26. 02. 2010. | #171 |
expert
Expert
Datum učlanjenja: 14.11.2008
Hvala: 142
129 "Hvala" u 67 poruka
|
|
"Hvala" Markok za poruku: |
26. 02. 2010. | #172 | |
Moderator
Expert
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 10
40 "Hvala" u 20 poruka
|
Citat:
26. 02. 2010. | #173 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
Nacin na koji ti tumacis zakon ili gospoda u plavom su 2 razlicite stvari.
26. 02. 2010. | #174 |
expert
Expert
Datum učlanjenja: 14.11.2008
Hvala: 142
129 "Hvala" u 67 poruka
|
To su sve prekršaji, i ne terete ih za to,
njih gone krivično po dva člana krivičnog zakona za organizovanje igre na sreću bez licence i pranje novca zarađenog na taj način. Pogledaj par strana nazad. Poslednja izmena od Markok : 26. 02. 2010. u 01:35. |
26. 02. 2010. | #175 | |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 30.03.2008
Hvala: 139
15 "Hvala" u 11 poruka
|
Citat:
A živo me zanima šta "momci u plavom" smatraju pod "organizovanjem igara na sreću". Da li baner na sajtu ka drugoj kladionici spada u to? Po mom mišljenju ovo nema veze sa organizovanjem igara na sreću. I još nešto mi pade na pamet. Što nisu odjednom 10 sajtova optužili, nego samo ove momke? I šta su postigli njihovim privođenjem ako im sajtovi i dalje rade? Nekad država čini neverovatno tužne poteze...
26. 02. 2010. | #176 | ||
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 23.06.2005
Hvala: 35
35 "Hvala" u 30 poruka
|
Citat:
Ako su to radili ovako, da kažem od usta do usta, kakve veze onda sajtovi imaju sa time? Naravno da nisu, jer bi mi iz Kragujevca sigurno to znali, pa ko bi se uopšte kod njih kladio ako niko ne zna za to. Nije tačno da se u saopštenju nigde ne pominje affiliate marketing, pominje se u suštinskom delu koji opisuje zločin, samo ne tim nazivom već jasnim opisomž: Citat:
Poslednja izmena od dacha : 26. 02. 2010. u 02:37. |
||
26. 02. 2010. | #177 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Većina kladioničarskih sajtova su registrovani kao offshore kompanije iz jednostavnih praktičnih razloga a ne zbog pranja para. Mene sada zbunjuje i ovaj zakon koji su neki citirali, ako samo dobro razumeo čak i kada se neko kladi online, recimo bwin, i dobije tiket, ako primi novac (bilo preko moneybookers ili wire) a te pare dolaze iz offshore firme (obično neki Gibraltar, Kipar ili neka druga ostrva) automatski mogu da te optuže za pranje para što je sumanuto.
Po onome što sam ja video na "problematičnim sajtovima", čim nudiš neke takve servise ti preuzimaš bar delimično organizaciju, samim tim kršiš taj zakon. Po meni je i onaj deo sa SMS-om dovoljan da bude problematičan. Da ne bude zabune, ja samo pokušavam objektivno (a ne emotivno) da sagledam situaciju ... i moram priznati da meni i dalje puno toga nije jasno oko ovog hapšenja, a najviše me zbunjuje ono saopštenje MUP-a. Pre par godina sam pokušao za jednu slovenačku firmu da organizjem SMS servis za promociju Toyota automobila gde je nagrada bila neki džip, nije bitno koji, sećam se da smo imali puno problema da dobijemo dozvolu za to jer je "igra na sreću" a za to trebaju posebna ovlašćenja, pa je Toyota odustala od Srbija i organizovala na celom Balkanu osim u Srbiji. Pravila za to su jako stroga, a u Srbiji ne postoje slučajnosti.
26. 02. 2010. | #178 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Evo sad sam proverio još par domaćih betting-related sajtova, mislim da skoro svi imaju veliki problem i predlažem da hitno reaguju jer lako mogu da budu optuženi po istom principu kao i ova dvojica.
26. 02. 2010. | #179 | |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Izvinjavam se zbog 3. posta za redom ali sad sam tek imao vremena da pogledam detaljno o čemu se radi pa ako podelite moja 3 posta na 27 strana - nije mnogo
Dakle, ako je ovo što je Blic objavio tačno (a vidim da je prepisano iz saopštenja MUP-a): Citat:
26. 02. 2010. | #180 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 23.06.2005
Hvala: 35
35 "Hvala" u 30 poruka
|
A zašto misliš da je onaj SMS servis problematičan, ako se preko njega šalju saveti za tipovanje (npr. Juventus - Milan: 1-1). To nije ni klađenje, ni promovisanje kladionice, ni nagradna igra... Pa imaš emisije na TV-u koje dovedu nekog poznatog da daje savete za tipovanje i sl.
Nisi razumeo ovaj deo saopštenja, nisu ONI ti kladioci (kladioničari), već ljudi koji su se kladili, posetioci sajtova, oni su preko linkova na njihovim sajtovima otvarali naloge i kladili se itd. To i jeste poenta reklame i linka. U saopštenju je uzeta potpuno neodgovarajuća reč "Kladioničari" jer navodi na one koji organizuju klađenje, a ne na one koji su se kladili. Poslednja izmena od dacha : 26. 02. 2010. u 03:45. |
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Uhapseni zbog Internet kazina | mileusna | e-Business | 129 | 16. 03. 2011. 21:26 |
Tužba zbog klevete na forumu | borstale | Opušteno | 44 | 31. 01. 2008. 14:47 |
Java Script bug u FF zbog doctype-a! | flash_back | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 10 | 08. 12. 2006. 00:42 |
Priča dana : Glavom u banderu zbog igrice | Mr.Paja | Opušteno | 17 | 25. 11. 2006. 21:52 |
Tužba protiv Exit-a zbog domena www.exitfest.org | Aleksandar Marković | Opušteno | 18 | 10. 11. 2006. 22:15 |