14. 03. 2010. | #141 |
expert
Expert
Datum učlanjenja: 14.11.2008
Hvala: 142
129 "Hvala" u 67 poruka
|
Možda su zastareli ali nisu stari, zakon o informisanju je promenjen nedavno kad se Dinkić obračunavao sa Kurirom.
Javna glasila su novine, radio programi, televizijski programi, servisi novinskih agencija, internet i druga elektronska izdanja tih glasila, kao i druga sredstva javnog informisanja koja pomoću reči, slike ili zvuka objavljuju ideje, informacije i mišljenja namenjene javnoj distribuciji i neodređenom broju korisnika. Za b92 je jasno, zakon eksplicitno pominje taj slučaj. A ostali sajtovi? Problemčić je što samo pravna lica mogu biti osnivači javnih glasila i predviđena je kazna za fizičko lice koje se bavi ovom delatnošću. Poslednja izmena od Markok : 14. 03. 2010. u 23:55. |
14. 03. 2010. | #142 |
expert
Expert
Datum učlanjenja: 14.11.2008
Hvala: 142
129 "Hvala" u 67 poruka
|
Nadležnost sudova je određena u ZKP.
Član 27 ... (2) Ako po zakonu odgovara sastavljač spisa, nadležan je i sud mesta u kome sastavljač ima prebivalište, ili sud mesta gde se desio događaj na koji se odnosi spis. (3) Ako je spis ili izjava objavljena preko radija, televizije, interneta ili drugih sredstava javnog informisanja, nadležan je sud na čijem području se nalazi mesto emitovanja spisa ili izjave, a odredbe stava 2. ovog člana če se shodno primeniti i na ovaj slučaj. Poslednja izmena od Markok : 14. 03. 2010. u 23:44. |
19. 03. 2010. | #143 |
old school
Professional
|
Najavljen je WePad:
http://wepad.mobi/en Videcemo da li je klon ili konkurencija (nisam bio u prilici da ga vidim, ali po specifikaciji tipujem na ovo drugo).
19. 03. 2010. | #144 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 339
688 "Hvala" u 178 poruka
|
Prije 10 godina sam jedan kompjuter koji smo sastavili nazvao RasPad... Kakav vizionar
09. 04. 2010. | #145 |
xyz
Grand Master
Datum učlanjenja: 25.10.2006
Hvala: 87
346 "Hvala" u 163 poruka
|
Apple menja pravila
http://news.ycombinator.com/item?id=1250595 "Applications must be originally written in Objective-C, C, C++, or JavaScript as executed by the iPhone OS WebKit engine" Drugim recima, u borbi Apple vs. Adobe (Flash) kao kolateralna šteta tu su svi ovi divni cross-platform alati u koje su uloženi godine rada i milioni para: Titanium, MonoTouch, Unite, Phonegap, Corona... |
09. 04. 2010. | #146 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
I nista od tvog .NET kompalera
09. 04. 2010. | #147 |
xyz
Grand Master
Datum učlanjenja: 25.10.2006
Hvala: 87
346 "Hvala" u 163 poruka
|
Ah... pa ima još platformi
Mene i to ne pogadja toliko... nije moja ciljna grupa. Ali žao mi ovih što su uložili trud i pare i stvarali godinama community... pazi kad ni firme tipa Titanium nisu ništa znali do današnjeg eventa. Stvarno loša karma za Apple da tako odj.bu developere. |
09. 04. 2010. | #149 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
@srdjan ... mislim da je ovo čist spite na Adobe ... ali svakako šteta za Unity3D ... jako dobar engine ... očigledno ćemo uskoro videti neki port sa Objective-C pozivima.
A za Titanium, mislim da su danas jako tužni. Šta te čudi što se to nije znalo, pogledaj ovoliki GameCentral koji je prošao ispod radara ... Kako reče Steve Jobs tamo neke 1997 : " Loose Lips Might Sink Ships "
09. 04. 2010. | #150 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
auf, "Applications that link to Documented APIs through an intermediary translation or compatibility layer or tool are prohibited", ovo prakticno onemogucava pravljenje bilo kakve biblioteke, jer svaka funkcija koju kod poziva moze da se podvede pod ovo?
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
iOS (IPhone/IPad/IPod) developer za stalno (Beograd) | Gruja | Poslovne ponude i zapošljavanje | 0 | 20. 07. 2010. 12:42 |
Ipad u skupstini. | iki_xx | Opušteno | 7 | 01. 07. 2010. 01:05 |