|
SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net MySQL, MSSQL, Oracle, Access, ODBC. Ako imate problem brže i preciznije ćete dobiti odgovor ako priložite strukturu tabela ili skript koji kreira tabele i puni ih test podacima umesto što to problem opisujete samo rečima. Sponzor: Baze-Podataka.net - Blog o bazama podataka |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
|
![]() |
#1 |
133t
Master
|
![]() ^ prvo resenje zahteva manje budzenja™
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
novi član
Datum učlanjenja: 22.10.2007
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() Zavisi sta smatras budzenjem. Ja bih to nazvao refaktorisanje™, a ovo resenje sa posebnim tabelama/bazama budzenjem
![]() Mada, ocigledno da se to ne uklapa u zahteve Ilijine aplikacije da ogranici korisnike na jednu instancu pa je stoga budzenje jedino sto mu preostaje uz shared demo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
![]() ![]() |
![]() activeCollab je skripta koju downloaduješ i instaliraš kod sebe na server. Kao takva nema ugrađenu mogućnost da možeš da voziš više instanci iz jedne baze. Može da gura više instanci koristeći samo jednu instalaciju framework i aplikacije, ali ne i baze... Nisam baš hteo da od prvog dana podržim pravljanje web servisa od sistema, bar ne toliko lako
![]() Demo je tu čisto da bi ljudi probali sistem i zahtev je da svako ima instalaciju za sebe. Da ne bismo morali da bužimo sistem da podržava više instanci iz jedne baze napravili smo skript koji svakom instalira instancu i kreira potrebne tabele (podrška za table prefix je ovde bila zlata vredna).
activeCollab - Project Management and Collaboration Tool iz domaće kuhinje | area51.rs - Blog Poslednja izmena od Ilija Studen : 22. 10. 2007. u 11:39. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() ^ Evo resenjaaaaaaa.....
Samo sam čekao da neko to predloži, ali to zahteva izmene u applikaciji. Ja bih uradio jednu demo verziju u koju može da se uloguje ko god hoće i da radi šta hoće (osim recimo upload) i neka se igra i gleda. Ali, to je ipak samo ono što bih ja... Edit: uvališe mi se 2 posta između.
![]() |
#5 | |
Banned
Knowledge base
Datum učlanjenja: 01.07.2005
Hvala: 206
140 "Hvala" u 89 poruka
![]() ![]() |
![]() Citat:
Svaki korisnik ce da napuni u bazu gomilu djubreta kako bi nesto isprobao... Recimo projekat sa nazivom "nja nja bla 049xlli" i takvih 10. Kada se jedanaesti korisnik uloguje mislis da ce mu biti prijatno da vidi tu kolicinu besmislenih stvari ? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() Citat:
A šta će taj user da upisuje u svojoj bazi kada dobije nice and clean? Možda će da upiše kompletan business plan? Ili će i on da upiše "lnja nja bla 049xlli" i takvih 10? A kada imaš jedan demo sajt i jednu demu bazu, ne postoji ništa lakše nego da jednom dnevno (ili jednom na sat) obrišeš sve što su se useri igrali i još bolje, imaš neki script koji automatski popuni "demo data" pa umesto "nja nja bla 049xlli" imaš "Demo project #1" ili nešto smislenije sa nekoliko taskova, files, dummy usera.... Po meni je vrlo bitno da korisnik ukapira kako sve funkcioniše i da ne potroši previše vremena, ako ćeš svakoga da teraš da upisuje sve od nule (a obično upiše "nja nja bla 049xlli") onda em gubi vreme em imaš situaciju gde se ne snađu svi sa relacijama, funkcionalnosti... Opet kažem, ja bih tako uradio, ali to je samo moje mišljenje...
![]() |
2 članova zahvaljuje bluesman za poruku: |
![]() |
#7 |
Banned
Knowledge base
Datum učlanjenja: 01.07.2005
Hvala: 206
140 "Hvala" u 89 poruka
![]() ![]() |
![]() Velika je razlika da li si ti napravio djubre ili si ga zatekao.
To ti je kao kada otvoris tudji kod, da bi napravio sitnu izmenu, i zateknes gomilu djubreta... odmah gubis motivaciju.... e sad da je to tvoje djubre... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
![]() ![]() |
![]() ^ Ima i takav demo (tu imamo oko 3000 aktivnih naloga za sada), ali tu ljudi nemaju administratorske dozvole pa ne vide šta sve sistem radi.
Obično je ekipi koja je odgovorna za kupovinu bitno da vidi kako se sistem setupuje i šta administratori imaju na raspolaganju - kako role rade (nisam znao da su ljudi TOLIKO opsednuti kontrolom i dozvolama), da li mogu da prerade autentifikaciju, kako se administriraju plugini i slično. Pošto smo imali mnogo zahteva da im damo način da vide to dodali smo fully featured hosted demo (ono o čemu ovde pričamo) i 30 days money back garanciju ako hoće da vide sve kako funkcioniše. Pošto još uvek uhodavamo sistem htedoh da pitam to za broj tabela, da ne naletimo na nezgodne probleme kasnije. Bolje u startu preduhitriti problem nego kasnije ne spavati jer se sve raspada ![]()
![]() |
#9 |
133t
Master
|
![]() Off Topic: takvi multiuser demoi su obicno bas bezveze jer zavrsis za par hiljada poruka tipa: helloo test123 testing s druge strane dobijes prazan sistem, pa postoji verovatnoca da se neko nece bas najbolje snaci.. al to vec zalazi u usability |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Dejan Katašić
Wrote a book
Datum učlanjenja: 10.06.2005
Hvala: 129
86 "Hvala" u 43 poruka
![]() |
![]() Ako žele da vide kako je u koži admina, ostaviš jedan admin nalog na testu (user + pass) da mogu svi da koriste, pa nek se igraju do mile volje. Podesiš cron da resetuje bazu na svakih ... (proceni sam) i završio si posao za demo. Ok, verovatno bi morao da zavrneš par funkcionalnosti, ali ostavljaš im dovoljno da skontaju o čemu se radi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
SEO, više domena, ... | kickloop | Marketing i SEO | 13 | 18. 10. 2010. 21:50 |
MySQL import - više upita iz fajla ili stringa | Ilija Studen | PHP | 6 | 09. 07. 2006. 16:07 |