08. 11. 2006. | #121 |
Predrag Supurović
Grand Master
Datum učlanjenja: 24.01.2006
Hvala: 3
200 "Hvala" u 12 poruka
|
Mozda bi bilo dobro promeniti pristup, umesto da taj sajtu bude prica za sebe treba se povezati sa SVIM organizacijama koje se bave pruzanjem i sakupljanjem pomoci i napraviti da taj sajt bude njihov online servis.
Drugim recima, glavni deo posla oko organizacije i prikupljanja sredstava treba da rade oni kojima je to i inace posao. Oni imaju mnogo bolje izvore novca. Internet je zanjih mala maca i moze da posluzi samo za prikupljanje sitnisa. Ono sto ovaj sajt moze da im ponudi to je laksa dostupnost informacija o akcijama, pri cem ne mislim samo o akcijama prikupljanja vec i deljenja pomoci.
08. 11. 2006. | #122 |
Moderator
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 71
175 "Hvala" u 58 poruka
|
Bluesman mi je poslao tracker za Humanost, sa prikazom trenutnih skupljenih uplata. On je tracker i stavio na svoj blog. Samo sto ce biti promenjeno da pokazuje neto sakupljena sredstva. Svi koji zele, bez ikakvih obaveza, mogu da postave ovaj tracker na svoj sajt.
Kôd:
<div style="padding-top:10px;"> <strong style="font-size:10pt;">Budite humani</strong><br /> Podržite projekat <a target="_blank" href="http://www.humanost.org">www.humanost.org</a>. Trenutno stanje prikupljene pomoći: <iframe src="http://www.romance-cafe.com/ectrack.php?client=humanost" name="humanost" id="humanost" width="180" height="140" marginwidth="0" marginheight="0" scrolling="no" frameborder="0"></iframe> <p><a target="_blank" href="http://humanost.org/blog/?p=41">Kliknite ovde</a> da procitate uputstvo za slanje SMS poruka. Sakupljeni novac ide direktno nekom od onih koji su pomoc trazili. Svaki put ce biti postavljena kopija uplatnice na sajt. </div>
04. 12. 2006. | #123 |
expert
Master
Datum učlanjenja: 20.12.2005
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Sajt, nazalost, nije na nivou bannera koji se vrti ovde na DPT. Moze, a projekat i treba, mnogo bolje.
Da dodam, prvi utisak koji sajt ostavlja na posetioca nije takav da ce dati donaciju, naprotiv. Food for thought. Banner daje jasnu poruku, ali sajt nikako. Poslednja izmena od bojan_bozovic : 04. 12. 2006. u 12:51. |
04. 12. 2006. | #124 |
Moderator
Wrote a book
175 "Hvala" u 58 poruka
|
Da li bi mogao nesto konkretnije da kazes na tu temu? Ako ti je zamerka da nema vise fotki osoba koje traze donaciju, ja stavim fotku kada dobijem fotku.
Sajt ide na jednostavan dizajn, sa funkcijom na sam sadrzaj. Sto se tice dizajna, ne verujem da neko moze da zameri na ovoj jednostavnosti kada je ovo Zeldmanova tema a on je ipak jedan od vrhunskih interfejs dizajnera.
04. 12. 2006. | #125 | |
Vladan Zirojević
Grand Master
|
Citat:
I zasto "sa funkcijom na sadrzaj"? Ja sam razumio da je akcenat na akciji, na skupljanju pomoci, a ne na sadrzaju? |
|
04. 12. 2006. | #126 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
I ja se slažem da sajt nije previše "privlačan", odnosno suviše je običan, možda suvoparan. Evo pogledaj www.glaspodrinja.com , on ima isto što i ti (što se sms-a tiče) a ono što ti napraviš za mesec dana (zarada) on uzme za par dana.
Mislim da je mnogo privlačnije, upladljivije (DA, to je reč) predstavio sve.
04. 12. 2006. | #127 |
Knowledge base
Wrote a book
|
Slazem se sa kolegama. Ovakav sajt bi trebao imati skroz drugaciji pristup.
Mislim da je ovde u pitanju nedostatak vremena koje Dejan moze uloziti u celu ovu akciju. Mislim da bi primereniji dizajn imao bolji odziv posetioca. |
04. 12. 2006. | #128 | |
expert
Master
Datum učlanjenja: 20.12.2005
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Citat:
|
|
04. 12. 2006. | #129 |
Moderator
Wrote a book
175 "Hvala" u 58 poruka
|
Slazem se sa iznetim za dizajn, gledacu da se to promeni u najskorije vreme, svidja mi se primer za Unicef.
04. 12. 2006. | #130 |
Predrag Supurović
Grand Master
Datum učlanjenja: 24.01.2006
Hvala: 3
200 "Hvala" u 12 poruka
|
Ukloni iz linkova Pozadine.com, B92 i eMarketingBlog.com. Samo postojanje tih stavki medju linkovima i to jos istaknuto na naslovnoj strani, stvara podozrenje da se radi o iskreno humanitarnoj stvari. Takodje, prilicno ruzno zvuci kada napises da si odlucio da se novac da tom i tom... nekak ne ide da jedna osoba sam odlucuje kako ce da raspolaze dobrovoljnim prilozima.
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
.rs sajt sa PR 10 | Markok | Linkovi | 41 | 02. 01. 2012. 19:06 |
Problem sa utf-8 encodingom na humanost.org | Peca | Web aplikacije, web servisi i software | 14 | 17. 02. 2010. 17:10 |
Sajt Ministarstva Informatike IMA SAJT! | Pedja | e-Business | 33 | 28. 08. 2007. 12:37 |
Lansiran Tehnopolis na B92.net! | Dejan Bizinger | Web site, dizajn i multimedia | 90 | 19. 02. 2007. 17:52 |
Opera cudan bag -> quirksmode sajt prebacuje strict mode sajt u quirks u drugom tabu | bojan_bozovic | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 0 | 12. 02. 2006. 13:42 |