu i u manjim sredinama). Ali sta mi mislimo je potpuno nebitno, bitno je da je pravoslavlje sad u "modi" u sirokim narodnim masama (pa makar se ta religioznost uglavnom svodila samo na vesanje krsta o retrovizor i kupovinu posne pizze u pekarama) ali cinjenica je da bi SPC bila odlicna organizacija da se pomene na sajtu. To bi defintivno ulilo poverenje i potaklo vrovatno mnoge da ucestvuju. 2) Ja mogu da podelim flyere na tehnickim fakultetima u Beogradu (ETF-Gradjevinski-Arhitektura, Masinac, Tehnoloski), to mi je u komsiluku i nije problem da odvojim par sati na to... eh, da, a jesi razmisljao o nasim ljudima u inostranstvu ? Oni bi verovatno mogli da izdvoje vise od nas ovde, a mozda bi bili i spremniji da pomognu...
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
.rs sajt sa PR 10 | Markok | Linkovi | 41 | 02. 01. 2012. 19:06 |
Problem sa utf-8 encodingom na humanost.org | Peca | Web aplikacije, web servisi i software | 14 | 17. 02. 2010. 17:10 |
Sajt Ministarstva Informatike IMA SAJT! | Pedja | e-Business | 33 | 28. 08. 2007. 12:37 |
Lansiran Tehnopolis na B92.net! | Dejan Bizinger | Web site, dizajn i multimedia | 90 | 19. 02. 2007. 17:52 |
Opera cudan bag -> quirksmode sajt prebacuje strict mode sajt u quirks u drugom tabu | bojan_bozovic | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 0 | 12. 02. 2006. 13:42 |